Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akinek görög katolikus a...

Akinek görög katolikus a vallása az tényleg keleti szláv származású?

Figyelt kérdés
Több ágról is van görög katolikus felmenőm és elvileg ez egyben azt is jelenti, hogy a családom keleti szláv?
2014. máj. 20. 10:21
1 2 3 4
 21/33 mustafa33 ***** válasza:

O.K. egy primitív nacionalista vagyok és válalom. A fenti viccet egy orosz oldalról vettem és csak lefordítottam, de példának szerintem jó arra, hogy mondhatnám magam bantu négernek (sok olyan nevű van például Nigériában mint én, vezeték + keresztnév) de ki hinné el ha nem vagyok fekete. De a példák mindig kissé sarkítottak szoktak lenni a jobb megérthetőség kedvéért. Még azt is meglátni az emberen, hogy két szomszéd falu közül melyikből származik. Vannak kinézeti jellemzők, és vannak olyan egyének akiken a visszamenőleg x-edik generáció jellemzői üköznek ki. Kevertek vagyunk, de nem lehet teljesen elvetni a "vérséget". Mint ahogy hiába mondják, hogy nincsenek rasszok, egy orvos vagy patikus megcáfolná, mert szakmailag ráfázna ha elhinné, mert egyszerűen vannak gyógyszerek amiket az afro származású sötét bőrűek nem birnak.

Egyébbként én sem lennék hajlandó otthon szlovákul beszélni (ahogy unokatesóid magyarul), hiába igyekszik az állam amelyben élek erre rávenni már óvodás korom óta.

2014. jún. 23. 23:54
 22/33 anonim ***** válasza:
Tehát akkor most te saját magad ellen beszélsz?
2014. jún. 24. 10:08
 23/33 anonim ***** válasza:

"Még azt is meglátni az emberen, hogy két szomszéd falu közül melyikből származik. Vannak kinézeti jellemzők, és vannak olyan egyének akiken a visszamenőleg x-edik generáció jellemzői üköznek ki. Kevertek vagyunk, de nem lehet teljesen elvetni a "vérséget". "

Ezt senki nem is vitatja. Nekem konkrétan azzal van a bajom, amikor csupán a származáshoz kötik a nemzethez tartozást. Nagyapám pl. erdélyi szász származású volt, az ő apja szinte alig beszélt magyarul, ettől függetlenül nagyapám nem, hogy magyarnak vallotta magát, de büszke is volt a magyarságára, olyan szépen, ízesen és választékosan beszélt magyarul, hogy olyat ma ritkán lehet hallani, kívülről vágta akár a Székely himnusz összes versszakát, akár a Toldit, akár szinte az összes klasszikus magyar népdalt, 56 után pedig pár hónapot ülnie is kellett, azért mert nyilvánosan elszavalta a Nemzeti dalt. Szerette a hazáját és ez a szeretete az élete minden aspektusát meghatározta. Ezért nekem joggal nyílik ki a bicska a kezemben, ha valaki azt meri feltételezni, hogy ő nem volt magyar, csak azért, mert nem minden őse vezethető vissza egyenesen Magorig (eleve ilyen embert pedig már nem is lehet felmutatni az országban). A nemzethez tartozást a nemzettudat dönti el az adott egyénnél, és nem a származás. Alapból végtelen blődség lenne a származáshoz kötni, pont egy olyan népnél, mely a világon az egyik legkevertebb génállománnyal rendelkezik, melyben szinte asz összes környező náció, legyen az lengyel, ruszin, horvát, szász, sváb, stb. egyszerre keveredik. Genetikai "tisztaságról" csak legfeljebb kisebb regionális területeken lehet beszélni, egy egész ország esetében vissza teljes mértékben kizárható.

A görög katolikus felekezethez tartozást pedig dőreség Koppánnyal magyarázni. Ma hazánkban a görög katolikusok felekezethez tartozás egyértelműen ruszin származásra utal, ami persze abszolút nem zárja ki, hogy magyar legyen valaki. Sőt! Ismertem a hajdúsági görög katolikusokat és a legtöbbjük a magyar tradíciókat aktívan ápoló, hazaszerető ember volt, tehát magyar és PONT.

2014. jún. 24. 14:02
 24/33 mustafa33 ***** válasza:

Hogy ti mennyire szeretitek félremagyarázni mások szavát, vagy szövegértési zavarban szenvedtek (ha ti ilyen stílusban, akkor én is).

