Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Roma származásu vagyok?

Roma származásu vagyok?

Figyelt kérdés
A férjem szerint akinek Horváth a vezetékneve az roma. Ez tényleg igy van? Vagyis legalább van benne
2014. nov. 30. 21:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20- as, vannak családok (többek között az enyém is), ahol az ősök és a származás vagy nem téma, vagy csak annyira hogy az ember tudja ki kit nevelt fel és pont. Én is tudok ezt-azt az őseimről, de hogy ki honnan származik... Passz.
2014. nov. 30. 22:31
 22/30 anonim ***** válasza:

21-es. Na látod, ha nem tudod,hogy mi a származásod, azaz nem ismered a "család fádat" legalább a nagy szülök, papa,mama szülei szintjéig. Akkor honnan tudod,hogy ki, kik a famíliád , rokonságod ? Pont az ilyen esetek miatt,hogy vannak emberek,családok akik nem ismerik a rokonságot,mert nem ismerik a saját famíliájukat,származásukat, ilyen eseteknél szokott gyakran előfordulni,hogy a rokon feleségül veszi a saját rokonát vagy férjhez megy a saját rokonához. Ez nem normális és ami a legnagyobb baj,hogy nem egészséges.

Azt meg végképpen nem értem,hogy miért kell tagadni vagy szégyelnie akárkinek is a saját származását,fajtáját.

Ez már egy másik téma, de szerintem nem minden ember egyforma. A sváb az sváb, a horvát az horvát, a szerb az szerb, a roma az roma ,stb. Nem mindegy és nem egyforma,minden ember. Mint ahogyan az sem mindegy és nem egyforma,hogy puli,kuvasz,német juhász,orosz agár, dalmát dog. Vagy Lipicai ló,telivér,stb. De fojtathatnám, a csuka, ponty, keszeg,stb.

2014. nov. 30. 23:26
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

És mi lesz abból ha a csuka elvesz egy németjuhászt?

HitlerEVING?

2014. nov. 30. 23:29
 24/30 anonim ***** válasza:
Hát a férjed ritka nagy butaságot mondott.
2014. dec. 1. 01:14
 25/30 anonim ***** válasza:

Nekem volt, aki azt akarta megmagyarázni, hogy az én vezetéknevem cigány név (Hegedűs), meg hogy amúgy is látszik apukámon, hogy cigány, úgyhogy kár tagadnom. Aztán volt nagy csodálkozás, amikor megmondtam, hogy sváb névből lett magyarosítva a vezetéknevünk, apukám meg szimplán csak kreol bőrű, de elég messze van a cigánytól :D Mondjuk engem aztán az se zavarna, ha lennének cigány felmenőim, csak nem bírom, amikor valaki okoskodni próbál olyasmiről, amiről gőze sincs.

Simán el tudom amúgy képzelni, hogy a te vezetékneved is magyarosítva lett esetleg. Meg amúgy is, hülyeség, hogy minden Horváth cigány lenne. Ha Orsós, vagy Kalányos lenne a vezetékneved, még azt mondanám, hogy oké, 99%, hogy volt cigány felmenőd, de egy egy Horváth esetében merész lenne biztosra mondani.

2014. dec. 1. 13:27
 26/30 anonim ***** válasza:
Én pl. egy szőke, kék szemű Rostás vagyok.
2014. dec. 1. 13:47
 27/30 anonim ***** válasza:
Az én nevem gróf Nándorszeghy Nándor. Dik mán he!
2014. dec. 1. 14:00
 28/30 anonim válasza:
A horváth az nem roma név.
2015. ápr. 3. 02:05
 29/30 anonim ***** válasza:

Az egyik távolabbi rokoncsaládot nálunk Hirváthnak hívják.

Nemesi származásúak.

2016. ápr. 18. 18:12
 30/30 anonim ***** válasza:
22 - es, én tutira nem rokonnal házasodtam, már csak azért sem, mert nem környékbeli. Szerintem azok, akik rokonnal keverednek össze, általában pont hogy tudják... És a mélyszegény, iskolázatlan rétegben a leggyakoribb ahogy én látom. Van fogalmam az őseimről. Rebesgették hogy volt szerb, német, zsidó... Elég vegyes. Én nem jártam utána és nem is szeretnék. Nincs ezzel szerintem semmi gond.
2016. ápr. 21. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!