Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hova és hogyan induljak első...

Hova és hogyan induljak első lépésként családfakutatáskor?

Figyelt kérdés
Családot bejártam. Legkevesebb 2generációra megvannak az évszámok születési helyek. Hallottam egykét lehetőséget hogy levéltár egyházi anyakönyv stb. De ennek mi a módja? Kitől kell engedély? (Illetve apai ágról paraszti családból származom és tanyasiak voltak tehát két falu közt. Akkor talán három lehetőségem van. Vagy a két falu egyike vagy a legközelebbi város. Na de ez nem lényeg.) Mindenképpen szeretnék visszamenni addig ameddig tudok de minden áron. Anyai ágról az apai vonalat sikerült kiderítenem az 1700as évek közepéig. De ugyanígy ameddig lehetséges szeretném az anyai nagymamám és az egész apai ágamat visszavezetni. Tippek? Vélemények? Hogyan kezdjem merre induljak?
2010. márc. 7. 20:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:

Milyen napszakban illetve hétvégén vagy hétközben keressem fel a templomot?

ezért javasoltam, hogy telefonon beszélj velük előtte, ők majd megmondják, mikor alkalmas, mikor ér rá a pap- vasárnap tuti nem :)

amúgy általában hozzá vannak szokva, időről-időre feltünnek majdnem mindenhol családfakutatók

2010. márc. 7. 22:21
 42/65 anonim ***** válasza:
Ha mondanál egy vezeték nevet megksözönném Mármint akit keresel azét
2010. márc. 7. 22:21
 43/65 anonim ***** válasza:
Illetve a tanyának nincs valami neve? Vagy ez olyan tanya mint az Alföldön egy ház és nem több ház ilettve család együtt?
2010. márc. 7. 22:22
 44/65 anonim ***** válasza:
jó pont pl. ha Dícsértessékkel köszönsz a telefonban ill. személyesen :)
2010. márc. 7. 22:23
 45/65 A kérdező kommentje:
Most így fejben összegyűjtöttem összesen 4katolikus templom van egy ortodox egy evangélikus és egy református azt hiszem. De ezen már nem múlik. Mamámtól megérdeklődöm.
2010. márc. 7. 22:24
 46/65 anonim ***** válasza:

[link]

Azért olvasd el hátha segít:)

2010. márc. 7. 22:25
 47/65 A kérdező kommentje:
De volt neve a tanyának most hogy kérdezed. Grábóczy tanya. Hogy hogy írták volna azt nem tudom. Grábóci. Grábóczi... Utána néztem és azthiszem inkább szerb falu volt. De azt nemtudom hogy honnan jött a név. Nagymamám aztmondta hogy inkább vicceltek vele egymás közt de a tanyának is ezt a nevet adták.
2010. márc. 7. 22:27
 48/65 anonim ***** válasza:
Grábóc (németül Grawitz, szerbül Грабовац) település Tolna megyében. Ortodox búcsújáróhely.
2010. márc. 7. 22:29
 49/65 anonim ***** válasza:

lehet, tényleg hasznos lenne tudni a segítséghez a családnevet

lehet, tipikus szerb név

és akkor az ortodox templomba kell menned

2010. márc. 7. 22:30
 50/65 anonim ***** válasza:
az macerásabb, az anyakönyveket is cirill betűkkel írták
2010. márc. 7. 22:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!