Milyem rasszba tartozok?
169 cm magas vagyok, gesztenye barna haj, ugyan ilyen szem.
Bőröm fehér.
A család fán vissza menve csak magyar kereszt nevű emberek fordultak elő a család név egy kicsit macerás mert volt pl: Szlavkovszky ami egyértelmüen tót. És van Tácsik ami nem tudom mi. :I (ezt sajnos telefonról írtam)
Az a baj, hogy ennél bonyolultabb.
Az arc vonásokat kellett volna leírnom. Azért köszi :D
No para! Pa-ra-ssz! ;) Na de komolyra fordítva: sok minden lehet, a vezetéknevek nem teljesen mérvadóak... Hiszen csak egy ágról -általában apairól- adódnak tovább.
Az ősmagyar eurázsiai, fehér bőrű, barna szemű, barna hajú. A mai székelyek többsége is.
Ugyanakkor van a germánok között is fehér bőrű, barna hajú és szemű, a nem-nordikusok között, pl az osztrákoknál gyakori.
Tehát az arcszerkezet is nagyon lényeges! A fejforma bizonyos vonatkozásai is, bár pl az elnyúlt/ovális, illetve gömbölyded fejforma, a legtöbb kutató szerint
nem utal rasszra, mert adott rassznál egyes évtizedekben, évszázadokban a gömbölydedebb fejforma a gyakoribb, más időszakokban meg az elnyúltabb.
Viszont vannak a koponyának olyan formai vonatkozásai, melyek viszont egyértelmű rassz jegyek, pl az alpesieké sajátos szem üreggel bír.
Szóval részben a fejforma, de főleg az arcszerkezet, ami még döntő, pl a japánok és koreaiak ősei is hunok, mint a székely magyarok ősei.
Viszont az utóbbi évezredekbeli mondoloidokkal való keveredésük okán ők már sárga bőrűek, és kisebb-nagyobb mértékben "ferde" szeműek. De az arcszerkezetük nagyrészt igen hasonló a mai székelyek többségéhez.
Szóval az arcszerkezeted is vedd alapul. Arról nem írtál itt semmit. Ha szeretnél, megteheted. Bár ha mutatnál fotót egy hasonló arcszerkezetű egyénről, lehetőleg rajzot -a személyeskedés elkerülése végett-, az egyértelműbbé teszi.
De persze a legtöbben valamilyen fokon keverékek, ezt is tartsuk szem előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!