Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek családon belül a...

Szerintetek családon belül a szeretetet ki kell érdemelni, vagy alanyi jogon jár?

Figyelt kérdés

2017. aug. 10. 19:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem a szeretet sosem jár alanyi jogon. Az ember nem választhatja meg a családját, és azt sem biztosítja semmi, hogy jól kijönnek majd. Alkalmazkodni kell egymáshoz egy bizonyos szintig, de valakitől elvárni szeretetet, anélkül, hogy kiérdemeltük volna, arrogancia.
2017. aug. 10. 20:45
 12/30 anonim ***** válasza:
33%
Alanyi jogon kellene,hogy járjon,de mit várunk,ha sokan nem képesek szeretni magukat?
2017. aug. 10. 21:33
 13/30 anonim ***** válasza:
57%

9! Milyen kötelék? Magyarázd már el!

Apám egy agresszív alkoholista állat. Évek óta nem beszélek vele mert sose tudott szépen hozzám szólni, szemmel láthatóan rühellt engem. Estébé. Marhára nem érzek köztünk semmilyen kötekéket. Érzelmit meg pláne nem!

Ez nem alanyi jog, teljesen természetes családtagok között.

2017. aug. 10. 21:58
 14/30 anonim ***** válasza:
29%
A kötelék, ami egy családot összeköt nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet és az abban lelt öröm.
2017. aug. 10. 22:38
 15/30 anonim ***** válasza:
27%

Alanyi jogon jár.

Alapesetben férj és feleség azért házasodott össze valamikor régen, mert nagyon szerették egymást. Tudom, ez sok esetben megkopik, de normális esetben maradnia kell annyinak, hogy másikat minden hibájával együtt is tudni kell szeretni.

A gyereket meg pláne: aki a saját gyerekét nem képes szeretni születésétől fogva, azt én az állatnál is alacsonyabb rendűnek gondolom.

Az más kérdés, hogy ha a szülő nem szerette a gyerekét, akkor érthető-e, ha felnőve a gyerek sem szereti a szülőjét? Igen, ez érthető.

2017. aug. 11. 22:41
 16/30 anonim ***** válasza:
26%

A szeretet nem járhat, nem lehet erőltetni, hogy kit szeret az ember. Persze, hogy úgy kezdődik minden családtaggal, főleg a saját gyerekkel. De előfordulhat, hogy az ember fölismeri, hogy valakit mégsem tud szeretni. Megmondom, hogyan gondolom. Szerintem, akit szeret az ember, annak a saját érdeke ellenében is azt kívánja, amit az, akit szeret. De családon belül is előfordulhat, hogy az egyik családtag, akit szeretünk, a másik szeretett családtag kárára kíván érvényesülni. És akkor választani kell.

Viszont a törődés kell, hogy járjon; ahhoz meg nem kell szeretet.

2017. aug. 11. 23:58
 17/30 anonim ***** válasza:
53%
Ki kell érdemelni. Nem tudsz valakire ráparancsolni, hogy szeressen, mert ha megpróbálod, akkor csak megutál (jobban). Vagy azt is kicsit undi kétszínű dolognak fogja értékelni, hogyha valami ajándékkal megpróbálod megvásárolni őt, levenni őt a lábáról. Az valami álszent, kétszínű dolog. Legyen kedves veled, és akkor majd tudod tisztelni és szeretni, de az nem bemondásra meg utasításra meg parancsra, megfélemlítésre, szomorúvá tevésre megy. Csak ha úgy viszonyul hozzád, mint aki értékel téged, minimum magával egyenrangúnak. Ha maga fölé helyez, az se jó, mert akkor meg alacsony az önbizalma. Az kéne legyen az alaphelyzet, ami az egészséges lenne, hogy mindenki alapvetően mindenkit ugyanannyira tisztel, mint saját magát. Ha úgy néz rád, mint egy kis darab sz-rra, ne várjon el tiszteletet, mert milyen alapon. Vegyen emberszámba, és kezdésnek ne bántson. Utána már lehet beszélni igazi családról. A család ma már alapvetően nagyon ritka, ahol lelki közösség is. És értékelik valamire egymást, és tartják valamire a másikat az emberek, vagy akár továbbmenve még fontosak is egymásnak. Mert én ezt egyszer úgy fogalmaztam meg, hogy "Vérségi alapon egy fedél alá vagyunk kényszerülve pénz hiányában". Hát manapság kb ideáig degradálódott - gondolom van egy példa - a család fogalma mint olyan. Tehát hogy itt már nem az számít, mert lelkileg nem kötődnek egymáshoz az emberek, hanem csak össze vannak zárva, és távolabb van egymástól a lelkük, mint egy olyan személyé, aki mondjuk teszem azt például tök messze lakik, és csak egyszer látták a tévében. Az közelebb állhat az emberhez, mint egy családtag, mert ő nem bántja, így ezáltal nem lökdösi el saját magától.
2017. aug. 12. 00:09
 18/30 anonim ***** válasza:
91%

17.vagyok, most el kezdtem nézni a válaszokat, és egyébként az #1-est meg a #7-est összekapcsolnám.

Mehet úgy akkor, hogy alanyi jogon jár-gyerekeknek mindenképp,s a többieknek is lehet -, csak akkor tényleg ne veszítse el. Mert el lehet játszani a bizalmát az embernek, s a szeretetét is. Mármint eljátszani, hogy puff neki, eddig tartott, elszakadt a túlfeszült húr.

Szóval akkor így alapvetően járna, csak valaki akkor, ha nem becsüli a másikat, és mondjuk folyton belétapos a lelkébe, akkor egy idő után szerintem már tényleg elmúlik a szeretet. Lehet mondani, meg kifelé tenni a szépet, hogy "a testvérem és szeretnem kell",de attól az még nem lesz igaz, hogyha már annyiszor bántotta, hogy igazándiból már nem szereti.

2017. aug. 12. 00:25
 19/30 anonim ***** válasza:
88%
*ja de persze lehet olyan, aki mindent megbocsát, és továbbra is szereti, nagy a toleráló-tűrőképessége.
2017. aug. 12. 00:26
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
A családon belül azt szeretjük, akit mi választunk az a párunk. A gyereknek, míg nem fejlődött ki az énje, a szeretet ösztönös. A többi egymásra utaltság. Aki nem tud beilleszkedni, attól eltávolodhat a család. De kialakulhat szeretet is a többi családtag között. A szeretetet ki kell érdemelni.
2017. aug. 12. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!