Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti örülnétek neki, ha kiderüln...

Ti örülnétek neki, ha kiderülne rólatok, hogy egy hajdanán nagy múltú nemesi család leszármazotta vagy?

Figyelt kérdés
Nem járna semmi anyagi előnnyel csak a tudattal,hogy az őseid egykoron az ország legnagyobb nemesei között voltak számontartva.

2014. júl. 10. 09:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
75%

Férjem nagymamája emlékszik gyerekkorából, amikor elvették a családjától a kastélyukat stb...

A mi életünkben ez már semmit se jelent, magunkat tartjuk fenn a férjemmel mindenféle támogatás nélkül. Számomra teljesen semleges a dolog, maximum érdekes beszélgetésként felhozni, hogy a lányom üknagyapja xy híres ember:)

2014. júl. 10. 11:53
 22/38 anonim ***** válasza:
77%
Én nagyon örülnék, legalább tudnák még egy érdekes történetet az őseimről. :)
2014. júl. 10. 12:12
 23/38 anonim ***** válasza:
68%
Én büszkébb lennék arra, ha parasztlány létemre sokra vinném, esetleg ÉN kapnék nemességet valami hőstettért.
2014. júl. 10. 14:15
 24/38 anonim ***** válasza:
72%
Nagyapám visszavezette a családfát és kiderült, hogy Kazinczy Ferenc az őseim közt van. (Mondjuk ez nem volt annyira meglepő, édesanyám vezetékneve is Kazinci. :)) Mondjuk ez semmin nem változtat, csak jó a tudat :D
2014. júl. 10. 16:35
 25/38 anonim ***** válasza:
70%

Aki hajdanán nagy nemesi család volt pl a Habsburgok azok tudják és nem meglepetésként érné őket.

Akinek volt nemes a családjában sem jelent mindig hőstetteket. A király a hentesét is nemesíttethette ha ízlett neki a hús.

Itt is látszik a válaszokból mennyi igazán semmi jog nélküli nem volt régen.

2014. júl. 10. 17:55
 26/38 anonim ***** válasza:
72%

Nagyapám utolsó éveiben családfakutatással foglalkozott, és az 1600-as évekig visszamenőleg sikerült neveket találnia, igaz. Aztán az 1700-as években "kezdődik" egy ág, amiben grófok és őrgrófok is vannak az ősapáim között. Nagyapám azt mondta, lengyel nemesekről van szó, de a születési helyek között olyan is van, hogy Minszk és Irkutszk, szóval nem értem, mert ezek orosz területen vannak. Sajnos külön történeteket nem tudunk róluk, pedig iszonyatosan érdekelne a saját kis élettörténetük, mert biztosan kalandos volt.

Jelentősége tényleg nincs, a barátommal szoktunk néha hülyülni, hogy melyikünkben van több nemesi vér, mert neki is lengyel grófok az ősei (állítja legalábbis az y-os neve miatt, meg azért, mert van valami vár Lengyelországban, aminek a neve hasonlít az ő nevére), de egyébként sajnos nem tudtak ránk hagyni semmit. :D Mindenesetre ha gazdag lennék, biztos elkezdenék utánuk nyomozni, mert ezek nagy nevek, és biztos nyomot hagytak legalább az adott országban. Ez az apai ág. Anyai ágon mindenki székely-erdélyi, őket az ükszülőkig is nehézkes volt visszavezetni. Nekik is érdekes történetük lehetett, de róluk már nagyon nehéz vagy lehetetlen lenne bármit is kinyomozni, azt hiszem.

L22

2014. júl. 11. 12:34
 27/38 anonim válasza:
72%

Kíváncsi lennék hogy mit cselekedtek,hogy jutottak el odáig.

Abban biztos vagyok hogy örülnék mert megismertem a múltam egy részét.És mindegy milyen életet éltek büszke lennék,mert hát végül is miattuk élhetek.És ki tudja mennyi tulajdonságom származik tőlük. :)

2014. júl. 14. 19:23
 28/38 anonim ***** válasza:
72%
Nem. A "nagy" családok leszármazottait sokszor agyonnyomják a "nagyságok" emlékei, és a piedesztálra emelt ősök, és nem engedik a SAJÁT valódi értékeit érvényre jutni. Kevés a kivétel.
2014. júl. 14. 20:23
 29/38 anonim ***** válasza:
74%
Én örülnék neki, mert nagyon megkönnyítené a kutatásomat és jóval tovább visszamehetnék a családfámban, mint így. Nekem az üknagyapám bíró volt, nem egy gróf, de mégis olyan jó érzés, hogy írnak róla az újságban, van róla fénykép meg ilyenek. Én ennek nagyon örülök, bár ő nem is olyan régi rokon, a dédimet ő nevelte fel, s a dédit nagyon szerettem, ezért a nagypapája is többet jelent nekem, mint egy 2-3 száz évvel ezelőtt élt rokonom.
2014. júl. 16. 18:38
 30/38 anonim ***** válasza:
57%
Á, elírtam... A szépapám volt bíró, a dédi apukája meghalt.
2014. júl. 16. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!