Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért ilyenek az emberek?

Miért ilyenek az emberek?

Figyelt kérdés

5 évvel ezelőtt a szüleimet sajnos elvesztettem egy autóbalesetben. Éppen elég nehéz volt mindezt feldolgoznunk a testvéremmel, fogalmunk sem volt hogyan tovább és még most is piszkosul hiányoznak, akárhányszor rájuk gondolok könnybe lábad a szemem. Senkinek nem kívánom, hogy a húszas évei elején ezt át kelljen élnie. Borzalmasan érzékenyen érint minden ezzel kapcsolatos téma.

Mint kiderült, a szüleink gondoskodtak rólunk, végrendelet született, amelyben mindkettejük után egyértelműen fele-fele arányban mi öröklünk mindent, illetve pár apróságot a nagyszülők, nagybácsi. Életbiztosítás, családi ház, két autó (sajnos az egyikhez érthető mód borzasztó élmények kötöttek, így azt nem tekintem értéknek, nem csináltattuk meg), stb.

A ház nagyon jó fekvésű, én szívesen maradtam itt, a testvérem részét az életbiztosítás rám eső összegéből kifizetem a testvéremnek, így ő is tudott magának venni egyet. Még egy icipici pénzünk maradt, így egy-egy autót is vettünk magunknak. Mindketten lediplomáztunk, dolgozunk, éldegélünk. Borzasztó ezt így kimondani, de gyakorlatilag a szüleink megalapozták az életünket, aminek örülnünk kéne, ez még is olyan keserédes boldogság.

Unokatestvéremék most pont olyan idősek mint mi voltunk a tesómmal, amikor ez a tragédia történt. Kirepülnek, elköltöznek otthonról. Ha családi kaján szóba kerül a téma, akkor minket mindig leszól az egész család, hogy mit sem értünk mi ehhez az egész hitel, meg lakástakarék, spórolás, kuporgatás, egyebek témához, hiszen nekünk semmiért nem kellett megdolgoznunk az életben. Ismerősöktől is hallottam már hasonlót. Olyan mintha irigyek lennének mindarra, amit a szüleink elértek és ami a tragédia során így ránk szállt. Miért ennyire gonoszak az emberek? Ha nem lennék ennyire összetörve ettől a témától legszívesebben kioktatnék mindenkit, hogy mit meg nem adnék azért, hogy kuporgatnom kelljen a saját kis lakásomért, csak a szüleim lehessenek velem, de erre is képtelen vagyok.

Lassan már ott tartok, hogy el sem megyek a családi összejövetelekre, mert annak úgy is az lesz a vége, hogy sírva jövök haza 200-as vérnyomással. Ugyanakkor az is bennem van, hogy már csak mi vagyunk egymásnak a tesómmal és ők. Senki másom nincs a családból és ki kellene tartanom mellettük, de nekem ez így nem megy. Eszméletlenül rosszul esik mindez. Próbáltuk elmagyarázni nekik, hogy ha tehetném szívesen cserélnék velük, volt hogy hisztis zokogásban törtem ki, mert igazán nem én akartam ezt így, sőt... De egyszerűen mintha meg sem hallanák. Mit tegyek? Felejtsem el őket is? Éljem le az életemet család nélkül, egy testvérrel?

2013. szept. 9. 16:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
Az irigység határtalan...
2013. szept. 9. 16:57
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Így van. Sajnos az irigység az határtalan...
2013. szept. 9. 17:06
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Fogadd el egy "öregasszony" tanácsát,aki érti átélte a problémádat!

Az ember a rokonait készen kapja ha tetszik,ha nem! Namármost amelyik nem tetszik azzal szépen szakítsd meg a kapcsolatot,ne menj,ne válaszolj hívásra és ne hívd magadhoz!Nem kell hozzá bunkónak lenni,bár eleinte ezt fogják így is úgyis mondani rólad,de sebaj! Sokkal nyugodtabb lesz az életed,ha magad választod ki hogy kik vegyenek körül! Alapíts saját családot és szeresd a testvéredét is! Hidd el,elég lesz a tesód,nem kellenek hozzá a pletykás,mindenbe belekontárkodó többiek!Aztán majd lesznek gyerekeitek és szép lassan kerek lesz az egész!

