Ti engednétek, hogy egy közeli családtag hozzátok költözzön egy újszülöttel? Ezt a kérdést kinek van joga eldönteni egy lakásban?
Figyelt kérdés
2015. febr. 16. 22:56
21/27 A kérdező kommentje:
Mint említettem utolsó, a lakás nem az enyém, hanem az apámé, aki kilátásba helyezte a lakás eladását, ami lehet akár hnap de fél év múlva is. Ki akar költözni az államokba, és az eladás attól függ mennyi pénzt sikerül összegyűjtenie. Ha nem eleget már hnap eladhatja. Jóban vagyunk, de függetlenek egymástól, tehát miattam nem fogja megtartani. Apám hajigálhatja ki az embereket lakásból, nem pedig én!!
2015. febr. 17. 12:26
22/27 anonim válasza:
Üdv!
Szerintem ismerni kellene az embert hozzá hogy véleményt lehessen mondani róla. Itt sok az olyan kérdés, tapasztalat, hogy valaki rokon beköltözik, aztán csak mereszti a seggét, és nem hajlandó tenni semmit azért hogy előrelépjen, elköltözzön, ezért mondják sokan hogy ne engedd oda őket. Kapásból én is ezt akartam mondani, de ha jobban belegondolok vannak olyan jó ismerőseim akikben megbízok, őket szívesen kisegíteném ilyen dologba, amíg nem találnak megoldást.
23/27 piroska és a farkas válasza:
A menyasszonyod testvére hol élt mielőtt a "pasijához" költözött volna ? Azt írod, senkijük nem él már, nem örököltek sehonnan semmit? Munkája volt? Félretett pénze nincs? Ti hogy álltok anyagilag? Gyüjtötök saját lakásra? / tekintve, h ez vszínü el lesz adva/ , vagy ha innen menni kell, akkor albérlet? Szerintem ez egy elég nehéz helyzet. A legfonotsabb nyilván az, h még ha egy meggondolatlan lépés is volt a gyerekvállalás, az a szerencsétlen újszülött ne kezdje már úzött vadként az életét...nyilván az adott helyzetet meg kell oldani, nem kérdés. Ideiglenesen több megoldás is létezik, a nehéz inkább az h mi lesz 1,2, x év múlva. Mikor jön el, és hogyan az a pont amikor ti azt mondjátok, h na eddig segítünk, mostantol önálloan kéne... Tehát amit én tennék, az azt hiszem, egyértelmúen a segítés jelenleg, de meghatározott időre. Mondjuk ha abbol indulunk ki, h neki lesz gyed , akkor azt mondanám, h semmi másra ne költsön, csak a gyerekre, a kajábol jut egy harmadiknak ott ahol kettő jollakik, a rezsit meg bevállalnám helyette - ha mindkettötöknek van munkátok - és megmondanám, h mindennt, ami marad tegyen félre, mert x idő mulva ti ketten szeretnétek a közös életet elkezdeni, nem vele és a kisgyerekével. De az elején, ha tényelg nincs más megoldás, másodlagos lenne, h mennyire kényelmes ez így, és az is, h anyagilag is nehéz lenne, mert a testvér az testvér. Vagy keresni egy icipici albit, követelni pénzt a gyerek apjátol, és költözzön oda.
24/27 anonim válasza:
Nos, ha így áll a helyzet, menjen egy anyaotthonba. Ha pedig már nagyobb lesz a gyerek, ott kell hagyni az apjánál, hiszen neki van hol laknia, az anyának nincs.
Ezt mondjátok meg neki.
25/27 Nagyak válasza:
Hát, a #16-os és #17-es válaszokkal tudok leginkább azonosulni. Annál gusztustalanabb hozzáállást én sem tudok elképzelni, mint amikor valaki kisgyerekkel együtt nem tud magával mit kezdeni: gondoltál volna erre, amikor vállaltad! Arról meg már nem is beszélek, hogy baromi jól választhattál, ha a közös gyermeketek újszülött korára már jól szét is mentetek! Gratulálok!
27/27 Orsi48 válasza:
Ezt ebben az esetben egyedül NEKED kellene eldönteni, a pároddal megbeszélve. Én éppen a kapcsolat megmaradása érdekében nem engedném, legfeljebb vendégségbe, max 1-2 hétre, ha biztos lennék benne hogy utána elmegy. Nekem a Keresztlányom költözött a közös házba, már 18 volt, és semmit nem csinált. Mindent én takarítottam, pakoltam utána, pedig még egyezség is volt az elején. A Férjem testvére (az anyja) megsértődött, amiért piszkáltam hogy pakoljon el maga után, ne várja hogy a meló, a gyerekek mellett plusz "gyereket" lássak el, szóval a végén még én lettem a szemét, akit utálni kell, noha egy teljes évig még el is kellett tartani, mert nem volt pénze sem. Inkább megmondanám, hogy bocs, de nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!