A plébánia kérhet pénzt azért mert én a plébániai anyakönyvekből a saját családfámat kutatom?
Figyelt kérdés
Katolikus vagyok és az egész családom az. Mindig is fizettük a hitközségi adót. Lehetséges, hogy pénzt kérnek azért, mert a családfámat kutatom???2013. júl. 8. 12:12
2/7 anonim válasza:
Hát, ha amiatt ott kell tartózkodnia veled valakinek, aki egyébként nem lenne ott, akkor az ő órabére miatt lehetséges. Ilyen fontos dokumentumokat ugyanis nem hagyhatnak őrizetlenül, és nem elvárható, hogy valaki a munkaidején túl ingyen ott malmozzon melletted.
3/7 A kérdező kommentje:
Ott mindig van egy titkárnő és ő ott van a munkaidejében és mellette lehet kutatni, de é tudom csinálni ezt egyedül is. Már csináltam is olyan két évvel ezelőtt.
2013. júl. 8. 12:56
4/7 anonim válasza:
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de ha a hitközségnek fizetsz adót, akkor nem katolikus vagy.
Plébános atyát kérdezted már? Ha nem rabolod senki idejét, és plusz munkát sem okozol, akkor nem értem, miért kérnek pénzt.
5/7 anonim válasza:
@4 Nem csak a zsidóknak van hitközségük, a katolikusoknál is ugyanúgy létezik a rendszer.
Kérdező: Igen, nagyon is lehetséges.
6/7 anonim válasza:
Létezik, de a neve: egyházközség. A támogatásé pedig: egyházi hozzájárulás.
7/7 anonim válasza:
Nálunk ugyanúgy hitközségnek hívjuk, még a reformátust is. Persze, ha valaki kötözködni akar, beleköthet, de a kérdezőnek csak feltűnt volna, ha zsinagógába jár istentiszteletre, szóval szerintem ilyet mondani, hogy ha ő hitközségnek fizet, akkor nem katolikus, nos, az elég meredek. Régen mindent így hívták, sok helyen maradt meg ez a köztudatban. Aki magyar egyháztörténetet tanul, szintén elég gyakran találkozik az "xy-i (település) római katolikus hitközség" kifejezéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!