Miert ennyire alap a sok luxuscikk unokatesomeknal? Ezert boldogok es sikerul nekik minden?
akik azt mondják h persze a szegény gyerek is sportolhat,meg nem a lazactól lessz okos,meg hogy a friss gyümölcs nem luxuscikk...hát az nem igazán van képben.
és milyen sportot űzzön?mezítlább fusson a réten? üljön le tanulni?ahan,és ha nem zseni?ki ül le vele tanulni?az alkesz apuka?mert a korepetálás offos.na szal aki jó családba született örüljön neki de ne okoskodjon már mert finjga sincs
Most nem azért, de anélkül is tudnia kellene tanulni, hogy bárki tanulna vele. Nekem pl. soha senki nem segített a tanulásban (általánosban sem), mégis jó tanuló voltam/vagyok. Pedig aztán nem vagyok zseni. Szorgalommal lehet túllendülni a tanulási nehézségeken, nem azzal, hogy apám ott ül mellettem, aztán magyarázza azt, amit már egyszer az iskolában is elmondtak.
Gyümölcs: Senki nem mondta, hogy mangót, meg gránátalmát egyen, az alma ára meg azért nem vágja földhöz az embert.
Ja és a sport. Hát az aztán tényleg a gazdagok kiváltsága. Mert az aztán pénzbe kerül, hogy lemegy kosarazni, focizni, tollasozni, pingpongozni vagy tudom is én, otthon videóra tornázik. Nem csak a futás létezik és ott se csak 30.000 forintos futócipők vannak.
Meg mi az, hogy nincs igazam, hogy nem a lazactól lesz okos? Persze valóban marha nagy összefüggés van a kettő között...Nem is értem, hogy lehetek úgy Msc-s, hogy soha nem ettem még lazacot -_-
Amúgy miért kell irigynek lenni másra? Attól neked jobb lesz? Ha szeretnél te is olyat, akkor tegyél érte. Ennyi.
Vagy most erősíteni kellene a kérdezőt abban, hogy igen, legyen irigy, meg hogy neki soha nem lesz semmije se azok közül, ami az unokatesóinak van?
22:57 -Te teljesen hülye vagy, már ne haragudj. Mi az, hogy ki üljön le vele tanulni, szerinted mindenkinek ráérnek (anyagiaktól függetlenül) a szülei órákat korrepetálni? Arra vannak a tanárok, hogy megkérdezze, ha nem ért valamit, utána irány tanulni&gyakorolni.
Sport: 1500 ft-os cipőben futok heti 3x. Puszika, ennyi. Nem kifogásokat kell keresni.
Aztán az is mi, hogy akik szegények, ott automatikusan alkoholisták a szülők?
és ha valaki vizilabdázni szeretne?vagy karatézni?hihetetlen mi.mindegy lehet futni ingyen a csóróknak.de fa sza sport.
halottatok már korrepetálásról?1000-2000 ft óránként.az igényesebb szülők a közepes képességű gyerekeket is feltudják zárkóztatni,job esélyükvan tovább tanulni. van ilyen tényleg:)hihetetlen mi.ti szuper emberek vagytok.almát esztek futtok,tanultok mint állat :) a jég hátán is megéltek.de van aki nem :(
komoly problémák vannak odaát, megpróbálom elmagyarázni, de gondolom már leéltél minimum tizenvalahány évet abban a tudatban, hogy mindenki hibás csak te nem : D
nem magántanárnál kell korrepetálni és tanulni, hanem megkérdezni az iskolában az ott dolgozó, INGYEN válaszoló tanárt. felfogni, gyakorolni, tanulni. megkérdezni még párszor, ha nem megy. szerinted bárki, aki kettesnél jobb jegyet szerez, méregdrága magántanárokkal van körülvéve?
sport - elnézést kérek, ha valaki vízilabdázni szeretne de nem futja rá, akkor nagyon sajnálom, tudod abból kell kihozni a legjobbat, ami van. még mindig elmehet diákmunkára, hogy fizesse az edzéseit, ha tényleg fontos neki. ha nem, akkor meg nem kell sírni, hogy brühühü, nem toltak mindent a seggem alá, megmozdulni meg nincs kedvem.
az almaevés meg fogalmam sincs, honnan a tökömből jött neked : D de ha ez emberfelettinek számít, akkor nagyon megdobtad az önbizalmamat, köszönöm. képzeld el, hogy futok, egyetemre járok és igen, megemeltem a kis popómat tanulás terén is, ezért van ösztöndíjam. nem könnyű, ja, legalábbis biztosan nehezebb mint másokat hibáztatni mindenért, meg sajnálni magad.
nagyon elgondolkoztatott ez a topic, es viktorvarganak nagyon igaza van. Az cask a szegenyek onvigasztalasa hogy lehet ingyen futni meg egyen almat es a sertes egeszseges. Azert mondom hogy onvigasztalas mert en eltem igy es kifele pont ezeket mondtam ervkent cask eppen belul tudtam es ereztem hogy milyen hazug az egesz. En nagyon sok eve ele kulfoldon (veglegesen) es ma mar tudom hogy milyen kulonbseg v an ERZESBEN ES KOZERZETBEN akkor amikor a vagyaid nagy reszet ki tudod elegiteni, es itt a topicban a kerdezo nem a legujabb Audira vagyik cask arra hogy neha ehessen epret (ez miota luxus??) zoldseget vagy uram bocsa lazacot. Amikor otthon eltem en is almat ettem meg kortet a banan helyett pedig en a deligyumolcsoket szeretem es akkor is azt szerettem cask nem telt ra. Gyalog jartam meg busszal es nem sok remenyem volt hogy valaha sajat kocsim legyen, olyan amilyenrol almodom meg vegkeppen nem. Es oriasi a kulonbseg hogy a gagyi parfumot veszem meg orakig keresve hogy hasonlitson ahhoz amire annyira ahitozom vagy az IGAZIT . Meg akkor is hatalmas a kulonbseg ha a kulso szemlelo nem tudja megkulonboztetni. Az hogy mit beszelunk be magunknak ill. a kulvilagnak annak erdekeben hogy ugy tunjon elegedettek vagyunk az egeszen mas mint a valodi erzes. Ha valaki azt mondja hogy neki mindegy hogy egy 25 eves oreg kocsiban utazik es a kinaibol veszi a cipojet vagy egy korszeru modern autoban es a normalis jo minosegu holmit tudja megvenni az nem mond igazat. sem maganak sem masoknak.
es amit a kerdezo szeretne abban nincs luxus. Nekem volt otthon hazam mikor eljottem (persze hitelre), de messze nem olyan amit szerettem volna es ami sokaknak mar akkor megadatott. Itt elertem a vagyaim legnagyobb reszenek teljesuleset, ezzel azt akarom mondani hogy igenis oriasi koze van ahhoz a boldogsagnak es a sikernek is hogy mennyire vagy jol anyagilag is. Egy ember akinek egy nyavalyas mango cask vagyalom lehet jogosan erezheti magat szerencsetlennek, mert nem tobb ezer euros dologra vagyik cask egy szem gyumolcsre. milyen elet az ahol ez cask vagy marad es raadasul latja hogy a rokonainal ez normalis hogy az asztalra kerul? gondolom amikor hazamegy toluk meg jobban erzi a szegenyseget, a szegenyszagot, a lemaradast es azt is hogy talan soha nem less eselye arra hogy valah is igy eljen. jogos a boldogtalansaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!