Én azt mondtam, hogy Koppány lehetett akár görög rítusú keresztény is (akkor nem volt még "görög katolikus" felekezet és hol voltak még akkor innen ruszinok, pontosabban a fehér horvátok), elvégre kétpólusú volt az akkori világ. Bizánc és Róma. Az akkor errefelé lelhető szlávok, a morvák pedig római rítusú keresztények voltak már akkor, mivel a makedón-bizánci térítők akkor már régen fejedelmük által kiűzettek innen.

Ezzel éppen azt mondtam, hogy egy ennyire biztos magyar származású is lehetett más vallású, és ez bizonyítaná hogy nem a vallás határozza meg a nemzeti hovatartozást.

A nagy meldöngető mélyszlovákok szeretik hangoztatni, hogy "magyarok nem is léteznek, csak magyarul beszélő elmagyarosodott szlovákok" (Ján Slota). Én meg azt mondom erre hogy ti, követői bekaphatjátok. A magyarokét. Ha én nyolcféle nemzetiségű dédszülőtől származnék, választhatom bármelyik nemzetét magaménak. De ha egy sem volt közülük fekete, elvileg valhatom magam pigmeusnak is, de ha fejre állok biológiailag akkor sem leszek az.

2014. jún. 24. 19:30
 25/33 anonim ***** válasza:
nem biztos.
2014. aug. 10. 09:05
 26/33 anonim ***** válasza:

A genetika egy csodálatos dolog. Ha lenne is pigmeus felmenőd, akkor is lehetnél fehér. Nem egy ilyet lehet olvasni a neten, hogy félvér gyerekek, sőt, ikrek, és az egyik fehér, a másik meg fekete. Nyilván az ember nem vallja magát olyan nemzetiségűnek, amilyennek nem tartja magát, tehát ha neked nincs pigmeus ősöd, miért tartanád magad annak? Én írtam a kérdezőnek, hogy "Nézd, az vagy, aminek vallod magad. Teljesen mindegy, hogy milyen a származásod." Azóta is ezen lovagolsz, mert neked van szövegértési hiányosságod. A kérdéshez kapcsolódóan teljesen mindegy, ha a kérdező esetleg keleti szláv származású, ha magyarnak tartja magát.

Nekem pl. rengeteg különféle nemzetiségű felmenőm van, mégis magyarnak tartom magam, mert magyarul beszélek, gondolkodok, hiába beszélek még a magyaron kívül más nyelveket is, és hiába beszélem ezek közül az angolt is már olyan szinten, hogy tudok angolul gondolkodni, álmodni. Ugyanakkor ott az ükunokatestvérem, aki apai ágon azonos felmenőkkel rendelkezik, mint én, mégis szlováknak tartja magát, mert ő szlovákul beszél, gondolkodik, hiába tud magyarul is és hiába született Szarvason.

2014. aug. 11. 10:49
 27/33 anonim ***** válasza:

Tehát mustafa... ha nekem mondjuk az őseim között volt többek között sváb is, akkor én nem is vagyok magyar? Akkor én szerinted mi vagyok? Csak mert elég sz.r érzés, hogy felnőttem úgy, hogy azt hittem magyar vagyok, magyar nyelven beszéltem és gondolkodtam, szerettem ezt az országot, erre jönnek néhányan, és azt mondják, hogy mivel nem tiszta a vérvonalam ezért nem vagyok magyar. De akkor mi vagyok? Hol van az én hazám? Ugyanis, ha kimegyek Ausztriába vagy dájcslándba akkor ott csak egy csóri, balkáni ungárise vendégmunkás leszek, és magasról tenni fognak arra, hogy az egyik nagyapóm svabec volt. Magyarázd már el ezt nekem, hogy ez nálatok, hogy van! Tényleg marhára érdekel!

És, ha tegyük fel hatalomra jutna hazánkban az, amit te is képviselsz, akkor mit kezdenétek mondjuk velem és általában azokkal, akik nem "fajtiszták"? Kiutasítanátok mindanyunkat az országból? Megsúgom nektek, hogy kib.szott kevesen maradnátok, ha egyáltalán maradna bárki is az országban, annak fényében, hogy a mai magyarság genetikailag a legközelebb a környező szláv népekhez áll. Vagy csak beérnétek egy sima numerus clausus-al, és aki nem szittya bőszmagyar az mondjuk bizonyos pozíciókat nem tölthetne be? Mik a terveitek? Mesélj drága mustafa!

