Ilyen van? Családfakutatás során kiderült, hogy csak német, szlovák őseim vannak.
Hát szerintem nem létezik olyan ember, hogy csak magyar ősök. Nagyon keveredett ez a nép a kezdetektől. De mi a baj ezzel? A keveredés jót tesz minden fajnak/fajtának. Az egész evolúció lényege az, hogy a belterjesség kártékony és veszélyes. Nem véletlenül tehetséges a magyar nép.
Nem tudom, mit jelent nálad a "hithű" magyar, de ne haragudj, elég buta a hozzáállásod! Most ezzel te változtál valamit, hogy ez kiderült? Vagy bárki más esetében, akit esetleg lenézel, mert nem "hithű magyar", szerinted ez tényleg számít valamit?
Ez éppenhogy a tipikus eset. Ha még genetikailag is megnéznék a származásukat sokan, akkor lenne csak a nagy meglepetés.
Egyébként az is öröklődő tulajdonság, hogy nagy jelentőséget tulajdonítasz a származásodnak (akármi is legyen az éppen), úgyhogy nem is próbállak erről lebeszélni.
Ebben az országban divat azt hinni,hogy minden rokonod aki eddig csak élet a világon az magyar volt.
Bájos
Utazz el Németországba, meg Szlovákiába is, nézd meg hogyan élnek a hétköznapi emberek, és hozd magaddal ami nagyon tetszett. Amivel nem tudsz azonosulni, azt felejtsd el, nem kell mindent átvenni.
légy egyenes, tisztességes ember, és soha ne bánj meg semmit.
Nekem üknagymamám sváb volt, egy betűt se tudott magyarul, csak németül és így ismerkedett meg a csak magyarul beszélő üknagyapámmal. Mamám mindig meséli, hogy mennyire nem szerették, amikor németül vitatkoztak, hogy a gyerekek ne értsék meg.
Ennek ellenére én nem érzem magam svábnak, pedig élő rokonom van, aki még emlékszik ezekre az emberekre.
Anyukám vezetékneve Hudecz. Ez cseh, vagy szlovák eredetű név. Annak sem érzem magam.
Nem ezekben a kultúrákban nevelkedtem.
Amennyi nép itt megfordult a Kárpát-medencében, még azon sem lennék meglepődve, ha néger felmenőm is lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!