Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogyan találhatnám meg a...

Hogyan találhatnám meg a dédnagyapámról készült műsort?

Figyelt kérdés

Olyan 10 éves lehettem, amikor a dédipapámmal készült egy riport. Sajnos nem emlékszem melyik csatorna volt az és arra sem melyik műsör.

Azt tudom, hogy születésnapra összejött a nagy család, gyerekek, unokák, dédunokák és akkor forgattak. Sajnos a nagymamám és a testvére sem emlékszik már, hogy honnan jöttek akkor és milyen műsor volt, pedig emlékszem, egyszer valahogy visszatudtuk nézni a forgatás után nem sokkal.

A háborús emlékekről, élményekről szólt, a dédipapám mesélt benne, illetve a dédimamám is elmondta számára ez milyen élmény volt itthonról. Lassan 10 éve, hogy a dédipapám nincs közöttünk, illetve 4 évvel később a dédimamám is elhagyott minket. Nagyon szeretném megtalálni ezt a felvételt, jó lenne újra látni őket, ahogy beszéltek, ahogy mozogtak, illetve immáron felnőtt fejjel meghallgatni a történeteiket. 13 év telt el minimum a forgatás óta, így ötletem sincs hogyan induljak el.

Nem nagy csatorna volt, olyasmi rémlik. Nem tud valaki olyan műsorokat esetleg, amik anno háborús történetekkel foglalkoztak?

2013. júl. 6. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rémlik,hogy volt ilyesmi.Abban ha jól emlékszem egy szobában ültek az emberek,akikkel beszéltek.Mintha a m1 vagy a Duna lett volna.
2013. júl. 6. 13:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy szobában ülős beszélgetős volt. A dédnagypapám akkor többszöri szélütés miatt fél oldalára lebénult, sajnos akkor már a másik oldala is elég gyenge volt, így tolószékben ült, a beszéde nehezen volt érthető, így ha jól emlékszem feliratozták is.

Tudom, hogy nagyon kevés az infó, de annyira idegesít, hogy nem tudok min elindulni, hátha nektek eszetekbe jut valami!

2013. júl. 6. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Keresd fel az említett csatornákat levélben, és kérdezd meg tőlük ezeket így, ahogy itt is leírtad. Valószínű, hogy kereskedelmi tv nem forgatott ilyesmit, mert a kereskedelmi csatornák számára nem érdekesek az ilyen témák... Szerintem esélyes, hogy az MTV-nél vagy a Dunánál meglesz! Sok sikert!
2013. júl. 6. 14:41
 4/6 anonim válasza:
Szerintem az interneten keress rá a dédpapád nevére.
2013. júl. 11. 20:53
 5/6 anonim válasza:
Szerintem is a levélben megkeresés lenne a legjobb. Ha esetleg sikerrel járna a keresés, akkor én is megnézném, érdekelnek a háborús dolgok, főleg a katonák szemével.
2013. júl. 14. 00:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Írj emailt vagy levelet a fenti csatornáknak, ha megvan az eredmény, engem is érdekelne :)
2013. júl. 17. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!