Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen bűnöket követhet el...

Milyen bűnöket követhet el egy anya, hogy a felnőtt gyereke ne szívesen emlékezzen a gyerekkorára, ne tartsa őt jó anyának?

Figyelt kérdés
Van amit hiányoltatok az anyátok viselkedéséből?
2010. ápr. 19. 16:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
16:35 ös vagyok, az előttem válaszoló három válaszolónak. Sajnos engem is vertek, 15 éves koromig. Apám vert. Aztán még bírtam a piszkálódásait ("jó lesz, ha majd eltakarodsz a házamból" stb) 10 évig majdnem. 24. életévemet töltöttem, mikor a barátommal kiköltöztünk külföldre. Itt már nem tud bántani.
2010. ápr. 19. 16:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Enyém zúg ivó volt,a munkáját elvégezte,megfőzőtt,de a takarítás rám maradt,eladta az anyja hatására a szép városi lakásunk és egy lepukkant ccsaládi házba hozott,hiába panaszkodtam hogy bánnak itt velünk nem érdekelte,tudod a bunkó városiak megérkeztek,akiket lehetet szívatni,meg megdobálni,odáig nem hittem el amikor az osztálytársaim azt mondták nem menjetek falura ott parasztok laknak,hát erre gondolt,amikor munkanélküli lett a piára és a cigire mindig volt,de nekünk sokszor hetekig csak tea és zsíros kenyér volt,karácsonykor eljátszotta a nagy síros jelenetet,mert addigra már nem kaptunk szinte semmit,de a piát egyszer nem tette volna le,nem kemény piás,de aki iszik,az elhagyja magát,és elhanyagolja a családot,ja sose tanult velem,csoda hogy 3-as tanuló voltam és nem bugdácsoltam stb.Miatta nyomorogtunk
2010. ápr. 19. 16:43
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi is hamarosan megyünk külföldre, utolsó előtti. A férjem családja is hasonló, nincs miért itt maradnunk. Semmi nem köt ide igazából minket. Gyökértelenek vagyunk, mint az összes olyan ember aki szeretet nélkül nőtt fel.
2010. ápr. 19. 16:50
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

16:43-ez borzasztó!

hogy még ételre sem adott ki pénzt..:S

amúgy anyám velem se ül le most így 15 éves fejjel tanulni,jóformán senki,csoda hogy átmegyek. amúgy nincsenek tanulási gondjaim!!!

2010. ápr. 19. 16:52
 15/22 anonim ***** válasza:
80%
Az én anyukám a legtökéletesebb anya a világon!! Megbízik bennem, önzetlenül szeret, olyan ő mint a legjobb barátom! Vagyis ő az anyukám és a legjobb barátom egyben! Mindent elmondok neki, egytől egyig. Nincs titkunk egymás előtt. :)Ennél jobb anyát nem szeretnék..:)
2010. ápr. 19. 16:54
 16/22 anonim ***** válasza:
90%

Én ismerem anyu jó és rossz oldalát is. Nem akarok rá hasonlítani. Nagyon anyagias ember, és egyszerűen megaláz, ha nem azt teljesítem amit ő anno. Szerintem azt akarja kiélni rajtam, amit neki nem lehetett valami oknál fogva és ez borzasztó frusztráló érzés. Sok mindent lenéz, amit én értéknek tartok, de lassan megtanultunk együtt élni.

Olyan szempontból viszont szuper anya, míg kicsi voltam mindig olvasott nekem mesét, rengeteget tanult velem. Sőt még mai napig is segít amiben tud tanulás szempontjából, de ez a munkájából adódik, mert tanár.

Minden körülményt úgymond biztosított nekem, szép ruháim voltak/vannak, mindig volt mit ennem, tanulásban segített. De a szó szerinti szeretet nem kaptam meg tőle, például sosem játszott velem, inkább mindig olvasott, én ezt hiányolom belőle.

Ő nem követett el semmit ami miatt ne akarnám látni. :)

2010. ápr. 19. 17:11
 17/22 anonim válasza:
100%
nekem anyam se volt, egesz eletemben. 6. osztalyos voltam amikor az osztaly fonokom bemutatta az edesanyamat. neveloszuloknel nottem fel. gonosz mostoha volt az anyam aki inkabb a nagyanyam lehetett volna koranal fogva , a neveloapam csodalatos ember volt , nagyon szeretett engem embernek nezett, nem ugy mint a neveloanyam aki minden nap mondta nekem hogy en csak egy allami gondozott vagyok.
2010. ápr. 19. 17:40
 18/22 anonim válasza:
100%
1972 es tancdalfesztivalra mehettem volna mert jo enekhangom volt de a neveloanyam nem csinaltatott ruhat, az uttoro igazolvanybol kitepkedte a belyegeket a tanarok adtak ossze a penzt bellyegre igy tudtam menni kezilabdazni az iskolaval, 10 evig usztam versenyszeruen mehettem volna az NDK ba uszni a neveoanyam nem csinaltatta meg az utlevelet, ha jobb neveoszulot kapok most nem itt vagyok ahol vagyok kibontakoztathattam volna kepessegeimet zongorazni sem engedett engem. amikor meghalt egyaltalan nem tudott erdekelni mert nagyon gonosz volt tulajdonkeppen annak ellenere hogy gonosz volt en szertettem de neki nem kellett az en szeretetem mindig csak piszkalt bantott semmi nem volt neki jo. most felnottkent tudom hogy az apamra volt feltekeny azert mert engem szeretett mint sajat gyereket becsuletes igaz ember vot az apam lehetett vele egyutt dolgozni egyutt epitettuk az udvarban a szint amibe a kerti szerszamok voltak volt szolonk azt is en muveltem amikor apam meghalt en 16 eves voltam sajnos mikor nagy szuksegem lett volna ra akkor halt meg
2010. ápr. 19. 17:51
 19/22 anonim válasza:
100%
apam halala utan anyam meg mindig sok gonoszsagot kovetett el velem szemben. serdulo voltam kritizalta a testem mert eleg fejlett lany voltam, mondta ha magyarorszag ilyen labakon allna semmi baj nem lenne kritizalta a mellem a combom, mindent meg tett hogy megalazzon, bolond lanynak hivott mert egy nyaritaborban szindarabott adtunk elo es a cime bolond lany volt, nem gondoltam hogy az anyamnak nem lehet mondani semmit mert akkor az egesz utca tudja, a fiu barataimat nem engedtem sose hogy hazakiserjenek csak ket utcaval arrebb mar elokoszontunk, viszont volt sok fiu haverom akikkel egyutt jartunk motorozni pentek este a kozeli presszoba mentunk beszelgetni fiuk lanyok szombaton meg felmentunk a varosba ott is egyutt a haverokkal, egy napon anyam nem engedett fel a varosba mert kertet kellett asni jott a haver mondta keszulodjek mert mar mindenki teged var en mondtam nem mehetek veletek mert kertet kell asnom 10 perc mulva a 10 fiu asoval a kezeben jottek kertet asni feldurtak a foldet anyam meg gerebjezte le es igy kenytelen volt elengedni a varosba. de 9 orara mindig otthon kellett lennem
2010. ápr. 19. 18:38
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy leírtátok.
2010. ápr. 19. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!