Ti engednétek, hogy egy közeli családtag hozzátok költözzön egy újszülöttel? Ezt a kérdést kinek van joga eldönteni egy lakásban?
nem fogsz jól kijönni ebből. Ha a párod akarja, hogy befogadjátok, akkor, ha te nemet mondasz, jön a balhé.
Ha befogadjátok , akkor jönnek a gondok: Anyagilag és mindennel, ami egy kisgyerekkel való együttéléskor előfordul.
A te konkrét esetedben én mérlegelném a kapcsolat komolyságát a párommal. Ettől is tenném függővé, hogy jöhet-e a testvére. Mert lehet, hogy ez a fiú nem is akar melletted elköteleződni, ugyanakkor szívesen kihasználna, ha segítségre van szüksége, mint most a nővére esetében.
Más lenne, ha már eljegyzett volna. Akkor én igent mondanék a költözésre. Nagyon jól lehet aludni egy minőségi füldugóval.
De ha még nem tartotok itt a pároddal, akkor max. 1-2 hónapra jöhetnének. Akkor se szívesen mondanék rá igent, hiszen könnyen leamortizálhatja a lakást a picivel, ha elkezd hányni a gyerek, tönkreteheti a falat, a szőnyeget. Na meg lehet, hogy egyre tovább és tovább akarna maradni, ezt nem lehet előre tudni.
Inkább nemet mondanék, főleg, ha a párom eddig nem mutatta, hogy szándékai komolyak velem.
És nyilván az apukád véleménye is mérvadó, az ő szava lesz a döntő végül is. Tehát szerencsés helyzetben vagy, mert akár azzal is ki tudsz bújni, hogy az apukád nem engedi.
Nagyon egyetértek a 17-es válaszolóval. Párod testvére vállalt egy gyereket felelőtlenül, ti meg oldjátok meg az ő anyagi és lakhatási problémáit. Élősködő. Előbb kellett volna ezt átgondolni.
Az más helyzet lenne, ha önhibáján kívül került bajba a testvér. Mi történt ami miatt nincs hol laknia a gyerekével?
a kérdező világosan megírta, hogy kidobta a nőt a barátja az újszülöttel együtt.
mégis mi a vészhelyzet, ha nem ez???
ennyi emberség sincs bennetek, hogy a testvéreteknek nem akarnátok mindenáron segíteni a lány helyében?
ha az én barátom megtiltaná, hogy a húgom ilyen kilátástalan helyzetben odaköltözzön, akkor a barátom repülne, mert nekem emberséges társ kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!