Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen nemzetiségű őseim...

Milyen nemzetiségű őseim lehettek, ha a családfámban ilyen vezetéknevek fordulnak elő?

Figyelt kérdés
Petrovits,Hiedler,Steierlein,Schmidt,Peterson,Söderlund,Lien,Dumpf,Enoksen,Aakjaer,Finnbogadóttir A legtöbb skandináv,német név.
2017. jan. 1. 17:24
1 2 3 4 5
 21/41 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 19:55

Amiről azóta kiderült, hogy kamu, pontosabban egy szolgáltatás reklámvideója.

2017. jan. 1. 20:17
 22/41 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Valójában a történelmi Magyarország keleti, dél-keleti felén, név szerint Erdélyben és a Bánságban nagy számban élnek németek, akiknek a többsége svábnak mondja magát. Arról nem volt infóm, hogy a megnevezés téves, de tapasztalatból tudom, hogy magukat is sváboknak hívják.

2017. jan. 1. 22:40
 23/41 ahivem! válasza:

"Többnyire két külön dolog. Manapság a milliós lakosúak között csak az oroszok és a szerbek szlávok, senki más a világban..."

Ekkora marhaságot hogy lehet már ideírni? És a lenygyelek, ukránok, szlovének, szlovákok, csehek, horvátok( sem nyelvileg, sem genetikailag szignifikánsan megkülönböztethetők a szerbektől, leginkább vallásilag meg kultúrálisan(!ebben rejlik a nemzetek mibenléte, nem a genetikában!)? Ők mitől nem szlávok, ha nem azok, akkor miért beszélnek szlávul. A latin nyelveket beszélő népek valóban nem rokonok, de ez a Római Birodalom miatt van így. Genetikailag az olasz sem egységes, mert északon főleg germán leszármazottak, délen meg latinok meg ki tudja még milyen ősök leszármazottai.

2017. jan. 3. 10:54
 24/41 anonim ***** válasza:

Előző,

ezt már számos más helyen is elmondtam, részletesen is, úgyhogy most rövidíteni fogok.

Se nem logikus, hogy cáfolod ezt, ráadásul még le is marháztál - gratula. :D

Még mindig nem értitek, hogy agymosás folyik a világban...

A románok a saját kamu dák elméletükkel verik a mellüket, na jó, nem sorolom, melyik nép éppen mivel... A szlovéákok szerint István király az Stefán szlovák király, és ti elhiszitek ezeket, csak éppen a magyar átverést, a finnugporizmussal és hasonl hazugságokat...

Minket tehát lenyomtak a habsburgok egy kamu finnugorizmussal, azóta meg szégyelli az mta bevállalni, hogy habsburg nyomásra hazudtak, ezért folytatják a kamuzást, a tankönyveket se írják át.

De maradjunk a szláv felvetésnél, amibe logikátlanul belekötöttél:

Kérdem én, a bolgár hogy a ménkűben volna szláv?? Csak mert szlávul beszél??

A FEKETEAFRIKAI MEG ANGOL/FRANCIA, MERT ANGOLUL/FRANCIÁUL BESZÉL??? gondolkozzatok már! :D Ne ma nyelv dönti el feltétlenül, h ki milyen néphez tartozik! :)

Visszatérve a szláv nyelvre,. csak röviden:

Nem hiszen, h nem tudod, hogy a bolgárok trák+török eredetű nép , MINIMÁLIS szláv keveredéssel...

Ha a többi kamuról nem tudsz, valahogy megértem, de azt nem, h kapásból lehülyézel mást, alap nélkül, csak mert agymosott vagy...

De hogy még gondolkodni se gondolkodsz, miközben mást lehülyézel, már ne is haragudj, no comment...

Röviden, a lényeget tekintve:

Macedón = bolgár nép = trák+török, kevés szláv törzsi keveredéssel. Hadd ne térjek ki, miért azonos a macedón a bolgárral, és miért nincs köze a maKedón Nagy Sándori múlthoz... külön téma volna....

