Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A családom sajnálja a vendégei...

A családom sajnálja a vendégeimtöl az ennivalót. Normális ez?

Figyelt kérdés
A baratnoim eljottek tegnap hozzam (ketten) es hat ettunk meg anya sutott sutit is azzal is megkinaltam oket. Ma meg mondta tesom hogy anya mondta neki hogy eleg van ebbol hogy milyen gyakran jonnek (kb 3 hete volt itt egyikuk a masik pedig kb fel eve) es hogy neki nincs penze etetni oket. Nagyon rosszul esett ez, hiszen nekem a barataim olyanok mintha a csaladom lennenek tobbszor szamithattam rajuk mint a igazi csaladomra. Legbantobb pedig az hogy az nem baj h tesom hapsija nap mint nap itt eszik meg h innem visz a suliba kajat (van h nekem nem marad semmi amit vihetnek suliba...) es ezt mondtam tesomnak erre a valasz hogy de en mikor kapok a baratnoimnel kajat? (jelzem ha en naluk vagyok egyfolytaban tomnenek a kajaval) mit lehetne tenni? Nagyon nagyot csalodtam mindkettojukben.Mostansag csak bennem keresik a hibat( az hogy ez miben nyilvanul meg az mindegy) valami otletet tudtok adni h mit tegyek? Egy ideig nem hivok ide senkit mert meg az kellene hogy beszoljanak neki valamit.. Normalis valaszokat legyszives :) 18L
2013. szept. 7. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Sajnos ez ellen szerintem nem lehet tenni semmit, mert nem észérvek vezérlik őket, hanem az érzelmeik. A tesód és a barátja többet jelent neki(k), mint te és a barátaid.
2013. szept. 7. 21:18
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Egyik barátnőmnél ugyanez volt, csak a jelenlétünkben fakadt ki az anyja, pedig mi vittünk is rágcsát, meg üdítőt. (Barátnőm megkínált minket a süteményből, amit az anyja sütött.) Azóta nem is szívesen megyünk hozzájuk, kétszer, ha voltunk, akkor is azért, mert beteg volt és mondanom se kell, hogy nem maradtunk sokáig. Inkább úgy intézzük, hogy ne kelljen náluk találkoznunk.
2013. szept. 7. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:
86%

én azt nem értem, anyukád ezt miért nem neked említi meg, miért a hátad mögött kell mondania?

egyáltalán mondott ilyet anyukád? vagy a tesód találta ki esetleg?

lehet, hogy megbeszélném anyukáddal inkább.

2013. szept. 7. 21:24
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Szegényke.Anyád nem normális.Kezeltesd.Vagy beszéld meg vele a dolgot.Az nem jó hogy kivételezik.
2013. szept. 7. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

Csináljátok azt a barátnőiddel, hogy ha mentek egymáshoz, vegyetek előre üdítőt meg csokit/csipszet, amit akartok, és azt egyétek meg. Ez olyan, mintha vendégségbe vinnétek valami apróságot, illik is és praktikus is.

(Mondhatod, ha jönnek, hogy bocs, de pont nincs itthon semmi, ugorjatok le a boltba vásárolni. Vagy hogy holnap mentek vendégségbe, a sütit anyukád arra sütötte.)

2013. szept. 7. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem igazán.

De valószínű nem az ennivalót sajnálják tőlük, hanem mindenbe bele akarnak kötni, amit csinálsz, meg ne vigyél oda senkit.

De ha már felteszel ide egy kérdést, használd már az ékezeteket, mert rohadt nehéz így olvasni...

Köszi.

2013. szept. 8. 04:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Régen, amikor én voltam gyerek, a saját barátaim nem igazán ettek nálunk, vagy ha eleve tudtuk, hogy hosszabb ideig leszünk valakinél, sosem mentünk "üres kézzel" így nem nagyon voltam felkészülve arra, hogyan kell kezelni az olyan helyzetet, amikor a gyerekeim barátai elkezdek hozzánk járogatni és bizony elszaladt velük a ló. Néha rendesen kifosztották a hűtőt, megették a legdrágább felvágottakat, vagy azt, amit pl másnapra szántam a családnak. Le kellett ülnöm a gyerekeimmel és megbeszéltük, mit lehet és mit nem és lefektettük a játékszabályokat is. Amikor még kisebbek voltak, megbeszéltük, hogy a hűtőben mindig van zsír, margarin, van itthon kenyér, lila hagyma, amivel szó nélkül is megkínálhatják a barátokat, de ha valami komolyabbal szerették volna vendégül látni őket, azt előre egyeztettük, hogy belefér a költségvetésbe, vagy sem. Amikor már nagyobbak lettek - 16-17 éves kortól - már ők maguk vásároltak be erre a célra saját pénzből, összedobták a barátokkal az alapanyagot, megbeszélték, ki mit hoz és vagy a gyerekeim főztek, sütöttek előre, vagy együtt álltak neki nálunk és azt ették. Anyukádnak úgy gondolom, az lehet a lelke mélyén a problémája, hogy nem beszélted meg vele előre, nem kérdezted meg, mit szól hozzá, ha megkínálod a barátnőket az otthoni dolgokkal, pl azzal a sütivel, amit anyukád sütött. Ez számára rossz érzés, hogy még csak meg sem kérdezed, megkínálhatsz-e az általa készített kajával valakit. Biztos vagyok benne, ha előre megbeszéled anyukáddal ezeket a dolgokat, pl az anyagi részére is rákérdezel, tisztázod, mivel kínálhatod meg a barátaidat és pl Te sütötted volna a sütit, akkor másképp alakult volna ez a helyzet.
2013. szept. 8. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem teljesen jogos amit írtál, de a kérdező anyukája is lehetett volna legalább feleannyira jó fej, mint te a gyerekeiddel. Az, hogy a háta mögött panaszkodik, nem oldja meg a problémát, és persze a kérdező előtt is ez a minta van, tehát nekünk panaszkodik - ördögi kör. Persze jó ötlet, hogy beszélje meg a kérdező az anyukájával, de ha ezt is gyerekesen reagálja le az anyuka, akkor megette a fene.
2013. szept. 9. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!