Ilyen van? Családfakutatás során kiderült, hogy csak német, szlovák őseim vannak.
Szerintem nem ritka eset az, amiről írsz. Itt a Kárpát-medencében nem hiszem, hogy sokan mondhatnák el magukról, hogy kizárólag magyar ősei voltak.
Az ősöket pedig nem szlovál ill. német voltuk miatt kell tisztelned, hanem mert tőlük származol.
Figyelj, szerintem rengeteg embernek az ősei nem is magyarok (ha magyarokról beszélünk).
Elvileg finnugor nyelvcsaládba tartozik a nyelvünk is. (elnézést ha rosszul irtam).
Nálunk pl nagyon nagy a valószinűség arra hogy francia őseink vannak. Kérdem én : hogy?
A te esetedben is gondolom az meül fel : hogy?
Vegyes házasságok, a népcsoportok kényszeráttérése egy új nyelve... stb.
Én ezt igy magyarázom.
VISZONT érdekes mert a magyar népnek valami borzaszóan hosszú történelmi visszatkintésük van, állitólag a magyar nép a legelső kialkuló népek között szerepelt annó.
Ez is érdekes. Erre viszont olvastam bizonyitékokat, amit én elég hitelesnek tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!