Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Akinek görög katolikus a...

Akinek görög katolikus a vallása az tényleg keleti szláv származású?

Figyelt kérdés
Több ágról is van görög katolikus felmenőm és elvileg ez egyben azt is jelenti, hogy a családom keleti szláv?
2014. máj. 20. 10:21
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Faluban éltek, de már dédnagyapám se földműveléssel foglalkozott, ugyanis Amerikába ment dolgozni.
2014. máj. 23. 14:19
 12/33 anonim ***** válasza:
Nos maradjunk annyiban, hogy a magyarok genetikai összetétele környékenként eltérő. Kutasd annak a környék(ek)nek a népességtörténetét a neten, volt-e ott szláv telepítés. Az hogy vannak görög katolikus felmenőid nem jelent semmit,lehet h a helyi földesúr volt görög katolikus és az uradalmában élőket is a vallás felvételére kényszerítette. Attól még lehetsz akár echte magyar is :)
2014. máj. 24. 16:00
 13/33 mustafa33 ***** válasza:
100%

Olyan elmélet is van, hogy Koppány "pogánysága" valójában bizánci rítusú kereszténység volt.

Ő pedig csak eléggé magyar vala.

2014. máj. 24. 21:32
 14/33 anonim ***** válasza:
Nézd, az vagy, aminek vallod magad. Teljesen mindegy, hogy milyen a származásod. Nekem az 1700-as évek elejéig megvan a teljes családfám. Az apai nagypapám ága igazi tót ág, de a nagymamám bukovinai székely származású volt, így apukám már alig, én pedig egyáltalán nem beszélek szlovákul. Az anyai ágamon van ukrán, sváb, horvát, és persze magyar is. Ennek megfelelően szőke vagyok és kék szemű, anyukám is az, apa barna hajú és majdnem fekete szemű, mert a mama fekete hajú volt - hófehér bőrrel, a papa pedig szintén szőke és kék szemű volt, ahogy a tótok úgy általában. A férjem is kék szemű, szőkés barna hajú, a gyerekeink pedig sötét barna hajúak és világoskék szeműek lettek.
2014. máj. 26. 13:29
 15/33 anonim ***** válasza:

Nézd, az vagy, aminek vallod magad. Teljesen mindegy, hogy milyen a származásod?

akkor en egy japan-neger vagyok mert annak vallom magam.

elhiszed?

2014. máj. 27. 13:56
 16/33 anonim ***** válasza:
Lelked rajta, ha valóban annak tartod magad. Még a népszámláláson is lenyilatkozhatod, senki sem kérdőjelezheti meg. Még akkor sem, ha nem tudsz japánul, vagy pl. voloful... Nekem van olyan ismerősöm, aki alig beszél magyarul, mégis magyarnak tartja magát, kint Kanadában. Sose volt még Magyarországon, de magyar származású. Nekem nem fáj, hogy ő így érez.
2014. máj. 27. 14:31
 17/33 A kérdező kommentje:
Ezt amúgy ki lehetne használni, mert a kisebbségeket jobban védik.
2014. máj. 27. 15:22
 18/33 anonim ***** válasza:
Ettől még magyar vagy. Amúgy a magyar nép genetikai markere szinte egy az egyben megegyezik a lengyel, horvát és ukrán markerekkel, szóval ennyire erővel az "elméletedből" kiindulva akkor már senki se magyar ebben az országban, de ez persze nem így van. Ha magyarul beszélsz, magyarul gondolkodsz és magyarnak vallod magad, akkor magyar vagy. A világon genetikailag tiszta nép pedig nem létezik. Ez az egész vérséges primitív duma, csak szellemileg sérült és korlátolt übernacionalisták sajátja.
2014. jún. 23. 12:30
 19/33 mustafa33 ***** válasza:
94%
Igazad van primitív duma. Mint az amerikai kém esete Ivanovkában. A CIA ügynököt 5 évig képezték orosz küldetésre. Mikor úgy vélte tökéletes a kiejtése, felvette az orosz rubaskáját és elindult. Mikor Ivanovkába ért meglátott egy öreg bátyuskát aki sarjút kaszált. Kérdezi tőle: - Adjo isten bátyuska, erre kell menni a Dubnói atomközpont felé. -Erre szíájéj ügynök, csak egyenesen, válaszolta a bátyuska. Meghökkent az ügynök, honnan ismert fel az öreg. Visszatért hát haza és még három évig tanulta az orosz kiejtést. Megint elindult és Ivanovka előtt megint ott kaszált az öreg. Megkérdezte:- Adjon Isen, erre kell emnni a dubnbói atomközpont felé? - Erre szíájéj ügynök csak egyenesen. Megint meghökkent és visszatért újabb három évid tanulni a helyes kiejtést. Harmadszor is elindult. Az öreg most is ott kaszált. -Adjon isten, erre kell menii a dubnói atomközpont felé? -Erre zsíájéj ügynök, csak egyenesen. Nem hagyot ez neki békét, hogy ugyan mi lehet az amin mindig lebukik, hát megkérdezte, hogy honnan tudja ki ő. Mondja erre az öreg: -Hát onnan fiam, hogy fekete vagy mint a boxos csizmám. ☺
2014. jún. 23. 13:08
 20/33 anonim ***** válasza:

@mustafa33 Fekete titkos ügynökkel példálózni egy szláv-magyar párhuzamban tényleg eléggé primitív és übernacionalista. Nekem vannak olyan távoli rokonaim, ükunokatestvéreim, akik máig Szarvason, ill. Kondoroson élnek, ugyan tudnak magyarul, de szlováknak tartják magukat, és otthon nem is hajlandók magyarul beszélni. Mondjuk a magyart is olyan szinten beszélik felém, hogy "ott van a szól a szkrinyán". Én meg egy büdös szót se tudok szlovákul (az előző mondatot is csak az adott beszédhelyzetben érettem meg és nagy boci szemekkel néztem, mire leesett), és nem is vallom magam annak, ahogy apukám se, pedig ő még valamilyen szinten beszéli is a nyelvet. De az ő anyukája magyar volt, őt arra nevelték, hogy magyar, csak szlovák a származása. Egyébként még a vezetéknevét is megváltoztatta, mert fájt neki, hogy mindig letótozták. Szóval, ha az ükunokatesóm mellé állítanál (vagy akármelyik szlovákiai szlovák mellé), nem mondanád meg, hogy melyikünk a magyar.

Kicsit más, amikor egy messzi nép keveredik a magyarral, hisz neki a külső jegyei nem feltétlenül lesznek szokványosak. Attól még, ha itt nő fel, itt jár iskolába, ráadásul az egyik szülője magyar, szerintem joggal mondhatja magát magyarnak. Vagy, ha nem is itt nő fel, hanem a világ másik felén, de pl. az anyukájától megtanulja a magyart, megismeri a történelmünket, miért ne érezhetné magát magyarnak (is)? 14-es voltam

2014. jún. 23. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!