Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha megtudnátok, hogy van...

Ha megtudnátok, hogy van német, szlovák, vagy zsidó felmenőtök, kevésbé éreznétek magatokat magyarnak?

Figyelt kérdés
Azért ezeket soroltam fel, mert ilyen származásúból van a legtöbb az országban. Véleményem szerint a származás nagyon fontos. Bennem is van német valamint szlovák vér és büszke vagyok rá. Félig németnek, félig szlováknak tartom magam.
2015. márc. 17. 18:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Én erre úgy szoktam válaszolni, hogy az a magyar aki felvállalja. Ettől függetlenül csak néhány nevet említenék a történelem arcképtárából aki alapvetően nem is volt magyar származású családfájában, mégis a magyarságnak, magyaroknak szentelte életét, és magyarul beszélt, élt, alkotott. Pl. Vámbéry Ármin (Armin Wamberger, zsidó nemzetiségű), Táncsics Mihály (Mihajlo Stančić, horvát nemzetiségű), de még lehetne folytatni a sort. Tehát, én az vallom, hogy magyar vagyok, és az is maradok, attól függetlenül, hogy anyai ágon svábok voltak az őseim. Az igazi magyar magyarul érez és beszél, magyarul gondolkodik és viselkedik. Vagyis mégegyszer: én vállalom hogy magyar vagyok, és nem csak ímmel-ámmal.
2015. márc. 18. 03:48
 22/32 anonim ***** válasza:
Nekem vannak szlovák, sváb, román és moldáv felmenőim, de az én ereimben akkor is magyar vér folyik. Az én múltam, történelmem, identitásom, gondolkodásom, nyelvem a magyar népével közös, nem pedig a románéval. Érted.. Hogy tudsz azonosulni a szlovákkal?
2015. márc. 18. 08:31
 23/32 anonim ***** válasza:

Eleve nem voltam soha az a melldöngető nagymagyar, sőt, utálom az ilyen embereket.

Sosem kutattam családfát, de ha vannak, inkább osztrákok akadnak távolabbi felmenők közt anyai ágon, bár erre nincs bizonyíték. Őszintén szólva: nem is érdekel.

2015. márc. 18. 08:45
 24/32 anonim ***** válasza:
Én tudom, hogy vannak szlovák és sváb felmenőim, de ennek ellenére sem szlováknak sem svábnak nem vallom magam. Magyarországon születtem, magyar állampolgárságom van, magyar az anyanyelvem. Magyar vagyok, pont. Nem turbómagyar, mert azokat nem kedvelem, de épp annyira rühellem az "én minden vagyok, csak magyar nem"-hozzáállású illetőket is. Akik véletlenül mindig magyar fórumokon osszák az észt.
2015. márc. 18. 09:09
 25/32 anonim ***** válasza:
Nem tök mindegy, ha jó ember vagy? Ha meg nem, akkor meg azért?:) Nekem aztán teljesen mindegy, kik a felmenőim, tőlük kaptam az életet, ez már önmagában elég nagy dolog ahhoz, hogy tiszteljem őket. Büszke azokra vagyok, akik jó emberek voltak.
2015. márc. 18. 09:41
 26/32 anonim ***** válasza:
Én büszke lennék, hogy ilyen színes a családom, vagyis az őseim. ha valaki családjában ennyi különböző nemzetiségi embert élt, én csak büszke lennék. Anyám sváb volt, aapám magyar, és anyai nagymamám zsidó származású volt. és büszke vagyok rájuk, mert nagyon jó emberek voltak.
2015. márc. 18. 13:10
 27/32 anonim ***** válasza:
A mai magyarok 90%-a kevert nemzetiségű, színmagyar szerintem vajmi kevés van kis hazánkban. Én nem érezném magam kevésbé magyarnak - mondjuk annak nem örülnék, ha cigány vér lenne bennem, de az más kérdés. Párom most kezdte el felkutatni a családfámat, egyelőre csak magyarokat talált, de ki tudja... neki pl. volt a felmenői közt vmi cseh katona is :D.
2015. márc. 18. 13:20
 28/32 anonim ***** válasza:

Huuu....

Én "igaz" kevert vagyok.

Ami néha jó , néha pedig NAGYON rossz.

Van bennem: magyar,német,zsidó,török,kazah,szlovák,francia,osztrák,orosz....és még volt vmi albán meg ruszin.

Már volt

olyan ,h emiatt hittek már külföldinek is.

Ami nagyon rossz.

Az én véleményem az :ha magyar vagy és német is akkor mindkettő vagy.

A vér nem válik vízé......

2015. márc. 19. 11:43
 29/32 anonim ***** válasza:
28-as vagyok: "igazi"
2015. márc. 19. 11:45
 30/32 anonim ***** válasza:
Bennem is van külföldi vér. 100%-ban biztos hogy német, rutén ("ős" ukrán) és szlovák származású vagyok. (Bizonytalanul jelenthetem, lehet hogy őseim családnevei alapján lehettek román, lengyel esetleg török őseim.) Ma már 100%-ban tiszta magyar ember nincsen. Keveredett minden magyar minden féle szomszéd néppel, törzzsel.
2015. márc. 20. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!