Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » SOS! Hogy lehet egy borzasztó...

SOS! Hogy lehet egy borzasztó ciki, égő nevet 18 év alatt megváltoztatni?!?! Nem bírom ki még két évig!

Figyelt kérdés

Kb. féléve vagy nem tudom hány hónapja kezdődött az egész, azelőtt semmi baj nem volt, de mindenki a nevem miatt kezdett gúnyolni. A facebookról emiatt majdnem letöröltem magam, de arra szükségem van, ezért meghagytam, csak átneveztem magam valami semmitmondó névre. Az egész osztály szinte minden nap felemlegeti, még az olyanok is, akik kevésbé rossz indulatúk, még azok is megjegyzik. Nemrég elkezdtem beszélgetni egy lánnyal a suliból, akit eddig nem ismertem, mikor eljutottunk oda, hogy bemutatkoztunk, meglepődött, mikor meghallotta a nevemet, csodálkozott, aztán nevetett egyet és azóta kerül. Most jött el nálam az a pont, hogy elég volt, valahogy le kell cserélnem a nevem, próbáltam elmagyarázni ezt az egészet a szüleimnek, azt mondták szó sem lehet róla. Hogy lehet 18 év alatt nevet cserélni hivatalosan?

16/F (A nevemet, inkább nem írom ide, mert akkor itt is csak kinevetnek vagy beírják, hogy kamu vagy hasonló. Privátban sem szeretném elküldeni.)

2015. ápr. 2. 20:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, a drága szüleim képesek voltak Klemenciának nevezni. Az iskolában csak a 2. nevem, a Kittit használom, de sajnos névsorolvasáskor borzalmasan égek. Már 7 éves korom óta azt ismételgetem, hogy nevet változtatok, de a szüleim hallani sem akarnak róla (még csak 14 vagyok, 4 évet várnom kell...) Ha valamit tudsz előrelépni a névváltoztatás ügyében, kérjek írj
2015. ápr. 3. 15:54
 32/40 anonim ***** válasza:
18 év alatt szülő nélkül nem lehet névváltoztatást kieszközölni..utána is csak hosszú hercehurca által,kell tegyél egy látogatást az anyakönyvvezetőnél,utána az okmányirodákban,tb-ügyintézőknél,majd minden olyan helyen ahol a "régi" neved van leadva.Persze nem ingyen.
2015. ápr. 3. 15:58
 33/40 anonim ***** válasza:
ha van középső neved akkor használd azt. például kovács Béla Zsolt. ha nem tetszik a Béla használd a Zsoltot bemutatkozáskor .
2015. ápr. 3. 16:04
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
Olyan csajjal aki a neved miatt kerül téged szóba se álj. Az egy K:U:R:V:A (trágárságszűrő 2.0 :D )
2015. ápr. 6. 23:36
 35/40 anonim ***** válasza:

A névváltoztatások legtöbbször nem segítenek.

Bár,ha úgy se jó.és annyira ciki,akkor lehet még tovább változtatni.

Volt a városban egy ember,akit Lósz Artúrnak hívtak.Már középkorú volt,amikor megváltoztatta a nevét,de amilyen találékonyak az emberek,az új nevére is kitaláltak valami csúfnevet.Ki tudja miért;vagy csak hülyeségből?

Más ember azért változtatta meg a nevét,mert kiderült,hogy nem annak a gyereke,akinek a nevét viselte.Már meg volt változtatva a neve,amikor kiderítette a vérszerinti apja nevét,ami ugyanaz a családnév volt.

Lehet,hogy teljesen hiába problémátunk a névváltoztatásokon.De ha úgy jobban érezzük magunkat,akkor miért ne.

2015. ápr. 19. 18:06
 36/40 anonim ***** válasza:

"Már középkorú volt,amikor megváltoztatta a nevét"

És mire változtatta? Arnoldra?

2015. ápr. 23. 19:28
 37/40 anonim ***** válasza:

Bocs;nem emlékszem konkrétan,de a családnevét változtatta meg,valami helységnév-i félére.MInt pl.Pesti vagy Budai.

Az Artúrt hagyta.

2015. ápr. 23. 19:38
 38/40 anonim ***** válasza:

És előtte hogyhogy nem csúfoltak?

Igaza van a szüleidnek, ha lecseng a híresség, akárji is legyen az, elfelejti mindenki.

Amúgy engem is érdekel, mi lehet az.

2015. nov. 22. 08:45
 39/40 anonim ***** válasza:

Nekem egy darab külföldi híresség se jut az eszembe.

Legalább a keresztneved áruld el.

2015. nov. 22. 15:13
 40/40 anonim válasza:
Azóta eltelt 3 év, kíváncsi vagyok mi történt azóta :D
2018. ápr. 29. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!