Csehek: ők morvák, javarészt, némi szláv törzsi keveredés is történt anno. De a NÉMI, kevéske NEM azt jelenti, h döntő jellegű! Mert akkor mi magyarok is szlávok volnánk ennyi erővel, csak mert néminemű szláv keveredés itt is történt a magyarság részéről.

szlovák nép

=

szláv (nyugaton némi morva) nép, plusz magyar nép keveredése; a szlovák nyelv mesterséges nyel, ez bizonyított tény, persze a szlovákok agyát mossák, hogy "ők ősi nemzetállam", és Stefán királyuk szlovák király, 1000 / 1001 körüli megkoronázással (tudjátok, valójában kiről van szó... ők épp olyan agymosottak, mint itt sokan, sajos).

Lengyel, ukrán, horvát:

alter kutatások bebizonyították (mind antropológiai, mind genetikai), hogy nagyon közel állnak genetikailag a magyarsághoz, bár némileg kevertek. A horvátoknak is van köze Ázsiához, de NEM az Urálhoz, ahogy nekünk, magyaroknak se.

Horvátok, lengyelekről továbbiak: 1848-ig, és kevéssel utána is félig magyarnak tekintették magukat, nem csak a Monarchia miatt. Ez tény.

Lengyelország kapcsán még: itt sok a képzavar a fejekben; menj el D-Legyelországba, találkozz lemkókkal és gurálokal, ők ott kisebbségi nép, meg fogják neked mondani, hogy a székely magyarságtól tanultak minden lényeges, ami kulturális, építészeti stb. Más kérdés, h NYELVILEG ők is elszlávosodtak, mint oly sokan.

A volt szovjet államokat, gondolom, nem kell részleteznem, el oroszosították a nagy részüket...

Nem folytatom... gondolom magad se hiszed komolyan, hogy a bosnyákok szlávok, csak mert a közép-délszláv dianyelvbe tartozik az anyanyelvük... :) .... És a többi...

2017. jan. 3. 13:13
 25/41 anonim ***** válasza:
És még valami: had ne folytassam a többivel, hogy a szlovének pl VENDek valójában... De te le szerbezed őket. :) Na vajh miért tört ki a 90-es években a délszláv háború?? Mert olyan "nagyon szerb ott mindenki", igaz? :DD Ez most keserű nevetés volt részemről...
2017. jan. 3. 13:17
 26/41 anonim ***** válasza:

"...kulturálisan (ebben rejlik a nemzetek mibenléte, nem a genetikában)"

Miért, én mi mást írtam, ha nem ugyanezt...? Szinte szó szerint kitértem erre, hogy NEM a genetika a lényeg, de ettől még ne mondjuk már hasonló genetikájúnak a jelentősen eltérő genetikájúakat...

Arra is kitértem, hogy a germánok zárkózottak, épp ezért olyan jellegzetes a mentalitásuk és alapvetően NEM a genetika miatt... Nem tanulnak másoktól, az EQ-jukra nem hat más népek EQ-ja, sajnos.

Egy dolog tehát, hogy a kultúra, neveltetés adja meg a nép lényeglét, bár temperamentum már inkább genetika (egy néger sose lesz tipikus magyar, hiába született ide, de ez nem baj),

és

hagyjuk ezt, hogy "mindenki szerb genetikájú, aki délszláv", mert ez agymosásból eredő tévhit.

2017. jan. 3. 13:25
 27/41 anonim ***** válasza:

"Valójában a történelmi Magyarország keleti, dél-keleti felén, név szerint Erdélyben és a Bánságban nagy számban élnek németek, akiknek a többsége svábnak mondja magát."

Ezen a téren kevésbé vagyok tájékozott, de tudtommal, alig maradtak szászok Erdélyben, mert a II. világháborút követően a nagy részét visszatelepítették Németországba.

Mo. dékeleti feléről meg már írtam: van pár "sváb" falu Békés megyében. Név szerint is megemlíthetek pár falut, akit érdekel, de most ennyi.

