Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miert ennyire alap a sok...

Miert ennyire alap a sok luxuscikk unokatesomeknal? Ezert boldogok es sikerul nekik minden?

Figyelt kérdés
Naluk kajabol minden alap a csirke, marha, sokszor van naluk lazac, millioegy zoldseg, gyumolcs(ananasz, mango, eper, ilyenek is), draga italok, udito, ragcsa, feherjepor, vitaminok. Nalunk sertes, krumpli, teszta, kenyer. Nagyvonalakban ennyi. Gyumolcsot honapok ota csak naluk ettem. Utalom az itthoni kajakat, hogy hetente 2x tuti papriaskrumpli van. A hazuk nagy, szep, mindenkinek van sajat szobaja, furdoszobaja, szamitogepe, teveje. O es a testverei sportolnak, jol neznek ki. Mindharman kituno tanulok. A hazuk kellemes hangulatu, tagas, jo illat van. Most epp az a legnagyobb gondjuk, hogy hova utazzanak el nyaralni. Meghogy nem szamit a penz..
2015. jún. 14. 23:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
31%

Olykor lazac, állandóan sokféle zöldség (mind, amit szeretek, télen-nyáron velük van tele a nagy hűtő), sokféle gyümölcs, na ez nálunk mélyen fejenkénti minimálbér alatt is van... Sőt, eritrit és magliszt is. Persze takarékosan, a lazac nyesedék néven fut, de finom és olcsó, a zöldségekből szolidan eszünk, ha nincs szezonja, az ananászt akciósan annyiért veszem, mint az almát (pontosabban az almát nem veszem meg, az drága ilyenkor és az ananász jobb és különlegesebb és kevesebb kell belőle), jó, gyümölcs az terem a kertben, de tavaly is nyilván vettünk meggyet, amikor nem termett elég a befőzésre... A fehérjepor sem luxus, a vitamin sem...

A paprikáskrumpli amúgy remek, nagy kedvencem volt, amíg nem erősen szénhidrátszegényen ettem. Én tojást és zöldséget eszem, a lazacot most unom, szuper, de évi 3 alkalom untig elég (de akkor egy kiló bemegy 2 nap alatt :)).

Nyilván számít a pénz. A házhoz már több kell, tudnék mesélni... Én örököltem, így ház éppen akad, ha nem is nagy.

Saját számítógép, erősítő, hangfal és szoba természetesen megvan, motorkerékpár is, csak arra ugye nem jut.

De az emberek nem kis része klasszisokkal gazdagabb, igen. A tanulmányi eredmény és a sport, ha nem valami speckó, nem a pénz függvénye, ahhoz kegyetlenül éhezni kell, hogy az legyen.

A luxuscikkektől, bár ilyet nem írtál, max. a saját fürdőszoba extrább, de annyira nagyon az sem, no meg nem mindenkinek van nagy háza, de azért az is gyakori... Szóval a luxuscikkektől nem lesz az ember boldog és sikeres...

2015. jún. 14. 23:51
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
sokkal kiegyensúlyozottabb, ambíciósabb az ember, akinek nyugodt anyagi háttere van, és szebb is, mert van miből ilyen olyan kenceficéket, vitaminokat venni, sokkal szívesebben is jár edzőterembe, mert előtte nem azt számolgatta, hogy ezt nem veszem meg, ahhoz hogy legyen vacsora.
2015. jún. 15. 00:06
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

"Naluk kajabol minden alap a csirke, marha, sokszor van naluk lazac, millioegy zoldseg, gyumolcs(ananasz, mango, eper, ilyenek is), draga italok, udito, ragcsa, feherjepor, vitaminok."

Ezek mióta luxuscikkek?

2015. jún. 15. 00:50
 14/30 anonim ***** válasza:
66%
Hat, ha a csirke, marha, meg a hal nem is, szerintem a mango, eper es a draga italok, feherjepor nem olcso. Sajnalatos, hogy amiket leirt luxuscikknek kell tekintenie egy atlagos magyar gyereknek :(
2015. jún. 15. 01:16
 15/30 anonim ***** válasza:
54%

00:06

kiegyensúlyozottabbak, valóban. de az ambícióhoz ennek mi köze? ugyanennek ezerszer hallottuk már az ellenkezőjét is, miszerint akinek mindent a feneke alá toltak, az nem csinál semmit, el van kényeztetve és nincsenek ambíciói. ugyanennyi erővel a nélkülözés akár motiválhatná is a kérdezőt. a kenceficékből sem kell a legdrágábbakat venni, feleslegesen meg egyáltalán nem. edzőterem minek? menjen le futni, kosarazni, bringázni, uszodában diákoknak kb. 300 ft a jegy.

2015. jún. 15. 01:49
 16/30 anonim ***** válasza:
94%

A leírtak közül a legtöbb nem pénz, hanem gondolkodás függvénye.

Zöldséget, gyümölcsöt lehet olcsón is venni, nem csak mangó meg eper létezik a világon. A paprikáskrumpli meg a világ átverése. Mert egyáltalán nem olcsó. Ugyanannyi pénzből másfélszer annyi borsófőzeléket lehet elkészíteni. Vagy rakott tököt, főleg most, amikor fillérekért vesztegetik.

Nálatok inkább az a baj, hogy nem is gondolkoztok ilyenen, hanem megszokásból főzitek a paprikás krumplit.

Oké, a nagy ház tényleg pénzkérdés.

De a sportolás? Mi tart vissza, hogy lemenj a térre kosarazni vagy focizni a többiekkel? Vagy hogy elmenj futni? Vagy hogy fekvőtámaszozz/felülésezz?

A tanulás szintén nem az anyagiakon múlik szerencsére. Neked különösen sokat számítana, hogy tanulj, hogy előbbre léphess. Mert a leírtak alapján nem fognak házat, kocsi a feneked alá tenni, szóval neked kell majd megteremteni ezeket.

Gondolkozz el a leírtakon. Rengeteg dolgot tehetnél, hogy jobban élj. Miért nem teszed meg?

2015. jún. 15. 07:49
 17/30 anonim ***** válasza:
55%

Senki nem mondta, hogy nem számít a pénz.

Viszont téged mi tart vissza, hogy jól tanulj és sportolj?

A paprikáskrumpliért pedig ölni tudnék, én imádom. A bécsi szeletet is. Üditőt meg normális ember nem iszik, vagy sör, vagy ha vezetsz, ásványvíz / csapvíz egy karika citrommal.

Az a baj, hogy nem tudok együttérezni sem veled, sem a hozzád hasonló irigykedő tápos semmittevőkkel.

2015. jún. 15. 09:29
 18/30 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, hogy a kérdező pontoz e, vagy kicsoda de nagyon szórakoztató, hogy minden építő jellegű kritika jól le lett húzva, míg az a kettő odaböfögött, önsajnáltató cucc 100%-os : DD
2015. jún. 15. 11:09
 19/30 anonim ***** válasza:
67%
most megsértődtél azon, hogy azt mondtuk, vidd le a kicsi seggedet futni a parkba, ahelyett hogy másokat irigyelsz?
2015. jún. 15. 11:14
 20/30 anonim ***** válasza:
53%

#16 vagyok. Mi volt a válaszomban az önsajnáltatás?

Szerintem építő kritika volt, csak normális, nem pökhendi megfogalmazásban.

2015. jún. 15. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!