Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » SOS! Hogy lehet egy borzasztó...

SOS! Hogy lehet egy borzasztó ciki, égő nevet 18 év alatt megváltoztatni?!?! Nem bírom ki még két évig!

Figyelt kérdés

Kb. féléve vagy nem tudom hány hónapja kezdődött az egész, azelőtt semmi baj nem volt, de mindenki a nevem miatt kezdett gúnyolni. A facebookról emiatt majdnem letöröltem magam, de arra szükségem van, ezért meghagytam, csak átneveztem magam valami semmitmondó névre. Az egész osztály szinte minden nap felemlegeti, még az olyanok is, akik kevésbé rossz indulatúk, még azok is megjegyzik. Nemrég elkezdtem beszélgetni egy lánnyal a suliból, akit eddig nem ismertem, mikor eljutottunk oda, hogy bemutatkoztunk, meglepődött, mikor meghallotta a nevemet, csodálkozott, aztán nevetett egyet és azóta kerül. Most jött el nálam az a pont, hogy elég volt, valahogy le kell cserélnem a nevem, próbáltam elmagyarázni ezt az egészet a szüleimnek, azt mondták szó sem lehet róla. Hogy lehet 18 év alatt nevet cserélni hivatalosan?

16/F (A nevemet, inkább nem írom ide, mert akkor itt is csak kinevetnek vagy beírják, hogy kamu vagy hasonló. Privátban sem szeretném elküldeni.)

2015. ápr. 2. 20:49
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Szülői engedély kell hozzá, meg van némi anyagi vonzata.
2015. ápr. 2. 21:07
 2/40 A kérdező kommentje:
Akkor ebből két évig nem lesz semmi. :/
2015. ápr. 2. 21:08
 3/40 piriiiii ***** válasza:
44%
Szerintem ezt az egészet Te elképzeled, és ez vetül ki másokra, amiktől aztán kerülni fognak (szóval nem a neved miatt). A név az semmi.
2015. ápr. 2. 21:17
 4/40 anonim ***** válasza:
96%
Megiscsak kerjuk azt a nevet :D
2015. ápr. 2. 21:19
 5/40 anonim ***** válasza:
100%

Szüleidet semmiképp nem tudod meggyőzni róla? Tudják mennyire megkeseríti az életedet a neved? Ha van iskolapszichológusotok, ő is segíthet.

Volt valami indokuk, hogy így neveztek el?

Nem lehet nagy élmény Pösze, Rákos vagy Búzád névvel élni.

2015. ápr. 2. 21:19
 6/40 A kérdező kommentje:
De igen! Egy baromság miatt cikivé vált a nevem, mindenki ezen gúnyolódik. Nem velem van a bajuk, hanem ez a név...hát közismert és akkor biztos én is olyan vagyok/leszek meg olyan dolgokat csinálok. Ez nagyon gyerekes dolog, de akkor is zavaró, mert még két évig el kell tűrnöm. :S
2015. ápr. 2. 21:22
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidet nehéz lesz meggyőzni hiszen ők ezt választották Neked. Próbáld megbeszélni velük,hogy tédeg ez frusztrál,kiközösítenek,stb...Hátha...sajnos néha tényleg mellé lőnek az emberek a név választással...Mi van ha valami nagyon ,,ciki,, a neve ? Fekete Péter ? Berényi Miklós ? Nálunk is volt egy Leander és egy Felícián is ( nekem nincs vele bajom de a különleges neveket nem csípik az átlagok )
2015. ápr. 2. 21:23
 8/40 anonim ***** válasza:
100%
Ohh...Szóval egy celeb nevével egyezik a tiéd ?
2015. ápr. 2. 21:25
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
Hogy lehet, hogy eddig senkinek se volt vele baja most meg fél éve hirtelen igen? Nem inkább valami pletyka terjed rólad és amikor meghallják a neved, akkor rögtön az jut eszükbe? Hisz ha 16 éves vagy, elvileg min. másodikos középsulis lehetsz, tavaly senkinek se tűnt fel, hogy hívnak? Bár én nem értem, hallottam már jó pár "égő"-nek tűnő nevet, pl. meleg, bugyi, parti, máj, stb. És ők már 40-60 éves emberek, boldogan élnek a nevükkel. Szerintem ha nem foglalkoznál a gúnyos vigyorukon, nem pirulnál el, vagy rohannál el, nem látszódna rajtad, hogy egyáltalán érdekel, amit mondanak, ők se foglalkoznának már vele. Minden csoda három napig tart, de amíg fokozod "az élvezetüket", addig rajtad fognak csámcsogni.
2015. ápr. 2. 21:25
 10/40 A kérdező kommentje:
Nem, a szüleim hajthatatlanok. Nem látják értelmét, hogy megváltoztassam, azt mondják, hogy ez az őrület pár év múlva elfelejtődik és akkor újra normálisnak fogják ítélni a nevem.
2015. ápr. 2. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!