Meddig sikerült felkutatnod a családfádat? Vannak köztük külföldiek is?
Figyelt kérdés
Családfakutatás során megtudtál néhány érdekes dolgot az őseidről?2014. okt. 10. 21:03
1/7 zabmester válasza:
Nem én kutattam fel, hanem még a nagypapám, tőlem számítva 9-10 generációra visszamenőleg. Vannak külföldiek is, sok sváb, van szlovák vonal is, illetve amerikaiak, de azt korábban is tudtam, családfa kutatás előtt is. Hát, vannak jó sztorik, az biztos, de ezeket nem írnám le, mert szerintem csak nekem érdekesek :)
2/7 anonim válasza:
Nem én, de az anyai és az apai ág is több évszázadra vissza van vezetve. Igen, vannak külföldiek. A "családi legendárium" szájhagyomány útján terjed, nincs köze a családfakutatáshoz.
3/7 anonim válasza:
"Vannak köztük külföldiek is?"
Hát persze! Német, orosz, török, stb...
Mikor melyik ország hadserege szállta meg éppen az országot.
Természetesen az anyakönyvekben ezek nem szerepelnek.
Ergó a családfák nagy része nem valós!
4/7 anonim válasza:
Nekem az egyik anyai nagynéném kutatta fel, és igen vannak külföldiek. Sőt a üknagyapám Amerikában élt, Volt vagy 8 gyereke, akik közül az egyik lány apám nagymamája. Még ma is élnek kint rokonok, de ennyi..
5/7 anonim válasza:
Na ja, a legtöbb magyar felmenői közt tuti van német, orosz, vagy török, esetleg mindhárom.
Nekem a dédnagyapám török volt egyébként, Isztambulban született, aztán ideköltözött, itt is halt meg, a dédnagyanyám pedig orosz volt. Ezen kívül vannak még horvát és szerb őseim.
6/7 anonim válasza:
6-7 generációt, van külföldi is, szlovák, kazakh.
7/7 anonim válasza:
Dózsa György nagyapjáig ismerem. Dózsa György lánytestvére Kata volt az egyik ősanyám. Ezenkívül van benne Kendeffy ami azért érdekes, mert a wikipédia szerint elképzelhető, hogy Kond vezértől származik a család. Valamint az angol királynő ükanyjának (aki magyar volt, Gróf kisrédei Rhédey Klaudia Zsuzsanna) a nagyapja, az én ősöm is. Úgyhogy vannak szépen érdekességek. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!