Az emberek általában nem tudják, hogy a nagyszüleik hol éltek, honnan származtak?
mert nem mindenkinél ilyen egyszerű. pl Buda név szerinted honnan származik? én minimum öt lehetőséget tudnék felsorolni :D
az, hogy tudom, hol éltek a nagyszüleim (Menycshely) attól még nem leszek okosabb XD
Nem elég, ha csak a nagyszülők születési helyét tudják. Kellene tudni a dédszülőkét,és az ükszülőkét is. Nem biztos, hogy ott éltek, ahonnan származtak.
Pl. A nagyszüleim ebben e városban élnek, ahol én is. A dédapám Zala megyei, a dédanyám Tolna megyei volt, de amióta összeházasodtak, ők is ebben a városban éltek.
Az emberek neve NEM a nagyszülöktöl származik, hanem sokkal korábbról.
Az, hogy a név sváb hangzású, még nem jelenti azt, hogy a nagyszülö sváb volt - mert lehet az ö nagyszülöjének a nagyszülöje volt, akinek németes hangzású neve volt, de ettöl még lehetett volna akár zsidó származású is.
"A családnév kicsit régebbről ered általában, mint a nagyszülői generáció."
Ez se mindig igaz, nagyapám a vasútnál dolgozott, és az '50-es években kénytelen volt magyarosítani a nevét, ha nem akart utcára kerülni. Ezért állíthatom, hogy az Antal (egy l-lel) családnév az Antalicz névből származik!
:)
1100ig vissza van vezetve a családfám. PLSZ, zéró értéke van. Nincs belőle hasznom. Nem befolyásolja, ki vagyok, mit tudok, mit tanulok, mit dolgozom.
Jó, hogy írod, hogy X és Y. Pont ez a két generáció, amit ez hidegen hagy.
Én készítettem interjút nagyimmal. Meg is jelent újságban. Bumm. Semmit nem ad hozzá az életemhez.
Enélkül is tudok olyat kérdezni, ami A TE SZEMEDBEN butaság.
Ellenben más szemében nem lenne az.
Te miért tartasz butaságnak egy kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!