Hol találhatnám meg azoknak a német családoknak a listáját akik 1717/1727-ben költöztek Magyarország területére?
Mit tudsz még, amiből ki lehet indulni?
Amúgy valami történésszel kéne beszélned...
Konkrétan ilyen lista nincs, de a következö oldalon tudsz keresélni:
www.ungarndeutsche.de
Itt az eredetkutatás pontra menj, és ott fel vannak sorolva településenk, ahol németek lettek betelepitve.
Ezen az oldalon is sok mindent meg tudsz keresni az itteni könyvekböl:
Ezen kivül kereshetsz az interneten olyan cimszavakat, hogy elsö betelepitési hullám és németek, akkor is több mindent megtalálsz.
Ha konkrétan valami családot keresel, akkor az adott településen kerestess a betelepülési hullám cimszóval, vagy pedig a helyiség történetére keress rá.
Egyetértek az előttem válaszolóval. A település honlapján általában feltüntetik, hogy mikor érkeztem a németek és azt is, hogy körülbelül honnan érkeztek vagy ha szerencséd van, akkor egy település krónika is fent van, ahol pedig fel vannak sorolva a települések! :D
Egyébként melyik település, települések érdekelnek?
Én is érdekelt vagyok ilyen kérdésben! Engem is nagyon érdekel, hogy hogyan lehetne még Németországba is esetleg visszanyúlni a családfakutatással! :D
Elvileg léteznek német oldalak, ahol utána lehet sok családnak nézni, de ehhez tudni kell németül természetesen.
Azt azonban tudni kell, hogy csak addig lehet visszamenni a kutatással, amióta anyakönyvezés létezik, mert eleinte semmiféle nyilvántartás sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!