Milyen származású őseid vannak?
Figyelt kérdés
Nekem (amit tudok): délszláv, francia, zsidó, és anyai ágon nem igazán tudom. Talán magyar:-)?2010. márc. 5. 14:46
31/70 anonim válasza:
apai ágon sopron környéki német (bajor), anyai ágon gradistyei horvát, vend, meg természetesen mindkét ágról magyarok.
32/70 anonim válasza:
Szkíta, ázsiai, talán orosz, és felvidéki magyar.
33/70 anonim válasza:
aztaaa, ilyenkor látszik ám, hogy mennyire kevert nép a magyar!
:)
hát én kutattam a családfámat, de csak 1800as évek végére jutottam vissza, ez alapján 100% magyar.
De vezetéknév alapján talán cseh, bolgár ?? és még ki tudja milyen vér csörgedezhet bennem :)
34/70 anonim válasza:
A "mennyibe kerül egy családfakutatás" kérdésre én csak azt a választ tudom adni, hogy kb semennyibe, ha Te csinálod:) Pár adattal már el lehet indulni, aztán az ember minél többet tud meg, annál érdekesebb! Pénzkidobásnak tartom valakivel megcsináltatni, akinek semmilyen kötődése nincs a családodhoz. Így csak annyi a dolgod, hogy nagyszülőktől, vagy idősebb rokontól érdeklődsz... neten rákeresel a hozzád legközelebb lévő levéltár iratanyagára, aztán megnézed, hogy milyen korokból milyen dolgokat tárolnak. Esetleg, ha nem a közelből származik a családod, akkor még mindig le tudod kérni mikrofilmen. Amúgy tuti 100 000 fölött lenne, ha valakivel csináltatnád, így meg pár ezer forintból meg van. Ha olyan szerencsés vagy, hogy minden ősöd abban a vármegyében élt régen, akkor 0 ft!
37/70 anonim válasza:
Anyai ágról félig magyar félig székely apairól nemtudom de 6 generációig vissza dél-alföldiek és magyarok.
38/70 anonim válasza:
Amúgy nevek alapján hogyan lehet eldönteni? Mi alapján mondjuk hogy magyar? Egyébként ilyen levéltárak anyagaihoz hogyanlehet hozzájutni? Vagy ha pl falusiak voltak?
40/70 anonim válasza:
Anyai ágról: magyar (és egyötöd sváb az üknagymama)
Apai ágról: fele magyar, fele horvát, 1900 előttről 100% szín magyar, alföldről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!