Miért van kiakadva rám a családom, hogy házassági szerződés nélkül nem megyek hozzá senkihez?
En igazat adok neked.
Amikor elvaltam, az exferjemnek oda kellett adnom a felet annak, amit az en szuleim adtak a hazassagkotesunkkor - az o apjatol egy fillert nem kaptunk, sot mi fizettunk, hogy egyaltalan eljojjon, az anyja mar meghalt elotte. En jol kerestem, o minimalberen dolgozott, es feketen, zsebbe sem kapott semmit.
Miutan elvaltunk, utana ot evvel tudtam venni egy lakast - ne tudd meg, hany valojaban hajlektalan, alberleti szobat berlo, de magat jol szitualtnak titulalo pasas akart a parom lenni. Amikor vegul az egyikkel osszejottem, o munkanelkuli lett egy ev mulva. Harom evig tartottam el, o nem torte ossze magat, hogy talaljon munkat, otthon ult es az interneten logott egesz nap es csajozott. A valasunkkor kitalalta, hogy neki jar a fele mindenbol. Aha... ket csunyafiu bacsi kellett, hogy elmagyarazza neki, hogy mi az, ami neki jar az en vagyonombol, amit a kapcsolatunk elott mar megszereztem, mert meg a birosagi itelet sem gyozte meg.
Soha tobbet hazassagi szerzodes nelkul!!!
Hát én nem vettem volna el olyan nőt, akiben nem tudok megbízni, vagy aki bennem nem bízik meg ilyen szinten.
Még ha úgy is alakul, hogy elválunk, fele az övé mindannak, amink van.
4:
"mert meg a birosagi itelet sem gyozte meg."
"Soha tobbet hazassagi szerzodes nelkul!!!"
Majd pont egy szerződés hatná meg, ha egy bírósági ítélet sem érdekelte.
5: A különvagyonról nem sok értelme van szerződni, hiszen az szerződés nélkül is azé marad, akié volt. Akkor érdemes szerződni, ha az egyik fél jelentősen többet keres a másiknál a házasság alatt, mert az egyébként közös pénz.
Aki akar, felőlem kössön. Én sosem tenném. Ha milliárdos lennék se. Tudod miért? Mert csak ahhoz megyek hozzá, akit ismerek...akit szeretek...akivel ha netán még idővel el is válnak útjaink, tudom...hogy nem fog arra játszani, hogy kisemmizzen. Ami pedig jár, azt szó nélkül odaadnám.
Sajnálom az ilyen anyagias gondolkodású embereket, egy olyan dologgal kapcsolatban, ahol az érzéseknek, a szeretetnek, a szerelemnek kellene lennie a motivációs erőnek... :( Én inkább azt tanácsolnám, hogy addig soha ne menj férjhez, ne nősülj meg...amíg bármiféle papírt akarsz aláíratni. Addig még nem vagy biztos magadban...és a párodban sem. Nincs értelme az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!