Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hova és hogyan induljak első...

Hova és hogyan induljak első lépésként családfakutatáskor?

Figyelt kérdés
Családot bejártam. Legkevesebb 2generációra megvannak az évszámok születési helyek. Hallottam egykét lehetőséget hogy levéltár egyházi anyakönyv stb. De ennek mi a módja? Kitől kell engedély? (Illetve apai ágról paraszti családból származom és tanyasiak voltak tehát két falu közt. Akkor talán három lehetőségem van. Vagy a két falu egyike vagy a legközelebbi város. Na de ez nem lényeg.) Mindenképpen szeretnék visszamenni addig ameddig tudok de minden áron. Anyai ágról az apai vonalat sikerült kiderítenem az 1700as évek közepéig. De ugyanígy ameddig lehetséges szeretném az anyai nagymamám és az egész apai ágamat visszavezetni. Tippek? Vélemények? Hogyan kezdjem merre induljak?
2010. márc. 7. 20:10
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 A kérdező kommentje:

Akkor talán jól gondoltam. Szerintem akkor biztosan katolikusak. Nagyon szépen köszönöm.

Akkor érdemes lenne ott körülnézni először. Remélem megengedik. Bár kicsit tartok tőle...

A család ameddig ismerem a neveket sárhátiak.

2010. márc. 7. 22:02
 32/65 anonim ***** válasza:

mohács története a wikipedián: réslzet:

1956-ban a jeges árvíz miatt a szigeti tanyák 80%-a romba dőlt. Ezután alakultak ki a Mohács-szigeti falusias Újmohács és Sárhát települések.

ezért én Mohácson kutatnék ...s először is ténlyeg új le a maáddal beszélni. Úgysem fogod megúazni az utazást....

2010. márc. 7. 22:03
 33/65 anonim ***** válasza:

az anyakönyvezés tuti Mohácson volt, így az ottani templomot kell megkeresni, azt érdemes, mert ott vannak az eredeti anyakönyvek

előtte telefonon bezsélj a pappal vagy a plébániahivatallal

az idősebb papok nem nagyon szeretik a családfakutatókat, úgyhogy csak udvariasan :)

2010. márc. 7. 22:04
 34/65 anonim ***** válasza:

Akkor nem ismered jól őket. Mivel Sráhát maga kb az 1956-os árviz után épült az pedig nme is volt olyan régen.

Mivel ez ennyire új település én télyeg a halotti anyaküönnyvel kezdené mait megnéézwethsz Mohácson abbna a mteplomban ahová jártak. illetve pl járna a mamád most.

2010. márc. 7. 22:05
 35/65 anonim ***** válasza:
ugyanis a kápolna azt jelenti, hogy nem volt saját papjuk, hanem Mohácsról járt ki
2010. márc. 7. 22:05
 36/65 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy az árvíz után jött létre. De írtam már hogy tanyasiak és a legközelebbi településhez viszonyítottam. Szóval papám 26ban született. Még nem volt Sárhát. Valószínüleg Mohácson lett megkeresztelve akkor. Tehát minden adat itt lehet jól gondolom?
2010. márc. 7. 22:10
 37/65 anonim ***** válasza:
bizony
2010. márc. 7. 22:11
 38/65 anonim ***** válasza:

már csak azt kellene tudni, hogy a 2 katolikus templom közül melyikben

bár, ha van 1 konkrét éved (esetleg hónap, nap), akkor nem nehéz 2 helyen is megnézni

2010. márc. 7. 22:12
 39/65 A kérdező kommentje:
:) Bár van Sárhát közelében mégegy nagyobb település Nagybaracska. De azt kizárnám hiszen Mohácsra jártak be legtöbbet. Na szóval akkor itt kell felkeresnem a katolikus templomot. Bár megmondom őszíntén kicsit tartok tőle hogy nem engedik megnézni. Vagy mennyire megy ez könnyen? Milyen napszakban illetve hétvégén vagy hétközben keressem fel a templomot?
2010. márc. 7. 22:15
 40/65 A kérdező kommentje:

Igen azon már nem múlik. 2 templom még is jobb mint 5.

Amúgy is ráérek és érdekel a dolog:)

2010. márc. 7. 22:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!