Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha megtudnátok, hogy van...

Ha megtudnátok, hogy van német, szlovák, vagy zsidó felmenőtök, kevésbé éreznétek magatokat magyarnak?

Figyelt kérdés
Azért ezeket soroltam fel, mert ilyen származásúból van a legtöbb az országban. Véleményem szerint a származás nagyon fontos. Bennem is van német valamint szlovák vér és büszke vagyok rá. Félig németnek, félig szlováknak tartom magam.
2015. márc. 17. 18:22
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is hülye a kérdés, mert genetikailag a magyar egy tipikusan kevert nép. Én genetikailag nyolcad örmény vagyok, de fel sem merült bennem, hogy ne lennék 100%-ig magyar. A nemzetiségtudat határozza meg, hogy mi vagy. Nyilván nem örménynek érzek magam...
2015. márc. 17. 19:18
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ezen már én is gondolkodtam. Az én esetem: Pozsonyban születtem, szlovák állampolgár vagyok. Anyukám szintén szlovák állampolgár szinte 0 szlovák tudással, apukám szlovák állampolgár, folyékonyan beszél 7 nyelven, de ő is alapvetően szlovákiai magyar mint az anyukám, én anyanyelvi szinten beszélek szlovákul, magyarul és MO-n élek 3 éve....akkor én most mennyire vagyok szlovák, vagy magyar? Fene se tudja :-)
2015. márc. 17. 19:23
 13/32 anonim ***** válasza:
Én anyai ágon cseh és osztrák felmenőkkel rendelkezem. És nekem "az arcomra van írva", mert tipikusan megjelennek az arcomon a testfelépítésemen a két nép jegyei. És büszke vagyok rá!
2015. márc. 17. 19:41
 14/32 anonim ***** válasza:

Egy nagyon hasonló kérdést már megválaszoltam egyszer, még mindig ugyanúgy gondolom:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__csaladfa_..

2015. márc. 17. 19:49
 15/32 anonim ***** válasza:
62%

Én is kevert családból jövök, sajnos úgy érzem, kevésbé vagyok magyar.

Hülyeség, de ez van.

Komplexusom van a "full magyarok" mellett.

2015. márc. 17. 20:42
 16/32 anonim ***** válasza:
Nem. Magyar vagyok, mert ez az anyanyelvem, de büszke vagyok rá, hogy Szlovákiából származom. Az, hogy milyen nemzetiségűek voltak a felmenőim, annak hozzám semmi köze. A zsidót nem értem, hogy miért keverted ide, mert az vallás.
2015. márc. 17. 20:53
 17/32 anonim ***** válasza:

"Én nem vagyok magyar. Nem a papír számít, hanem a vér."

És magyar felmenőid vannak?

2015. márc. 17. 21:06
 18/32 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a papír, sem a vér nem számít.

Itt születtem, magyar állampolgár vagyok, magyar az anyanyelvem, de soha nem éreztem magam magyarnak.

2015. márc. 17. 21:12
 19/32 anonim ***** válasza:

Soha nem néztem utána hogy a felmenőim közt volt e német, szlovák vagy bármilyen más származású. Az biztos hogy a szülők, dédszülők magyarul beszéltek, itt születtek.

Miben másabb a német vér mint a magyar vér? az is európai

2015. márc. 17. 23:34
 20/32 anonim ***** válasza:
Erre mondtam, hogy ez nem a vértől meg a papírtól függ, hanem hogy neked mi a nemzeti öntudatod. Ismerek olyan magyart, aki Svédországban él már régóta és már svédnek is tartja magát.
2015. márc. 18. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!