Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha kiderülne a családfádból...

Ha kiderülne a családfádból hogy volt nem magyar ősöd is akkor hogyan viszonyulnál ahhoz a népcsoporthoz aki vére benned is folyik?

Figyelt kérdés
2016. jan. 26. 11:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem gyakorlatilag 4 nemzedékre visszamenőleg nem voltak magyar őseim (svábok vagyunk), de ennek ellenére nem németnek, hanem magyarnak vallom magam, ahogyan a szüleim, nagyszüleim is tették. Ezért elítélendő vagyok? Kevesebbet érek, mert nem ősmagyar vér csörgedezik az ereimben?

Én nem így gondolom. A származás egy genetikai tény. Ennyi.

A németekhez pedig úgy viszonyulok, ahogyan bármelyik másik magyar ember.

2016. jan. 26. 15:04
 12/21 anonim ***** válasza:
Mindenkinek vannak nem magyar felmenői. Kevert nép vagyunk. Bennem van horvát, orosz, szerb, román és még ki tudja mi. De én magyar vagyok.
2016. jan. 26. 17:27
 13/21 anonim ***** válasza:
Én is ugyanazt mondanám mint a többiek. Bennem is van német, ukrán (ruszin), szlovák és lengyel vér is, mégis magyarnak érzem magam és magyarnak születtem!
2016. jan. 26. 21:45
 14/21 anonim válasza:
Nem sokat változtatna rajta. Édesanyám ágáról nem tudok nem magyar származásúról (meglehet azért, mert nem lett nagy mértékben felkutatva , ami nem zárja ki a lehetőségét más etnikumoknak). Édesapám ágáról van több fajta nemzetiség is: szlovák, sváb és olasz (per pill csak ezekről tudok). A viszonyomat kis mértékben változtatja hogy az olasz rész nemesi vonalról jön. De a lényeg megmarad, magyar vagyok és az is leszek.
2016. jan. 30. 23:58
 15/21 anonim válasza:
Én büszke lennék bármilyen nemzetű ősömre. Nálunk van morva, szlovák, horvát, magyar, és biztos sok egyéb is, ha tovább tudnám kutatni.
2016. febr. 3. 18:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Az ember nem ott születik meg ahol anyakönyvezik hanem ahol megszüli önmagát. Nézz csak ra Liszt Ferencre egy mukkot nem beszélt magyarul de annak vallotta magát.
2016. febr. 19. 21:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Előző vagyok és hozzátenném, hogy akkor máris szlováknak kéne lennem. De nem lehetek mert az őseim meg az ellenreformáció idején elvándorolt normannok. Akkó én most Vasbordájú Björn fosztogatóihoz tartozom?
2016. febr. 19. 22:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Az lenne a furcsa, ha csak magyar őseid lennének.
2016. febr. 19. 23:14
 19/21 heil cézár válasza:

Az vagy aminek vallod magad... Mint mindenki más. Ha genetikai alapon gondolod, nincs olyan "fajtiszta" magyar akinek csak magyar felmenői lennének. Az is 1 jó kérdés hogy mit gondolunk magyarnak. Azok akik a Kárpátok hágóin bevonultak a medencébe? Már akkor is erősen keveredett nép voltunk (Magna Hungaria -> Levédia -> Etelköz). És az ősmagyar nép is 7 törzsre volt osztva.

Magam részéről tudom, hogy sváb, német, tót (szlovák), magyar, és kun felmenőim vannak, mégis magyarnak vallom magam, mert itt születtem, ebben a kultúrában nőttem fel, ezt a nyelvet beszélem.

2016. febr. 24. 20:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Attól függ.

Nem olyan egyszerű ám! Mondhatja egy sváb, hogy én bizony magyar -is- vagyok, de ha úgy jött össze, bizony, hogy vannak olyan vonásai, amik közelebb állnak a németek szemléletéhez, tulajdonságaihoz, mint másokéhoz. Mondjuk, könnyebben mutat allergiás reakciókat, főleg tejre, pl.

Vagy nem is tudja, miért, de szívesebben sziesztázik, mint dolgozik.

Nem annyira az emberben levő népcsoportot érti meg az ember jobban, ha megtudja, hogy kiktől származik, hanem saját magát. Az is valami, nem?

2016. febr. 25. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!