Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miert ennyire alap a sok...

Miert ennyire alap a sok luxuscikk unokatesomeknal? Ezert boldogok es sikerul nekik minden?

Figyelt kérdés
Naluk kajabol minden alap a csirke, marha, sokszor van naluk lazac, millioegy zoldseg, gyumolcs(ananasz, mango, eper, ilyenek is), draga italok, udito, ragcsa, feherjepor, vitaminok. Nalunk sertes, krumpli, teszta, kenyer. Nagyvonalakban ennyi. Gyumolcsot honapok ota csak naluk ettem. Utalom az itthoni kajakat, hogy hetente 2x tuti papriaskrumpli van. A hazuk nagy, szep, mindenkinek van sajat szobaja, furdoszobaja, szamitogepe, teveje. O es a testverei sportolnak, jol neznek ki. Mindharman kituno tanulok. A hazuk kellemes hangulatu, tagas, jo illat van. Most epp az a legnagyobb gondjuk, hogy hova utazzanak el nyaralni. Meghogy nem szamit a penz..
2015. jún. 14. 23:20
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Ami meg pluszba elkezdett zavarni, hogy tok tajekozatlan vagy hozzajuk kepest. Kb muveletlen.
2015. jún. 14. 23:23
 2/30 anonim ***** válasza:
81%
Neked kell tudni, hogy mivel foglalkoznak a szülők, valószínűleg sokat keresnek és megengedhetik maguknak. De ez nem azt jelenti, hogy ettől boldogok vagy ettől teljesítenek jól. Pl. felhoztad a sportot; na a futás egy nagyon hasznos és teljesen ingyenes testmozgás, nem kell feltétlenül méregdrága szakkörökbe járni. A műveltség szintén olyan dolog, ami nem pénz függvénye. Szerintem ezekben te is elkezdheted magad nyugodtan fejleszteni és majd nem lesz okod irigykedni.
2015. jún. 14. 23:30
 3/30 viktorvarga ***** válasza:
14%
aki jó családba születik annak az egész élete jobb.hát ez van.én is ismerek embereket akiknek ha nem lett volna a gazdag család valszinű kukáznának,mostmeg 20 miliós bmw ket veszik és játszák az agyukat de félig értelmi fogyatékosak szerintem
2015. jún. 14. 23:30
 4/30 anonim ***** válasza:
61%
Ha zavar, változtass rajta. Vállalj diákmunkát, ha a szüleidnek kevés a pénze. Sportolj magadtól, olvass és tanulj többet. Hülyeség, hogy ez pénz függvénye.
2015. jún. 14. 23:31
 5/30 anonim ***** válasza:
93%

Amit felsoroltál egyáltalán nem luxuscikk. Valamint az sem derül ki, hogy nálatok azért van csak krumpli tésztával, mert nincs pénzetek, vagy mert "erre van igény". A sertéshús meg nem egészségtelen.

A sport, jó tanulmányi átlag, tiszta, jó illatú lakás nem pénzkérdés, inkább igényesség kérdése.

2015. jún. 14. 23:32
 6/30 anonim ***** válasza:
85%
Tény, hogy könnyebb magaddal jóban lenni, ha a környezetedben minden harmonikus, de ne hidd el, hogy ez csak pénzzel lehetséges. Majd jönnek ide talán sokan megsavanyodott válaszokkal, hogy ja mert a rossz-gonosz gazdag emberek, pfujpfuj, de nehogy elhidd : D
 7/30 anonim ***** válasza:
81%

"Ezert boldogok es sikerul nekik minden?"

Kicsit proliként gondolkodsz, hogy "neki van pénze, azért sikeres". Holott ez fordítva működik, előbb kell sikeresnek lenned, és lesz pénzed.

"Nalunk sertes, krumpli, teszta, kenyer."

Mi tart vissza titeket, hogy mondjuk csirkemellet egyetek rizzsel? Vagy hogy bedobjatok pár zöldséget, gyümölcsöt.

"O es a testverei sportolnak, jol neznek ki."

Sportolni te is tudsz, tény hogy egyszerűbb pénzzel, de futás, bringázás, vagy alapvető testmozgás az szinte ingyen van.

"Mindharman kituno tanulok."

És te miért nem vagy az? A tanulás pont az a dolog, ami legnagyobb részben rajtad áll.

Valahol érthető hogy irigyled őket, de első dolgod az legyen, hogy ezen túllépsz, és azt nézed, neked mit kell tenned ahhoz, hogy elérj egy hasonló szintet, vagy a saját életedből többet hozz ki.

8/30 anonim ***** válasza:
19%

Ezek szerint elég tehetősek így értelemszerű hogy válogathatnak.

Jó mi sem élünk rosszul igaz nálunk már mindenki dolgozik így vagyunk mi is jó anyagi helyzetbe plusz a barátnőm is velünk él mi is így tudunk spórolni saját házra. Igaz mi nem is állunk anyagilag ilyen jól de az átlag szintet tudjuk tartani és tudunk is félretenni. Nekünk nyaralásból csak belföld jöhet szóba valami fürdőhelyen ami nem vészesen drága esetleg Balaton és ennyi. De beszéltük is barátnőmmel hogy inkább mindennap tervezünk valami programot leálláskor és nem nyaralni megyünk hanem mindennap valamerre csavarogni, kirándulni mert így hogy mindennap utazunk 80-100 esetleg 150 km-ert még mindig olcsóbban kijövünk utazási költségre mintha szállást bérelnénk meg amúgy is a 100-150 km es körzetben sok olyan hely van ahol egyikünk sem járt, és ebbe külföld pontosabban Szlovákia is beletartozik ahol igaz én jártasabb vagyok mert a baráti köröm fele szlovákiában él és sokat jártam át de vannak szép helyek bőven.

Unokatesódéknál ez azért alap mert megtehetik nyilván a szülőknek jó munkájuk van és megtehetik, elhiszem hogy irigy vagy rájuk de ha teszel érte neked is lehet ilyen életed. Mi is sokat kínlódtunk a barátnőmmel hogy stabil és jól fizető helyünk legyen, igaz nekem sajnos az egészségem rovására is megy kitudja hogy 60 éves koromba milyen állapotban leszek mert már a nyugdíj küszöbén álló kollégáim akiknek már alig van hátra 2-3 évük már sorban panaszkodnak a tüdejükre és elég sok bajt találtak már a szervezetükbe egyiknél nem rég diagnosztizáltak tüdőrákot szerencsére még időben. A másiknak a sok vegyi portól meg egyé szennytől tönkrement a gégéje őt már le is százalékolták. Egyik haverom aki csak 3 évvel idősebb mint én vérébe találtak valamit és ideiglenesen felfüggesztették munkaviszonyát de ha nem tudják gyógyítani akkor kénytelen elhagyni a céget, ha a cég semmilyen módon nem tud neki más munkát adni.

2015. jún. 14. 23:33
 9/30 anonim ***** válasza:
94%
Nem azért kap jó jegyeket, mert lazacot eszik, hanem mert leül a seggére és tanul.
2015. jún. 14. 23:34
 10/30 anonim ***** válasza:
55%
Hány éves vagy, kérdező? Kisgyerekként (12-13) még értem, ha esetleg bánt ez, de ha idősebb vagy akár néhány évvel, tudnod kéne, hogy magadért legfőképpen te tehetsz.
2015. jún. 14. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!