Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Veszett-e el valakitek a...

Veszett-e el valakitek a háborúba?

Figyelt kérdés
Ha igen ki volt az? Van-e névleges sírja a temetőtökben?
2009. okt. 11. 10:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Dédnagymamám mindhárom fia a fronton esett el. Csak a nagymamám maradt meg a gyerekei közül.
2009. okt. 15. 14:48
 22/31 anonim ***** válasza:
91%
Nekem nem haltak meg, de elég durva történeteket meséltek el! A nagyapám 1898.ban született Görögországban. Ahogy 18 lett ment az első világháborúbban, ez ugye kitolódott ott 1922-ig, amit balkáni háborúnak neveztek el! A másodikban pedig 40-be eltünt! 5 év után amikor a háborunak vége lett és a családja már belenyugodott hogy halott, hazament! 5 évig egy koncentrációs táborban rohadt! Édesapám pedig majdnem éhen halt Athénban! Akkor nem volt semmilyen élelem ott, 8-13 éves volt a háború alatt, és amikor már felülni sem tudot a nagyanyám a hátán cipelve vitte el őt a hegyekbe arra bízva hogy az ottani gyerek táborokban amiket létesítettek, befogadják! Azt mesélte apám hogy a városban minden háziállat és madár eltünt, az emberek a szarból bányázták ki azokat a dolgokat amiket ujra meglehetett enni, az utca pedig tele volt hullákkal, amiket toló kocsival szedtek össze! 3.000.000 honfitársam halt meg akkor, a lakosság 1/3-a!
2009. okt. 18. 00:31
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én apukámék is megmenekültek a haláltól.Amikor jöttek az oroszok "felszabadítani" (no meg fosztogatni)egy részeg orosz tiszt ráparancsolt az óvóhelyre bújt asszonyokra és gyerekekre, hogy egyenek mert aztán úgyis kinyírják őket.Egy helyi férfi tovább itatta a tisztet és kimenekítette apukámékat.Egész éjjel kint bújkáltak a szőlőben és a megmentőjüket felakasztották(más férfiakkal együtt)volt akit "csak" fejbe lőttek.Apukám ekkor 4 éves volt és volt még egy 2 éves öccse is.A nővérét pedig egyszer meg akarta erőszakolni egy orosz katona és a nők összefogtak és agyonverték a katonát. Ez a katona mai napig egy erdőben van elásva, mint egy kutya és soha senki nem fogja megtalálni.Az asszonyok kaparták el.A nagynéném pedig kétrét görbedve élte le az életét, mert a katona a gaztett előtt hátulról derékon lőtte, de így megmenekült.
2009. okt. 19. 08:37
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy rokonom halt meg az 1956-os forradalomban. Harcolt a megszállás ellen... Külön sírja nincsen, a temetőben levő síremléken rajta van rajta a neve a többi elesett katonáéval együtt.

Valamint a barátom rokonának az apukáját elvitték a szovjetek a gulágra. Elfogyott otthon az élelmiszer, elindult az Alföldre, és az egyik ismerőse látta, ahogy a szovjet katonák felrángatták egy teherautóra, mert nem volt meg a létszámuk.... Soha többet nem látták...

2009. okt. 23. 16:09
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Senkim sem esett el, nagyapám megjárta a Dont, de élete végéig szerintem nem jött rendbe "lelkileg". Nagymamáim úgy meséltek a háborúról, mintha szépítették volna, a "borzongós részeket" kihagyva, vagy annál érezhetően másfelé terelték a történet menetét, így ilyesmiket, amiket itt olvastam, sosem is hallottam tőlük. Férjem nagymamája a háborúban lett terhes férjem apjával, nem tudni, kitől-hogyan, senki nem beszélt róla, a leszármazottak meg talán tapintatból nem mertek kérdezni... Szerintem nem azok az áldozatok, akik meghaltak, azok csak befejezték az életüket - az áldozatok az életben maradt hozzátartozóik, és akik túlélték a megpróbáltatásokat.

Akik úgy érzik, valamiért kihat életükre az elveszett rokon, valamiért a normálisnál jobban foglalkoztatja őket, szíves figyelmébe ajánlom a családállításokat, Bert-Hellinger írásait.

A kötözködéshez OFF: Ezen az oldalon nem egyszerű feltenni olyan kérdést, amibe nem lehet belekötni! Még egy ilyen kérdésre is, hát meg mégha problémád van, akkor mintha késsel dobálnának, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának. (Ilyet feltenni sem érdemes, 20-ból 19 válasz "késdobálós", a végén rosszabbul érzed magad, mint előtte!!) Az egész gyakori kérdések erről szól, szinte minden kérdés hemzseg a kötözködéstől, a moderátorok azt írták egy személyes levelemre, hogy képtelenség követni, nem tudják törölni az összes ilyen választ.

2009. okt. 28. 11:06
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Apukám unokatestvére a vietnámi háborúban esett el, 19 évesen.
2009. nov. 3. 20:49
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
mit csinált ő ott?
2009. nov. 4. 01:24
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapám testvére családostul kivándorolt Amerikába. A gyerekei már ott nőttek fel, a legidősebbet besorozták és elvitték Vietnámba. Hogy pontosan hol, hogyan halt meg nem tudom, nekünk csak egy régi fénykép maradt, na meg egy levél az édesanyjától.

Mindkét nagyapám túlélte a II. vh-t, egyiküket elakarták vinni az oroszok - leugrott a vonatról, a másik pedig utász (nem tudom így írják-e?) volt - ő sokat mesélt gyerekkoromban, de a rossz dolgokat mindig elhallgatta.

2009. nov. 4. 14:50
 29/31 anonim válasza:
73%
Igen, papám és mamám családjában is, de inkább az ismerőseik közül estek el sokan. Például, papámnak nagyon sok ismerőse veszett az I-II VH-ba. Sokat mesélnek azokról az időkről.
2009. nov. 12. 16:53
 30/31 anonim válasza:
20%
Az én nagyapám meghalt Auschwitzban, 1942-ben. Olyan b*szott részeg volt, hogy kiesett az őrtoronyból.
2010. ápr. 14. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!