2013. szept. 9. 17:06
 4/12 anonim ***** válasza:
20%
nézd ez nem is irigység, hanem ostobaság. Tényleg nem tudhatjátok milyen az, hogy kuporgatnotok kell, egész nap melóztok, és akkor sincs az ég világon csak egy lyukas zoknitok. Most te irigyled őket, pedig fogalmad sincs milyen mikor a pénzügyek miatt olyanokkal romlik meg a viszonyod, akiket tulajdonképp szeretsz, a családoddal. Így van ez mindig, mindennek ára van... És mellesleg minden emberről el lehet mondani, hogy sosem jó az neki, amiben éppen akkor van, a szomszéd kertje mindig zöldebb...
2013. szept. 9. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:
25%

ha ilyenek, akkor igen. felejtsétek el őket. majd később talán észbe kapnak, vagy elsimulnak a dolgok, és ti felejtitek el.

velem is történt ilyen. volt egy párom, aki jómódú volt.

egy rokonunk és a családja a hátunk mögött kibeszélte, hogy biztos valami gengszter, hogy ilyen nagy lábon élünk.

anyum és tesóm mondta el nekem a dolgot.

évig feléjük sem néztem. azóta újra tartjuk a kapcsolatot és úgymond elfelejtettem a dolgot.

azért esett különösen rosszul, mert ők sem éltek rosszul.

2013. szept. 9. 17:08
 6/12 anonim ***** válasza:
84%

A helyedben azért én mindenképpen tettem volna egy-két epés megjegyzést.

"Sajnálhatod, hogy neked nem haltak meg a szüleid, akkor neked is olyan jó lenne most, mint nekem. Mindenkinek megvan a maga keresztje."

Persze akkor is te lennél a rossz... Szerintem nem kell hozzájuk ragaszkodni, csak megkeserítik ezzel az életed. Ha úgy érzed, elég barátod van, tényleg ne menj el az összejövetelekre.

Nagyon sajnálom.

2013. szept. 9. 17:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Mindennek ára van... ez jó! :) Hidd el bármimet odaadnám azért, hogy a szüleim itt legyenek velem, ha csak lelkileg is de támogassanak, el tudjak menni az anyukámhoz beszélgetni egy jót, süssön nekem valami finomat, csak mert úgy gondolta biztos szívesen megenném, lásson férjhez menni, az édesapám kísérjen az oltárhoz és BÁRMIT odaadnék azért, hogy a leendő gyermekeim ismerhessék a nagyszüleiket, ne csak elmesélés alapján tudják, hogy mennyire remek nagyszüleik lettek volna. Ilyen áron hidd el nem áldás semmilyen anyagi vagyon, mégha kényelmesebb is lett az életünk. Igen, a választhatnék, sokkal szívesebben spórolgatnék még mindig, sajnálom ha ezt valaki nem érzi természetesnek. Egyébként egész életemben arra neveltek, hogy spóroljak, így azt nem mondanám, hogy nem tudom mit jelent ez. 23 évesen veszítettem el a szüleimet végzős egyetemistaként, addigra azért volt egy kisebb megtakarított összegem, amit később a saját lakásba szándékoztam befektetni. Sajnos nem így alakult. Hiába van nagy házam meg autóm, párom, jól fizető állásom és kívülről látszólag baromira tökéletes életem... Sosem lesz az! Ezt az űrt soha senki és semmi nem fogja pótolni!
2013. szept. 9. 17:22
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Kioktatnék mindenkit, hogy mit meg nem adnék azért, hogy kuporgatnom kelljen a saját kis lakásomért, csak a szüleim lehessenek velem.Pont. Utána várd meg míg jelentkeznek. Nyugi SOHA nem fognak hiszen annyi eszük sincs hogy azt felfogják hogy meghaltak a szüleid. TIPIKUS! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG anyagi oldalról nézik a dolgokat. Birkák. Ilyen rokonságra nekem nem lenne szükségem!
2013. szept. 9. 17:24
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Már bocsi, de a rokonaid undorítóak...történt egy tragédia és még ebben is csak azt látják, hogy bezzeg így rátok maradt egy csomó pénz? Jézusom...

Szerintem jobb lenne, ha megszakítanád velük a kapcsolatot, az ilyenek azt sem érdemlik meg, hogy valaki beléjük törölje a lábát...

És egyébként részvétem a szüleitek miatt :(

2013. szept. 9. 17:41
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

Részvétem a szüleid miatt, nagyon nehéz lehet.

Nem tudom, miért viselkedik így a családod, furcsa, hogy egy ilyen súlyú tragédia után az a legnagyobb gondjuk, hogy mekkora örökségben részesültetek.

Ha nagyon rosszul esik, szerintem egy időre szakítsd meg velük a kapcsolatot. Mondanám, hogy beszélj velük, de nagyon furcsa, hogy ezt el kell bárkinek is magyarázni...

2013. szept. 9. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!