Mit tegyek, mert a szüleim egyáltalán nem ismernek?
Figyelt kérdés
Leültettek ma reggel, hogy elmondják, hogy mindig bántom őket, hogy távolságtartó és bunkó, rossz velem beszélgetni, és nagyon fáj nekik, hogy olyan vagyok, amilyen. De egyáltalán nem tudnak rólam semmit. 16 éves vagyok, és régen mindig bántottak. Volt, hogy meg is vertek az osztálytársaim. Mindig kiröhögtek bármit tettem. Sajnos az osztályfőnököm is ilyen volt. Volt egy időszak 10 éves koromban, amikor nagyon egyedül voltam, nem voltak barátaim se. És belebetegedtem, nem akarok ebbe belemenni, de életmentő műtétem volt. És tudom, hogy pszichés gondok miatt. Akkor se álltak le a bántással mikor beteg voltam. Az osztályfőnököm ordított velem minden egyes nap a sulimban, amíg én a földön feküdtem, azt mondta az egész osztály előtt, hogy egy gyáva, gyenge alak vagyok, és csak az egész betegséget megjátszom. 10 éves voltam... Mindenki bántott. A szüleim erről semmit nem tudnak. Mindig leszidtak, hogy én nem akartam elmenni a sulis különböző programokra, hogy én miért nem tudok beillesztkedni. És mai napig ez van. Annyira megviselt akkoriban ez az egész, hogy nagyon visszahúzódó lettem, nem tudok bízni senkiben, nem szeretem, ha hozzámérnek. Nem vagyok rossz tanuló, nem iszok nem cigizek. Nem járok sehova. Emellé jön az, hogy pont ebben a korban vagyok, ezt a kamaszkort mindenki átéli.. És ezekről a dolgokról ők nem is tudnak, hogy mindennap sírva jöttem haza és sírva mentem el iskolába. Mert nem volt senkim, aki megvédjen. Nem tudtam velük erről beszélni. És most mindent felhoznak, hogy én milyen szánalmas ember vagyok, mindenkis hibámat. Pedig nem tudnak semmit rólam. Mit tegyek szerintetek? Hogy bírjam ki?2016. márc. 20. 11:01
1/7 anonim válasza:
Régen kellett volna bíznod a szüleidben, és elmondani hogy mik történtek az iskolában. Engem is próbáltak bántani de pár betört orr után elment a kedvük.
2/7 anonim válasza:
Hasonló helyzetben voltam 16 évesen, és némileg még most is. Ha gondolod, beszélhetünk róla...
3/7 anonim válasza:
Annyit tudsz tenni, hogy megoldod az alapproblémát: elmeséled a szüleidnek szabatosan, összeszedetten, hogy mik történtek veled, amik ide juttattak. Nagy kár, hogy nem mondtad el annak idején, nekem ennyiből úgy tűnik, hogy megbízhattál volna bennük, és segítettek volna. Tudom, milyen rombolást tud okozni egy gyerekben az olyan iskolai környezet, amiben voltál, még akkor is, ha ott vannak a szülők, és közbelépnek, hát még ha egyedül próbálod feldolgozni...Lehet, hogy érdemes lenne néhányszor egy jó pszichológussal is beszélgetned, hogy túljuss rajta, nem jó 16 évesen ennyire elszigeteltnek és magányosnak lenni.
4/7 anonim válasza:
Szépen mondd meg nekik, hogy azért vagy ilyen visszahúzódó, mert 10 évesen rengeteget bántottak, de akkor most változtassatok ezen és mit javasolnak?.. Nem az a megoldás, hogy 6 év után még inkább elzárkózol, arra fogva, hogy tini vagy. Ha ekkora trauma ért, mint ahogy azt meséled, akkor azt épp ideje elkezdeni feldolgozni és nem ellenségnek tekinteni még a szüleidet is. Beszéljetek róla, kérd higgadtan, lassan nagykorú gyerek módjára a segítségüket.
5/7 anonim válasza:
Az ő hibájuk, hogy minderről nem tudtak?
6/7 anonim válasza:
iskolapszichológushoz menj be és amennyiben még mindig terrorizálnak az iskolában tegyél feljelentést!
7/7 anonim válasza:
Hasonló helyzetben én is voltam. Én a következőt tettem:
Leültem és barmilyen kellemetlen volt elmondtam nekik,hogy ezek a dolgok történtek velem és ez sajnos nagyon nagy kihatással van rám,úgy érzem külső segítségre is szükségem lenne(pszichológusról volt szó).
Ha életképesek és felelősségteljesek,akkor segítenek. Sajnos nekem nem voltak azok... Viszont legalább már tudom,hogy homokba dugják a fejüket,ha velem valami történik. Egy próbát mindenképpen megér. Vagy érdekli őket és segítenek vagy le fogják tojni a bajodat,ebben az esetben meg nem lett se rosszabb se jobb a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!