Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ugye baj, ha saját szülőd...

Ugye baj, ha saját szülőd megalkuvásra nevel?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, és tapasztalatokat várok, mert tudom, hogy baj amúgy, amikor nem túl sikeres szülők, a gyereküket sem öntik tele reménnyel, ami lendületet adhat akár egy munkakeresésnél is. Vagy az van, hogy "látod nekünk semmi nem sikerül..." vagy " mert nem is akarsz dolgozni, ha akarnál találnál" vagy tanulás terén is mikor bíztatott, hogy magamba fektessem a megspórolt pénzem, és mikor már elkedztem a sulit, hozzáteszem nem lakok otthol, akkor meg már feleslegesnek tartotta a tanulást. Egyre jobban azt látom, hogy a szülőknek nemcsak azt kéne megtanítani a gyereklátogatónak hogy hogy kell tisztába rakni, hanem későbbi dolgokat, hogy mit, hogy mondjon még egy akár személyiségfejlődésé közepén járó kisembernek. Mert nagyon nagy kárt tud sok szülő okozni! És ilyenkor jön az, " sok munka mellett nem jut idő, stb" De erőből meg lenyomni a gyereket szerintem nem szép.
2013. febr. 23. 08:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt azért gyereke válogatja, hogy erőből le kell-e nyomni vagy sem. Vannak hatalmas egoval megáldott gyerekek, akiknek néha jól jön egy-egy szülői kritika, vagy pofon, hogy nehogy mástól jobban fájjon és vannak olyanok, akik egész életükben bátorításra szorulnak.

Ezt kell felismernie a szülőnek, hogy mire van szüksége a gyereknek.

Én azt gondolom, ha egy gyerek kitűz maga elé egy célt, akkor abban támogatni kell és semmiképp nem úgy állni hozzá, hogy nem fog menni.

Másrészt semmiképp sem vetíteném ki saját sikertelenségemet a gyerekre, sőt én azt kívánom, hogy a gyerekem szebb, jobb és sikeresebb legyen, mint én és ebben segítem, támogatom.

De tényleg vannak olyanok, akiket nem árt néha visszaráncigálni a földre és megmutatni neki, hogy bizony néha muszáj megalkudni és visszavenni

2013. febr. 23. 08:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze, hogy vannak olyanok. Csak amikor tudod, hogy a gyereked, nem egy link, spórolós, direkt ilyen melónélküli időszakokra spórolt, és most azt használja fel, ne okozzon már úgy lelkiismeret furdolást, amikor amúgy is xar helyzet ez, hogy "éled felfele a pénzed" . hát akkor minek gyűjtöttem? Tehát van mikor a szülő megérzi, hogy nem szólsz vissza, és belelovalja magát. Ez olyan mint amikor az erősebb gyerek a suliban a szótlant bántja.
2013. febr. 23. 09:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van ilen szülő tanár egyéb rokon. Tudni kell kivel szabad tartani a kapcsolatot s kivel nem.
2013. febr. 23. 09:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy baj. Én félénk gyerek voltam, anyám pedig folyamatosan piszkált, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen, beégetett mások előtt stb. Amikor nem volt diákmunkám, piszkált, hogy vegyek új ruhákat, mert gáz a régi, megkérdeztem hogy és mégis miből, vonogatta a vállát. Amióta meg dolgozom azt hallgatom, hogy ő ennyi pénzért biztos nem dolgozna és ez nagyon kevés, pedig diákmunkához képest nem az. Nagyon motiváló:D. Vannak szülők akik a saját szórakozásukra piszkálnak és akármit csinálsz nem jó. Én már rájöttem hogy egyik fülemen be a másikon ki, meg se hallom szinte a piszkálásait. Ha mindent magamra vennék már rég begolyóztam volna.
2013. febr. 23. 09:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem saját szórakozásukra, csak észrevettem, hogy anyut is baxtatják, meg nem veszik emberszámba a melóhelyen, ő meg otthol találja azt meg,akinek beszélhet, mint ahogy ő nem szól vissza a főnöknek, ugyanazt pepitába lenyomja otthol rajtunk.
2013. febr. 23. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Fogd fel ezt úgy mint nehézséget a céljaid elérése közben.

Tudod, ami nem öl meg az megerősít, tehát ettől is erősebb leszel, ha be akarod bizonyítani, hogy Te akkor is és azért is eléred amit akarsz, hiába húznak vissza.De a legegyszerűbb, ha egyik füleden be a másikon ki.

És becsületedre válik, hogy probálod megérteni a szüleidet, hogy mit miért tesznek.

2013. febr. 23. 11:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Persze lehet így is, csak amikor labilisan néha erős, néha gyenge az ember lelke, akkor pont ha akkor jön egy ilyen, nem igazán építő jellegű a dolog.
2013. febr. 23. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Velem is volt hasonló...

Kitartást!

egy szülőnek támogatni kell a gyerekét,de a te anyud biztos hogy saját elégedetlenségét vetíti ki rád. nem tudom hány évesen szült, de lehet h téged hibáztat tudat alatt hogy nem tudott még pár évet gyűjtögetni mielőtt megszülettél volna. Dehát az örökkévalóságig sem várhat az ember. És azzal hogy így áll hozzád az nem épp építő jellegű rád nézve.. ne is törődj vele, az a jó hogy nem otthon laksz. Csak annyit beszélj vele amennyit feltétlen szükséges.

Nem tudom mennyi ideje laksz külön de nekem pont ez segített anyámmal kapcsolatban, bár ha hazamegyek akkor mindig előjönnek a régi dolgok, de legalább nem egyfolytában...

kitartást!

2013. febr. 23. 13:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Én a harmadik vagyok amúgy 28 évesen szült, de előtte volt egy rossz házassága két gyerekkel, meg a gyerekkora sem tökély volt sajnos, meg állandóan alkohol problémával küzdő embereket fogott ki. Valahol én tudom, hogy saját dolgait vetíti ki rám, csak attól még zavaró.
2013. febr. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!