Szerintetek családon belül a szeretetet ki kell érdemelni, vagy alanyi jogon jár?
9! Milyen kötelék? Magyarázd már el!
Apám egy agresszív alkoholista állat. Évek óta nem beszélek vele mert sose tudott szépen hozzám szólni, szemmel láthatóan rühellt engem. Estébé. Marhára nem érzek köztünk semmilyen kötekéket. Érzelmit meg pláne nem!
Ez nem alanyi jog, teljesen természetes családtagok között.
Alanyi jogon jár.
Alapesetben férj és feleség azért házasodott össze valamikor régen, mert nagyon szerették egymást. Tudom, ez sok esetben megkopik, de normális esetben maradnia kell annyinak, hogy másikat minden hibájával együtt is tudni kell szeretni.
A gyereket meg pláne: aki a saját gyerekét nem képes szeretni születésétől fogva, azt én az állatnál is alacsonyabb rendűnek gondolom.
Az más kérdés, hogy ha a szülő nem szerette a gyerekét, akkor érthető-e, ha felnőve a gyerek sem szereti a szülőjét? Igen, ez érthető.
A szeretet nem járhat, nem lehet erőltetni, hogy kit szeret az ember. Persze, hogy úgy kezdődik minden családtaggal, főleg a saját gyerekkel. De előfordulhat, hogy az ember fölismeri, hogy valakit mégsem tud szeretni. Megmondom, hogyan gondolom. Szerintem, akit szeret az ember, annak a saját érdeke ellenében is azt kívánja, amit az, akit szeret. De családon belül is előfordulhat, hogy az egyik családtag, akit szeretünk, a másik szeretett családtag kárára kíván érvényesülni. És akkor választani kell.
Viszont a törődés kell, hogy járjon; ahhoz meg nem kell szeretet.
17.vagyok, most el kezdtem nézni a válaszokat, és egyébként az #1-est meg a #7-est összekapcsolnám.
Mehet úgy akkor, hogy alanyi jogon jár-gyerekeknek mindenképp,s a többieknek is lehet -, csak akkor tényleg ne veszítse el. Mert el lehet játszani a bizalmát az embernek, s a szeretetét is. Mármint eljátszani, hogy puff neki, eddig tartott, elszakadt a túlfeszült húr.
Szóval akkor így alapvetően járna, csak valaki akkor, ha nem becsüli a másikat, és mondjuk folyton belétapos a lelkébe, akkor egy idő után szerintem már tényleg elmúlik a szeretet. Lehet mondani, meg kifelé tenni a szépet, hogy "a testvérem és szeretnem kell",de attól az még nem lesz igaz, hogyha már annyiszor bántotta, hogy igazándiból már nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!