Nem fog visszajönni régi anyu? Én tudod valamit tenni?
Apu 2009 dec-ben meghalt. Anyut megviselte meg mindet is.
De anyut nem értem én. Fél év után mivel kaptunk ingyenes masszást meg gyógyúszást, elmentünk. Aztán ő masszőrje férfi lett. És közelebb kerültek egymáshoz, ez nem is lenne baj. De ő nős, és csak néha találkozni anyuval meg csak éjszakai sms-eket ír. Hiába mondom neki, hogy nem fog elválni, mert neki így jobb. Egyet szól, anyu máris ugrál neki. Aztán 2 vagy 3 hét-ig semmi. Aztán újra szól. Ez megy állandóan.
Az a probélmám, hogy anyu nagyon megváltozott. Úgy viselkedik mint egy 15 éves, meg elkezdett többett inni(azt tudni kell hogy apu akohollista volt és 51 évesen ment el.)
Mintha nem én anyukám lenne. És hiányzik a régi.
20/L
Még friss lehet neki a gyász, nem dolgozta fel, és egy új kapcsolattól reméli betölteni az űrt, de ez nem megy azzal a masszőrrel. Erre anyukád rámehet.
El kellene neki fogadnia az egyedüllétet. Az új párkapcsolatba csak ezen keresztül vihet az út, és persze nem családos emberrel.
Beszélgess vele sokat, de tudd: anyukád sorsa nem a te felelősséged. Ne vedd magadra ennek a lelki terhét, mert te is rámehetsz. Ne kapj nyombélfekélyt mint én 16 éves korodra, mert magadra veszel olyat, amit nem kéne. Érezz együtt vele, légy neki társaság, de tudd: nem a te felelősséged, nem rajtad múlik.
A pasasról: Nyilvánvaló, hogy nem akarja felrúgni a biztonságot nyújtó családját, anyukád csak könnyű kis szórakozásnak kell neki. Gondolom kihasználja, hogy ő most nagyon sérülékeny és vágyik a szeretetre, de amint erre rájön, az nagyon meg fogja viselni. Most mindenkibe kapaszkodik! Legyél ott mellette, figyelj rá! Hidd el, neked is könnyebb úgy túlélni ezt az egészet, ha van, ami lekössön! Találj új sportot, hobbit, mindemellett gondoskodj róla!
Szerintem jó lenne, ha valahogy rávennéd, hogy menjen pszichológushoz, mert az italozás nem vicc! Talán neked is szükséged lehet rá, ha egyedül nem tudod feldolgozni!
Sok sikert kívánok hozzá!
És még egy kérdés: Külföldi vagy? (az írásodból gondolom...)
2009 decembere óta még nem telt el fél év, csak 1 hónap.
Amúgy anyukád szerelmes, mégpedig úgy, hogy azt hiszi tudat alatt, hogy ha ezt a férfit elszalajtja, akkor elmegy vele a boldogsága is. Fel akar lélegezni a haláleset után. Én így látom.
Bocsánat. 2008 dec.-ben ment el.
Nem vagyok külföldi,hanem gyengén hallássérült ezért vannak helyeshibáim. Bocsánat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!