Ismerted a szépszülődet? Vagy ismered?
Mondjuk ha a családban a generációk 20 évente követik egymást (persze tudom egyes népcsoportoknál már 13-14 évesen szülnek, és a mai értelmiség pedig csak 40 évesen vállal gyereket, de vegyünk egy köztes értéket), és a gyerek mondjuk 6 éves, mert ilyenkor már eléggé jól emlékszik.
Szóval ebben az esetben a szülők 26, a nagyszülők 46, a dédszülők 66, az ükszülők 86, a szépszülők minimum 106 évesek!
De ez manapság már elképzelhetetlen. A legidősebb fiam 22 éves, nagyanyám még jól érzi magát 86 évesen (aki az ő dédmamája), de már más nem él a családból. Az én dédanyám (a fiam ükanyja) már 40 éve halott...
Csak két dédmamámat "ismertem", sajnos, 2 és 3 éves koromban meghaltak. 1995-ben, és '96-ban.
20/f
Az is ritka, ha valaki ismeri a dédszüleit, ükszülő már nagyon ritkán lesz valaki (90-100 évesen esetleg), olyat meg nem is hallottam, hogy valaki szépszülő lett volna. Én összesen 2 dédszülőmet ismertem, 8 illetve 12 éves voltam mikor meghaltak.
Valóban van egy népcsoport, akik 13-14 évesen szülnek, (ha a romákra gondolsz), de viszont ők nem is élnek olyan sokáig, csak 60 éves korukig, így náluk is kilőve a szépszülő.
Én csak az anyai dédnagymamámat ismertem. 6 éves voltam amikor meghalt, de annyira nagyon nem emlékszem rá.
A szépszülőket szerintem még a nagyszüleim (nekik ugye az ükszüleik) sem ismerték ....
Én két dédmamámat ismerem, dédpapuk is éltek mikor kicsi voltam, de róluk nem maradt meg emlék...
Egyik dédmamám 3 éve halt meg. Másik még él, 85 éves.
Én 20 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!