Üdv mindenkinek. Ha bizonyítható, hogy a családunk német származású és ezt nemrég tudtam meg, igényelhetem-e a német állampolgárságot alanyi illetve származási jogon?
A kései kitelepülés határideje lejárt, de az utolsó idöszakban is már csak a közvetlen felmenöket (szülök) ismerték el, a nagyszülöket már nem, csak egész kivételes esetekben.
Sajnos erre már nincs lehetöséged, de ha tökéletesen beszélsz németül, Németországban élsz hosszabb ideje, akkor megpróbálhatod kérvényezni ennek alapján, de nem sok esély van rá, hogy megkapod.
Szerintem kizart dolog, a Magyaro-i rendszerhez szokott gondolkodassal merülhet fel csak ilyemi barkiben...
Az allampolgarsag Ausztriaban, legalabbis meg azoknak is, akik kitelepültek (pl osztrak ferj), a szigoru felteteleken kivül (X ev kintlakas, X ev folyamatos munka, büntetes nelkül=egy autocedula sem lehet) komoly nyelvvizsgat kell letenni es kb egy uj auto aranak összeget letenni az asztalra. Es cserebe le kell mondani a magyarrol, mivel 2-ös nem engedelyezett (Nemeto-ban viszont van 2-ös allampolg. is).
Nem, ezek a törvények már nincsenek hatályban.
Off.
Mi van akkor, ha német nemzetiségi az ember? Mármint, ha mindkét vagy valamelyik szülő sváb, ilyen településen él Magyarországon és német az anyanyelve. A kérdés azért merült fel, mert az ilyen tájékoztató oldalakon tönnyire olyanokat szólítanak meg, akik amúgy nem német gyökerűek. Szóval az alföldi származású Kovács Jani kint él 2 éve és eszébe jut, hogy mi lenne, ha felvenné... és ui. Wagner Gyurinak is eszébe jut, csak ő Mo-ról szeretne kitelepülni és az imént leírtak szerint sváb kisebbség. Azt tudom, hogy nagyon sokan megkapták korábban, akár a nagyszülő nemzetisége okán is... tud valaki valamit a mostani helyzetről? Ilyesmiről nem sok infó van neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!