Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy viselte a családod,...

Hogy viselte a családod, amikor Ausztriába költöztetek? Megérte?

Figyelt kérdés
Lelki oldalról nézve szeretnék tapasztalatokat kérni. Pl. nyugodtabb lett-e az életetek az anyagi biztonság miatt? Mi a változás az osztrák életformában, ami jobb, mint itthon?

2014. júl. 15. 09:21
 1/5 anonim válasza:
100%

Szerintem ha tudtok németül nem érhet benneteket semmi atrocitás.

Ha több a pénz több mindent tudtok csinálni, szerintem kint sokkal jonb az élet.

2014. júl. 15. 09:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Én felsőfokon beszélek(németül pl. Goethet eredetiben is simán olvasom) férjem meg alapszinten beszél, de jár tanárhoz. Jövőre akarunk költözni, addig tanul és erősíti a nyelvtudását, egy év alatt azért elég sokat lehet rajta javítani, középfokban bízunk.

Attól nem félek, hogy ne élnénk meg, amikor épp nem volt más itthon pályakezdőként, nekem diplomával se derogált takarítani ill. a férjem is fizikai munkával kezdte az életét.

2014. júl. 15. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Én éltem 2 évet Ausztriában...igazábol semmi különbséget nem éreztem. Engem sose viselt meg egyik országbol a másikba költözni, nekem honvágyam se volt.. (19 évesen Anglia, majd Izrael, Ausztria, Svájc végül Franciaországba mentem férjhez)

Ausztria ráadásul közel is van. Mindenképp nyugodtabb az életem, persze otthon is az volt, mikor hazamentem az összesporolt pénzzel és éltem, mint hal a vizben. Nem a pénz miatt jöttem el Magyarországrol, egyszerüen csak többet akartam látni a világbol.

2014. júl. 15. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi Németországba jöttünk, és a különbség leírhatatlan. Más légkör, más mentalitás, nincs szorongás, nincs általános rossz hangulat. Nem irigyek az emberek arra, hogy mid van, mert nekik is meglehet ugyanaz csekély befektetéssel. A megélhetés nem jelent gondot egyetlen keresetből sem a család számára (nyilván nem fényesen, de az egy keresetből is fent lehet tartani albérletet, plusz az asszonyt gyerekkel), pláne kettőből. Mi egyelőre ketten vagyunk a barátommal, ketten kb 1500 eurót keresünk (én kevesebbet dolgozom jelenleg) és ebből is futja 3 havonta hazamenni, szórakozni járunk minden hétvégén, ha úgy gondoljuk, étteremben eszünk, finom kajákat csinálok itthon jó minőségű alapanyagokból, havonta tudunk venni magunknak egy-két ruházati cikket, és még spórolunk is úgy, hogy a fix kiadásunk a lakásra kb 500 euro. Maga a légkör segít abban, hogy jobban, egészségesebbnek érezd magad. Nekünk nagyon bejött, sokkal nyugodtabb lett az életünk. A nyelvtudás hiányát azonban én nagyon érzem, az angol nem elég, tanulnom kell a németet, addig sajna én is csak ilyen "keveset" tudok hazahozni.
2014. júl. 15. 16:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Úgy számoltuk a hirdetéseket nézegetve, hogy 2500-3000 eurót minimum keresnénk ketten, és akkor még a gyerekek utáni juttatásokat nem számoltuk bele (nem is tudom mik vannak ott de biztos van valami családi pótlék vagy ilyesmi, de nem erre hajtok). Szerintetek elég lenne akkor, meglenne az anyagi biztonság? Nem kéne nélkülöznünk? Itthon nyilván soknak tűnik, de mivel nem éltem kint, nem tudom, hogy ott ennyi elég-e. Olvasgattam ilyen témájú oldalakat de mindenhol nagyon mást írnak. Illetve mi nem is a pénz miatt költöznénk főleg (most is jól megélünk), hanem menekülnénk a kizsigerelés elől (én a munkahelyemen 2 fő dolgát végzem és ünnepnapokon is be kell menni, férjem meg szinte minden hétvégén dolgozik pluszban). Szóval a vágyunk annyi, hogy ne kelljen nélkülöznünk és az ünnepnapokat, hétvégéket együtt tölthessük:)
2014. júl. 15. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!