Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Gyűlőletes a származásom, és...

Gyűlőletes a származásom, és az álmaim mindezeknek az ellenére?

Figyelt kérdés
Nemrég tudtam meg, hogy negyedvérben roma vagyok... Nincsenek meg rajtam azok a tipikus jelek amik szoktak.A bőrőm hófehér, (általában ezért szekálni is szoktak) soha senkit se bántottam sohasem, és nem is tenném.Szüleim teljesen normálisak. (apa teljesem magyar, anyát meg ki tudjátok következtetni.) Sajnos ezzel úgy hiszem, hogy rombadőltek az álmaim.Az az álmom hogy kijussak Japánba, és ott is élhessek lehetőleg egy japán párkapcsolatban.Még korai ez a dolog ugyanis csak 14 éves vagyok, de szerintetek sikerülhet, vagy ez a "jövendőbeli" családomat zavarná?

2014. dec. 1. 20:46
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg az egyik ősöm ősember volt! De lehet, hogy nem is egy! Pedig nem is látszik rajtam!

Az volt az álmom, hogy beíratkozom hegesztőnek, de így most romba dőltek az álmaim! Félek, hogy a jövendőbeli hegesztőkollégákat zavarná!

Patakzik a szememből a könny, segítsetek, mit tegyek?!?!?!?!?!?!?!

2014. dec. 1. 21:06
 12/38 A kérdező kommentje:
Pincérnek tanulok szakközépiskolában.A származásom azért hangoztattam, hogyha netalántán megtudnák mit szólnának hozzá.Bár azt hallottam hogy aki kinnt dolgozik (Japánban) arra fognak minden munkát, merthogy ő szimpla munkás aki náluk dolgozik.Am...De azért van esély beilleszkedni, mert elvileg szeretik a magyarokat...xdd
2014. dec. 1. 21:06
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
A japánok valóban nagyon elzárkóznak a vegyes házasságoktól úgy általában véve. Nem is biztos, hogy ez baj, hiszen annyira más a társadalmi berendezkedésük, hogy minimális eséllyel lenne boldog házasságuk egy európaival. Egy barátnőm ment hozzá egy japán fiúhoz, nem sokáig bírták együtt, iszonyat nagy a kulturális szakadék. 14 éves vagy, japánból nyilván most csak a cuki öltözködési divatot meg az animék színes világát és a fincsi sushit látod, de hidd el, sokkal több mindenhez kellene alkalmazkodnod, mint gondolnád. Ha nem abba születsz bele, minimális eséllyel sikerülne csak. Elég jól ismerem a japán kultúrát és társadalmat, a nyelvet is tanultam évekig, nem előítéletek alapján beszélek a levegőbe.
2014. dec. 1. 21:09
 14/38 A kérdező kommentje:

21:09: Hallottam olyan lányról akinek sikerült.Ha el

sajátítom a nyelvet, írást, történelmet, szokásokat meg úgy kb mindent...Mennyi esély van arra hogy sikerül? :) Ha nem erre gondoltál akkor előre is bocsi. :)

2014. dec. 1. 21:16
 15/38 anonim ***** válasza:
50%
Semmi
2014. dec. 1. 21:17
 16/38 anonim ***** válasza:
85%

Mégis, mi a csudát számít az, hogy milyen vér van benned!? Az számít - és mindenkit ez érdekel -, hogy hogyan élsz, milyen ember vagy.

Képzeld, én meg félig roma vagyok, de egy pillanatig nem jut eszembe magamat eszerint definiálni...

2014. dec. 1. 21:18
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy egész világszemléletet kéne elsajátítanod, ami nem menne felnőtt fejjel szerintem. Ami számukra természetes, az számodra sosem lesz az, és fordítva. Ilyen pl. a nők munkája, ott az máig természetes, hogy a feleség nem dolgozik,a férj tartja el a családot. Viszont a férfiak annyit dolgoznak, hogy szinte sosem találkoznak a családdal. Ez egy ottani nő számára természetes, mert ebbe születik bele, egy itteni nő meg abba, hogy mindketten du. 5-kor leteszik a lantot és van közös szabad idejük. Ezernyi ilyen apróság van. Biztosan lehet mindehhez alkalmazkodni, de nem véletlenül nem működőképesek általában a nagyon eltérő kultúrákból származók közötti házasságok.

Másrészt most azt gondolod, mindenben alkalmazkodnál. Aztán felnősz, és rájössz, hogy ,,hát a nagy fenéket, én egy különálló ember vagyok, nem akarok mindenben lemondani a személyiségemről egy idegen ország kedvéért".

Szóval azt gondolom, aludj még erre párat, úgy 10 évet. ;) A nyelvet tanulhatod, a kultúrát megismerni is jó dolog, de arra egy egész élet álmát alapozni, hogy majd te nyelsz és alkalmazkodsz, elég buta elképzelés.

2014. dec. 1. 21:24
 18/38 A kérdező kommentje:
Elnézést ha valakit ezzel a szöveggel megsértettem.Nem szégyenlem a származásom.Az én hibám mivel kb az egész kérdést elcsesztem, fogalmazásképességem ilyen téren egy nagy...nulla.:D De most hogy megtudtam mennyire rasszisták inkább csak kirándulni lenne ott kedvem...Aztán...vagy nem...vagy de...:)
2014. dec. 1. 21:24
 19/38 anonim ***** válasza:
89%
Nem rasszisták, ez butaság. Inkább csak zárt a társadalmuk. Nincs benne hely az egyéni önmegvalósításnak, inkább úgy működnek, mint egy hangyaboly: mindenki beleolvadva a többi közé, végzi a munkáját. Ebbe a rendszerbe külföldiként kb. lehetetlen beilleszkedni, de nem a faji hovatartozás, hanem az eltérő világszemlélet miatt.
2014. dec. 1. 21:31
 20/38 anonim ***** válasza:
0%

Rohadtul rasszisták!

Gondoljatok csak bele mit csináltak a második világháború idején Kínában! Rosszabbak voltak mint a nácik!

Ma is megtennék!

Beteg, rasszista, nőgyűlölő, fanatikus elmebetegek!

Mondjuk én pont ezért szeretem őket!

2014. dec. 1. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!