Ki ő nekem? Az én édesanyámnak volt egy mamája. Neki egy testvére és neki született egy lánya. Annak a gyereke kicsoda nekem?
Azt hiszem harmad unokatestvér.
De ezt ne cifrázd. Nekem is sok ilyen rokonom van. Vedd egykalap alá és legyen unokatestvér. Hidd el tényleg megkönnyíted vele az életed!
Másodunokatestvér. A megdugása, mert gondolom ezért kérdezed, már nem büntetendő, ízlés kérdése.
Ha abból indulok ki, hogy az első szülő testvérének gyereke, másod nagyszülő testvérének gyereke, harmad dédszülő testvérének gyereke.
Ha jól értem dédanyád testvérének unokája. Másod unokatestvér semmiképpen, én inkább negyedre tippelnék amit már nem is igen szoktak számon tartani, elég távoli rokon
Ja, benéztem. De most megláttam benne a kihívást. Akiről beszélünk, az az édesanyádnak a másodunokatestvére, mert az ő nagyszüleik testvérek. Ez esetbe ő neked:
harmadnagynéni: szülő lánymásodunkatestvére
A harmadnagynénéd. Wikipedia FTW.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!