Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti engednétek, hogy egy...

Ti engednétek, hogy egy közeli családtag hozzátok költözzön egy újszülöttel? Ezt a kérdést kinek van joga eldönteni egy lakásban?

Figyelt kérdés

2015. febr. 16. 22:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

nem fogsz jól kijönni ebből. Ha a párod akarja, hogy befogadjátok, akkor, ha te nemet mondasz, jön a balhé.

Ha befogadjátok , akkor jönnek a gondok: Anyagilag és mindennel, ami egy kisgyerekkel való együttéléskor előfordul.

2015. febr. 16. 23:49
 12/27 anonim ***** válasza:
90%
Én nem engedném. Maximum akkor ha tényleg semmi más nem jöhet szóba és mennének a híd alá. De akkor is csak úgy, ha előre konkrétan megmondja, hogy milyen lépéseket fog tenni a mielőbbi talpra állás érdekében. Vigyázni kell nagyon a rokonokkal, meg a kisgyerekesekkel. Észre se veszi az ember és kirakják a saját lakásából...
2015. febr. 16. 23:55
 13/27 anonim ***** válasza:
33%

A te konkrét esetedben én mérlegelném a kapcsolat komolyságát a párommal. Ettől is tenném függővé, hogy jöhet-e a testvére. Mert lehet, hogy ez a fiú nem is akar melletted elköteleződni, ugyanakkor szívesen kihasználna, ha segítségre van szüksége, mint most a nővére esetében.

Más lenne, ha már eljegyzett volna. Akkor én igent mondanék a költözésre. Nagyon jól lehet aludni egy minőségi füldugóval.

De ha még nem tartotok itt a pároddal, akkor max. 1-2 hónapra jöhetnének. Akkor se szívesen mondanék rá igent, hiszen könnyen leamortizálhatja a lakást a picivel, ha elkezd hányni a gyerek, tönkreteheti a falat, a szőnyeget. Na meg lehet, hogy egyre tovább és tovább akarna maradni, ezt nem lehet előre tudni.

Inkább nemet mondanék, főleg, ha a párom eddig nem mutatta, hogy szándékai komolyak velem.

És nyilván az apukád véleménye is mérvadó, az ő szava lesz a döntő végül is. Tehát szerencsés helyzetben vagy, mert akár azzal is ki tudsz bújni, hogy az apukád nem engedi.

2015. febr. 17. 01:00
 14/27 A kérdező kommentje:
Én a fiú vagyok, a párom testvéréről van szó. A gond még az, hogy apán küldöldön dolgozik, fontolgatja a kiköltözést és a pénz miatt lehet eladja a lakást pár hónapon belül.Akkor szedhetjük mi is...
2015. febr. 17. 08:12
 15/27 A kérdező kommentje:
Apámmal még nem került szoba, de az eladás miatt kétséges a dolog. Párommal már jegyesek vagyunk, a csajt kidobta a pasija, neki már nem él senkijük.
2015. febr. 17. 08:18
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Azért nagyban függ attól, hogy miért került ilyen helyzetbe és nekem mi közöm az illetőhöz. Ha csak a pasija, akkor nyilván jól meggondolta a húg, amikor a gyerekvállalásra adta a fejét, hogy miből tartja fenn önmagukat, ha ilyen helyzet adódik, ezért bizonyára van erre a helyzetre félretett pénze. Ha nincs, akkor bocs, a felelőtlensége miatt én nem tenném ki magamat egy újszülöttel való együttélésnek senki kedvéért. Egy párkapcsolatot is nagyon megvisel, ha gyerek érkezik a családba, na de más hülyesége miatt végigjárni a kialvatlan éjszakák kálváriáját, ráadásul nem saját gyerek miatt...Tudom, én rendkívül kegyetlen vagyok és racionális, de a barátnődnek annyi köze sincs ahhoz a lakáshoz, mint neked, mi jogon fordult meg egyáltalán a fejben a húgának, hogy lenne ott bármi keresnivalója, főleg úgy, hogy nektek is menni kell nemsokára. Na, meg ilyen felállássál biztos lehetsz benne, hogy nem két hét, amit nálatok töltenétek, és gyanítom, gyesen kívül nincs is bevétele a hölgynek, tehát ha befogadjátok, akkor nemcsak helyet fognak foglalni, hanem vasragon el is kell tartani mindkettejüket legalább fél évig, amikor leghamarabb bölcsibe tudja adni.
2015. febr. 17. 08:38
 17/27 anonim ***** válasza:
86%
A te helyzetedben nem engedném. A lánynak semmi terve nem volt, hogy hova megy a gyerekkel és miből fogja eltartani, hát akkor most szembesüljön csak azzal, hogy a "majd lesz valahogy" mottó nem azt jelenti, hogy majd mások megoldják az ő problémáját. Nőjön fel és oldja meg a gondjait maga, a párom meg ne költöztesse oda élősködni a rokonait, ahol még neki sincs joga ott lakni, lévén a lakás az édesapádé, ha jól értettem.
2015. febr. 17. 09:19
 18/27 anonim ***** válasza:
80%
Nem. Mond, hogy apud nem engedi, hisz ővé a lakás.
2015. febr. 17. 09:41
 19/27 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon egyetértek a 17-es válaszolóval. Párod testvére vállalt egy gyereket felelőtlenül, ti meg oldjátok meg az ő anyagi és lakhatási problémáit. Élősködő. Előbb kellett volna ezt átgondolni.

Az más helyzet lenne, ha önhibáján kívül került bajba a testvér. Mi történt ami miatt nincs hol laknia a gyerekével?

2015. febr. 17. 11:18
 20/27 anonim ***** válasza:
24%

a kérdező világosan megírta, hogy kidobta a nőt a barátja az újszülöttel együtt.

mégis mi a vészhelyzet, ha nem ez???

ennyi emberség sincs bennetek, hogy a testvéreteknek nem akarnátok mindenáron segíteni a lány helyében?

ha az én barátom megtiltaná, hogy a húgom ilyen kilátástalan helyzetben odaköltözzön, akkor a barátom repülne, mert nekem emberséges társ kell.

2015. febr. 17. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!