Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » (Ti mint unoka), a nagymama...

(Ti mint unoka), a nagymama mennyire játszik fontos szerepet az életetekben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra , hogy beleszól hova , miért , kivel mentek.... , ülj rendessen , keveset foglakozol velem , már megint a csajoddal vagy .... stb..... !!!!!
2009. nov. 1. 11:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Nagyin fontos a nagymamám. Ő az aki mindent tud rólam :D Tök jóarc mert sosem mondja el senkinek :D És vele mindent meg lehet beszélni :D Nem mondanám hogy abba hogy hova és kivel megyek valahova... mert csak elmondja a véleményét, de nem úgy hogy szerinte oda nem kellene mennem, csak hoyg szerinte az a hely milyen. Olyanokat meg sosem mond hogy keveset foglalkozok vele, rendesen üljek vagy hogy a barátommal vagyok sokat :D
2009. nov. 1. 11:38
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem nagymamám nevelt fel. Már meghalt 2005-ben.

ő is ilyen volt, de csak a javamat akarta és ő is mindenbe beleütöte az orrát,ami akkor nagyon idegesített. Mostanra már rájöttem, hogy csak aggódott, és nem akarta, hogy rossz helyekre, rossz társaságokba keveredjek és bajom történjen, vagy az életbe semmire ne vigyem, Bármilyen idegesítő olt akkor, azért tette, mert ennyire szeretett. Felhívott ha késtem 10 percet a munkából még 25 évesen is. Tudjátok mennyire hiányzik, hogy valaki felhivjon, hogy: szia minden rendben? csak azért kérdeztem, hogy nincs e valami baj. a hangja amikor felvette a telefont, meg mikor mindenről kikérdezett :)

Nagyon nagyon hiányzik. Addig becsüljétek meg amig vannak nagymamák. Azért tesznek mindent mert ennyire szeretnek minket és féltenek, nem pedig rosszból és kiváncsiskodásból.

2009. nov. 1. 11:49
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Én nem emlékszem a nagymamámra. Ő engem láthatott max 3×.

Utál minket, mi is Őt.

2009. nov. 1. 12:04
 4/12 anonim ***** válasza:
Én is utálom az enyémet!
2009. nov. 1. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Imádom, nagyon fontos nekem. Mindenben mellettem áll, segít, megért. Soha nem traktál ilyen "ülj egyenesen" "olyan vézna vagy egyél még" dolgokkal.Rengeteget lehet vele nevetni, beszélgetni.
2009. nov. 1. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
66%
Engem utál a nagymamám. Évekig próbáltam őt szeretni, de szépen módszeresen kiirtott belőlem minden érzést, ezért már örülök, ha nem látom. Sajnos közel lakik és kéthetente beállít, mert nemrég született a kislányom. Igazából mindenbe beleszól, annak örül, ha nekem keresztbe tehet. Gonosz vén boszorkány. Nagyon irigylem azokat, akiknek szerető nagymamájuk van!
2009. nov. 1. 12:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is teljes mértékben mellettem áll. Most jelenleg ők "tartanak el". Egyetemre járok, a szüleim nem tudnak támogatni, ők megtehetik. Így, most, ebben a helyzetben pláne olyan érzés, mintha két anyukám lenne. Rendszeresen felhív, hogy mit csinálok épp, hogy vagyok, nincs-e gond... De nem akaszkodik rám, nem mondja meg mit csináljak. Mondjuk, azért már 20 éves vagyok, csak nem balhézna. Sőt, néha olyanokat mond, hogy csak kamillázok. :D

Még nyár végén felmerült, hogy akkor összeköltözöm egy kis lakásba a párommal, mert mégiscsak kényelmesebb lenne, ha már úgy is egy helyen tanulunk. Csak annyit fűzött hozzá félvállról a széken állva, mikor a szekrényből pakolt, hogy:

"Nézd kislányom, semmit nem kell elsietni, de a puding próbája az evés. Házasságban még ne gondolkozz, de ha megértitek egymást, és a sex is jó, hát miért ne költöznétek össze? Csak a védekezésre ügyelj, hatvan évesen még fiatal vagyok ahhoz, hogy dédmama legyek" :D

Majdnem lefordultam a székről, olyan vicces volt. :)

Szóval, aranyos, jófej, nagyon sokat segít, és anyukám mellett ő áll az első helyen :)

20/L

2009. nov. 1. 12:24
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem áldott jó asszony volt a nagymamám!Imádtam hozzámenni nyaralni,és amíg élt minden évben ott voltam nála egész nyári szünetben!Debrecenben lakott,és hát gyerekként nekem Pesthez nagyon messze volt!Még mindig ha eszembe jut sírok..Nagyon-nagyon szerettem,és ő is nagyon szerette a sok unokáit..soha nem kivételezett senkivel..
2009. nov. 1. 12:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyon szeretem. Félig ő nevelt fel (a másik félig én magamat)... Olyan, mintha az anyám lenne.

Néha nagyon idegesítő tud lenni, főleg, mikor a ruháimba szól bele (Vegyél fel kabátot! Jaaj, már megint ez a rövid szoknya, de hát hideg van!), vagy az étkezésemet kritizálja (Alig eszel! Egyél, mert rosszul leszel! Ugye nem fogyókúrázol?!?!), de tudom, hogy csak aggódik. :D

Rossz belegondolni, hogy egyszer el fog menni. Remélem még sokára, annyira nem idős. Rajta kívül a családomban senki nincs, aki ilyen közel állna hozzám.

2009. nov. 1. 12:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Mind a 2 nagymamám egyedül és sajnos,de az apai részi mama nagyon nagyon szeret minket és mi is szeretjük őt.Egymás mellett lakunk nem telik el úgy nap ,hogy nem ő ébreszteni minket ,hogy mi van velünk ,hogy vagyunk.Nagyon sokat vigyázott rám, és szeretek nála lenni a mai napig is.Az anyai részi mama...hát ő nem semmi ,mindig csak sír,hogy nincs pénze pedig 70.000 a nyugdíjja és ebből nem jön ki (midig kirándulni van)...hol ott a másik mamának is ennyi és ő kijön belőle rendesen,és félre is tud tenni egy keveset..de ami a legjobban bánt ő csak azokkal az unokákkal foglalkozik (8db összesen) van akiknek Főiskolai diplomájuk van 2db ,mert hát ők viszik csak valamire az életben,5 évi diákhitellel a nyakukon ,mert ugye megbuktak.nekem sajna (még) okj-s papírom van ,de az a szemébe semmi...
2009. nov. 1. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!