Ha kiderülne a családfádból hogy volt nem magyar ősöd is akkor hogyan viszonyulnál ahhoz a népcsoporthoz aki vére benned is folyik?
Nekem gyakorlatilag 4 nemzedékre visszamenőleg nem voltak magyar őseim (svábok vagyunk), de ennek ellenére nem németnek, hanem magyarnak vallom magam, ahogyan a szüleim, nagyszüleim is tették. Ezért elítélendő vagyok? Kevesebbet érek, mert nem ősmagyar vér csörgedezik az ereimben?
Én nem így gondolom. A származás egy genetikai tény. Ennyi.
A németekhez pedig úgy viszonyulok, ahogyan bármelyik másik magyar ember.
Az vagy aminek vallod magad... Mint mindenki más. Ha genetikai alapon gondolod, nincs olyan "fajtiszta" magyar akinek csak magyar felmenői lennének. Az is 1 jó kérdés hogy mit gondolunk magyarnak. Azok akik a Kárpátok hágóin bevonultak a medencébe? Már akkor is erősen keveredett nép voltunk (Magna Hungaria -> Levédia -> Etelköz). És az ősmagyar nép is 7 törzsre volt osztva.
Magam részéről tudom, hogy sváb, német, tót (szlovák), magyar, és kun felmenőim vannak, mégis magyarnak vallom magam, mert itt születtem, ebben a kultúrában nőttem fel, ezt a nyelvet beszélem.
Attól függ.
Nem olyan egyszerű ám! Mondhatja egy sváb, hogy én bizony magyar -is- vagyok, de ha úgy jött össze, bizony, hogy vannak olyan vonásai, amik közelebb állnak a németek szemléletéhez, tulajdonságaihoz, mint másokéhoz. Mondjuk, könnyebben mutat allergiás reakciókat, főleg tejre, pl.
Vagy nem is tudja, miért, de szívesebben sziesztázik, mint dolgozik.
Nem annyira az emberben levő népcsoportot érti meg az ember jobban, ha megtudja, hogy kiktől származik, hanem saját magát. Az is valami, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!