A Rita nevet szeretném majd adni a lányomnak. Nem régimódi név?
Nem ,nem régimódi...
Esetleg egy 5 évesnek,akit Dzsuzeppának, vagy hasonló borzalomnak hívnak...
Régimódi talán az Emerencia, Borbála,Lídia ,Piroska, Juliska,de mára újra visszatérnek, sok szülő megint ezeket adja a gyerekének.
A nővérem lánya Rita,ő 32 éves...akkor divat volt, de nem volt azért tucatnév akkor se...
Minden név régi, mi a baj ezzel?
Modnjuk persze a Rikárdó, Tarzan, meg Dzsennifer tényleg viszonylag újak....:D
Engem Ritának hívnak, utálom. Egy darab Ritát ismerek, mindig mindenki keverte a Zitával, vagy Rékával. Sokszor visszakérdeznek, hogy mi, Zita? nem, R, répa retek... Tudja, az a pergős betű rögtön az e és a t közt a billentyűzeten... Becézni, hát, engem Ritukám, Ritus, Ritácska, Rituci nevekkel illettek. Tulajdonképp szerintem mind szörnyű, de a 4-ből 3-at tanár adott, akinek nem mertem megmondani, hogy ezt inkább ne.
Régimódinak nem éreztem sose, de mindig vágytam valami olyan névre, amit elsőre megértenek, amiből több van, mint 2 az 1000 fős iskolánkban, mondjuk Dóra vagy Petra... De te tudod.
Engem is Ritának hívnak és pozitív személyiség vagyok:)
Becézései: Ritu,Rituka,Ritus,Rituska,Ritácska, Rituci, Riri,Riti:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!