2014. aug. 12. 12:22
 28/33 mustafa33 ***** válasza:
48%

Előző, kérdezed szerintem mi vagy? Szerintem, gyakorlati analfabéta. Olvasol, csak nem tudod mit.

Mivel kezdődött, hogy én vagyok itt hirtelen az űbernacionalista? Azzal, hogy valaki kijelentette, hogy aki görögkatolikus az ruszin (szerintem ez a tömény ruszin nacionalizmus). Erre én azt mondom, hogy még az olyannyira magyar mint volt Koppány is lehetett görög rítusú keresztény (ami mellesleg nem ugyan az mint a görögkatolikus). Ezzel már én lettem a náci. És ha azt mondom, hogy egy hottentotta hiába valja magát eszkimónak, attól még genetikailag hottentotta marad, és hiába lesz eszkimó érzelmű, de a gyakrolatban az egyenlítőnél nem kap napszúrást, és az északi sarkon megfagy. Ettől már űbernáci lettem. A többi marhaságotokról meg ne állítsátok, hogy én mondtam. Ki akar kit innel elpaterolni? Hol mondtam valamit az eredetemről? De ha már rákérdeztél mi szerint lehetne kiválogatni a magyart, azt mondom, mutasd meg dédapád sírját Kassán vagy Nagyváradon és maradhatsz. A többi tutajra ülhet és felcsoroghat nyagyapja fatornyos hazájába ugyanúgy ahogy ama nagyapa annó lecsorgott. Ja, hogy a tutaj nem megy felfele? Akkor meg van oldva. Kénytelen leszel maradni.

2014. aug. 12. 18:25
 29/33 mustafa33 ***** válasza:
62%
Nálunk hogy van? Nálunk úgy van, hogy volt egy népség akik kárpáti németekként Rákóczitól kapták a jogot, hogy a kurucok egyenruháját hordhatják mint népviseletet érdmeikért. Ezek német nyelvet beszélve harcoltak a magyar szabadságért. Azután múltak az idők és múltak az országok, egyszer csak más országban találták magukat házastól, hámorostól. Háborúba mentek magyar hazájukért és sosemvolt országba tértek meg otthonukba. Megtanulták az új nyelvet, így három nyelvűek lettek. Jött az újabb háború, határok módosítása, nem kerültek bele az igazságtételbe. Volt aki áttszökött a kertek alatt húzódó határon és újra magyar hazában élt és azért ment a háborúba. Azután újra sosemvolt ország jött, ahol már nem kellet. 50 kg csomag és nmehetett oda ahonnan ősei 750 éve eljöttek. A Vaterlandba. De a falu többségét már nem győzték kisuppolni. Maradt a nyelv tiltás, az idegen nyelvű iskola, magyar nyelv csak néhány családban élt tovább. A német csak a konyhában ahol senki idegen nem hallotta. Az új nyelv volt a hatóság, az iskola és a politika nyelve. 20 év alatt a magyar nyelv elveszett, a németre kevesen tanították a gyerekeiket. Magyarul már csak azok beszélnek akiknek a szülei, nagyszülei pár faluval odébb költöztek. Aztán jött a fordulat, a német kezdett újra jó lenni, de nem sokáig, mert ma már szpíkelni kell mindenhol. Államalkotóék meg nyeltörvényt hoztak, mert hogy a magyar nyelv veszélyezteti az ő ősi 150 éves nyelvüket. 700 évig a magyar korona alattvalóiként megőrizték őseik nyelvét. 90 év szlovák uralom alatt vagy elűzettek, vagy elszlovákosodtak és csak néhány százalék őrzi az ősei német hagyatékát (ugyan ez érvényes a ruszinokra is). Más néhány százalék magyarnak valja magát. És akkor jösz te aki azt állítod, hogy nem vagyok magyar, de magyarul beszélő szláv. Ráadásul ha ez nekem nem tetszik leűbernácizol. No erre nem mondom meg neked mit csinálj, mert engem tiltanának ki innen.
2014. aug. 12. 19:10
 30/33 anonim ***** válasza:
nem kizárolagosan kell hogy szláv legyél. az egyik ismerősőm görög katolikus és nem szláv.
2014. aug. 20. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!