"Az 51 %-ostól kérdeznék aki szerintem nagyon okosakat mond. Azt szeretném tőle megkérdezni, hogy szerinte az hogyan lehetséges, hogy sok Kovács vezetéknevű cigány nemzetiségű, holott magyarként van említve maga a név?"

Bocs, de itt virtuális terepen nem jön át, hogy ezt cinikusan írtad-e és a valódi tudományos kutatásokból eredő válaszokat vajon te nulláztad-e le, vagy szó szerint érted. De a Kovács név kapcsán azonban nem tudok hozzászólni, viszont temérdek vonatkozó másfajta infót megírtam már itt, eleinte a kérdező által sorolt izlandi, holland és szláv nevek kapcsán is.

2017. jan. 3. 13:37
 28/41 anonim ***** válasza:
60%

51%

Még ti mondjátok a zsidókra, hogy magyarellenesek, miközben a zsidó Vámbéry Ármin (Wamberger Hermann) magyarellenes turanista baromságait szajkózzátok.

A finnugor rokonság bizonyítékai az alapszavaink és egyéb nyelvtani jellemzők - ezeket általában tanítják -, meg a genetika. A magyarság nőági ősei ugyanis megegyeznek a többi finnugor nép őseivel.

Ezzel cáfolnám Kiszely Istvánt, akit természetesen kivágtak az egyetemről, tehát doktor nem lehet.

De!

A finnugor eredetet Hunfalvynak köszönhetjük, akinek a naplójából Habsburg-ellenes történelemhamisítást vehetünk ki, ezen kívül katona volt a patkányok szabadságharcában, utána évekig körözött a neoabszolutizmusban, majd könyvelő lett az Akadémiánál abban az évben, amikor Arany János is bekerült.

Ezzel szemben Miksa és Rudolf hátrafele nyilaztak, mert a "magyarság hun-szkíta hagyományait őrizték." Ferenc József fiának azt tanították gyerekkora óta, hogy a magyarság szkíta eredetű.

Az Akadémia pedig azért nem ismeri be a képzelgésed, mert nem igaz.

2017. jan. 3. 15:40
 29/41 anonim ***** válasza:

Idézem az előzőt:

"Még ti mondjátok a zsidókra, hogy magyarellenesek"

Mutass rá, kérlek, hol írtam ilyet. Egyetlen szóval se utaltam a zsidókra.

Azt meg szóra se méltatom, hogy légből kapott akadémikus kamura hivatkozol úgy mint finnugorizmus.

Valójában közel vagyunk genetikailag a legtöbb horváttal és lengyellel (bár Lengyelo-ban nem egészen egységes a nép, mint kifejtettem).

Azonban messze vagyunk genetikailag a finnektől, ettől függetlenül semmi baj a finnekkel, csak hát nem vagyunk rokonaik.

És még egyszer: bár a genetika se mellékes,

de NEM a genetika a döntő abban, hogy ki milyen nép.

Bár egy fekete afrikai sose lesz igazán magyar, hiába születik ide, mivel a temperamentuma más, a temperamentum meg főleg fizikális, tehát genetikai jellemzőktől függ pl hormonoktól.

Visszatérve a finnugorista tévképzetetekre: arra a 100-200 közös szóra hivatkozol, amelyeket mi tanítottunk meg a finneknek és ugoroknak, és megannyi népnek? :))

A sumér nyelv 52 nyelvtani alapszabályából a magyarban 51 szabály egyezik, a szótövek 78% -a alakban és jelentésben egyezik, a magyar szintén ragozó-agglutináló, mint a sumér nyelv.

2017. jan. 5. 15:33
 30/41 anonim ***** válasza:
56%

a finn is agglutináló nyelv... :D nem csak az alapvető szavakból vonták le a következtetéseket a nyelvészek, hanem a nyelvek mélyebb szerkezetéből.

a Kovács pedig szláv szó. :)

Amúgy a kérdezőnek: csak az X kromoszómát tudják genetikailag visszakövetni, ezért a férfi vonalat nem fogják tudni megállapítani. A családnevek pedig a férfiaktól öröklődnek. Tehát sok egyezést ne várj.

2017. jan. 7. 09:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!