Elfogadjam ezt az "ajándékot"?
Köszönöm a válaszokat!
Igazából ez a pénz örökségből származik, és lehet hogy jobban elkélne Nekik,mert még van 1-2 befolyásoló tényező.
Az utolsó Kedves válaszolónak az ötlete különösen tetszik, lehet tényleg befizetem őket valahová, csak kérdés ,hogy el tudnak -e menni. :(
én nem fogadnám el. egyetértek az egyik válaszolóval, aki azt írta, hogy a saját erőből elért dolgok sokkal értékesebbek lesznek számodra, büszkébbé tesznek és jobban is örülsz neki. míg ha a fejedhez vágják később rossz érzéssel fog eltölteni a dolog, és ki tudja akkor majd vissza fogod-e tudni fizetni nekik..
22L
Szerintem nemes, de elég naív gondolat a "saját erőből megszerezni dolgokat" nézet.
1 millió ft kb 1 évi fizetés (na jó esetleg egy vagy két hónappal kevesebb, persze ha nem keres az átlagosnál sokkal jobban, ami 24 évesen azért nem túl valószínű)szóval egy év alatt megvan a milka, amiből enni kell, ruha, rezsi stb. tehát élni kell. Félrerakni nem igen lehet ennyi pénzből, max nagyon keveset.
Így mikor fog összejönni a pénz a kocsira???? Arról nem is beszélve, hogy gondolom lakásra is szeretnél gyűjteni kérdező, szeretnél egyéb használati tárgyakat venni, amire félre kell tenni. Sajnos nem megy minden egy átlagfizuból.
Szerintem akik visszautasítanák a pénzt, még nagyon fiatalkák. Egyáltalán nem szégyellni való a szülőtől elfogadni valamit. A szemrehányás utána pedig nyilván nem jogos, mert ők ajánlották fel,tehát könnyen lehet ellene védekezni. Ha szemrehányós típusúka, úgyis megteszik az élte más területén, nem lehet kivédeni, hameg rendesek, úgysám szekálnak.
Persze az megint más, ha nekik is szükségük van a pénzre, mondjuk jobban, mint neked az autóra. Engem csak ez tartana vissza, de ha nem ez a helyzet, mindenképpen elfogadnám.
"Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el" :)
A viccet félretéve, szerintem nyugodt szívvel fogadd el, már csak azért is, mert így megteremthetetd az alapot arra, hogy ha majd rászorulnak a szüleid (ami a mai világban eléggé valószínű), akkor tudd támogatni őket. Minél hmarabb kezdesz saját életet, annál nagyobb esélyed van rá, hogy tényleg támogatni tudod majd őket úgy, hogy ne kelljen a saját családod szájából kivenni a falatot érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!