Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van valami praktika?

Van valami praktika?

Figyelt kérdés
A héten sokat böngésztem az 1895. előtti egyházi anyakönyveket. Van amivel elég jól boldogultam, de bizony már az 1800-as évek elején talált bejegyzésekből nem tudok mindent kiolvasni. Örültem, hogy legalább arra rájöttem, hogy az én őseimről van szó (és szó szerint, mert ha jól számoltam, ez már az ősszüleim házasságija volt). Az év rendben van, de a hónapot és a napot nem tudom kitalálni.

#családfa #anyakönyv #ős #régi írásmód
2017. aug. 30. 08:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jesszus! De jó, hogy az én felmenőim olyan falvakban születtek, ahol rendszerető papok voltak. :D 1810-es éveknél járok és eddig minden dátum, név jól olvasható volt és persze táblázatba van vezetve.

Ahol elakadtam, azok Morvaországból (mai Kelet-Csehország) elszármazott rokonok. Na ott is totál káosz van az egyházi anyakönyvben, de ez az egy ág az, ahol legalább tudom az elszármazás pontos helyét, mert bejegyezték, több ágon is csak azt, hogy valószínűleg mely országból (Ausztria, Németország, Jugoszlávia).

2017. aug. 31. 08:24
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, #10-es!
2017. aug. 31. 12:13
 13/13 anonim ***** válasza:
Szivesen
2017. aug. 31. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!