Az angolok, franciák miért léptek háborúba 1939-ben Lengyelország miatt, ha a csehekért nem tették meg ugyanezt?
Történelem egyes.
A Franciák a Franciaország német katonai megtámadása miatt léptek csak háborúba.
Angolok - Szeptember 3-án pedig az magát amerikainak való Churchill és bandája (ő volt anno a felelős vezető az admiralitás nál és személyes utasítására vették le a Brit lobogót a Lusitania-ról) rávette a hogy a német külön békét
vissza utasítsák. Ezek angol iskolákban már oktatott tények.
Szegény öreg Emil Hácha-t meg Hitler egy esete alatt megijesztette, és a csehek ezt a háborút is kihagyták mint a legtöbbet. Amúgy a Cseh hadsereg ütőképesebb volt sokkal mint a lengyel. Rosszabb lett volna csatázni mint a finneknél az oroszoknak. Ezért ez nagy sikere volt Hitlernek.
A Franciák a Franciaország német katonai megtámadása miatt léptek csak háborúba.
Angolok - Szeptember 3-án pedig az magát amerikainak való Churchill és bandája (ő volt anno a felelős vezető az admiralitásnál és személyes utasítására vették le a Brit lobogót a Lusitania-ról) rávette a hogy a német külön békét
visszautasítsák. Ezek angol iskolákban már oktatott tények.
Szegény öreg Emil Hácha-t meg Hitler egy esete alatt megijesztette, és a csehek ezt a háborút is kihagyták mint a legtöbbet. Amúgy a Cseh hadsereg ütőképesebb volt sokkal mint a lengyel. Rosszabb lett volna csatázni mint a finneknél az oroszoknak. Ezért ez nagy sikere volt Hitlernek.
,,A Franciák a Franciaország német katonai megtámadása miatt léptek csak háborúba.
Angolok - Szeptember 3-án pedig az magát amerikainak való Churchill és bandája (ő volt anno a felelős vezető az admiralitás nál és személyes utasítására vették le a Brit lobogót a Lusitania-ról) rávette a hogy a német külön békét
vissza utasítsák. Ezek angol iskolákban már oktatott tények.
Szegény öreg Emil Hácha-t meg Hitler egy esete alatt megijesztette, és a csehek ezt a háborút is kihagyták mint a legtöbbet. Amúgy a Cseh hadsereg ütőképesebb volt sokkal mint a lengyel. Rosszabb lett volna csatázni mint a finneknél az oroszoknak. Ezért ez nagy sikere volt Hitlernek."
Ezt hol a fenében álmodtad? Atyaég ekkora baromságot!
Franciaország azért lépett be a háborúba mert megtámadták?
Te mi a francról beszélsz?
Churchill miatt utasították vissza a különbékét? Meg Churchill bandája? Ez valami metapedia-s marhaság?
ma 20:05
Ezt mind te találtad ki, vagy valahol olvasni lehet ezeket az alternatív történelmi regényeket?
Hogy elhiszitek amit írtam lesz@rom. - Azért írtam mert érdekes. És nem azért mert valamit súgalni akartam volna. Ha azt akartam volna akkor konkrétabb leszek.
Nem a második világháború sőt még nem is a huszadik század a fő érdeklődési területem, még a történelemben sem a kedvenc korszakom.
Amit leírtam a számos írásos angol kiadású forrásban és erre hivatkozó neves kiadók könyvében meg található.
Ne várd már, hogy sok évvel ezelőtt ezelőtt olvasott könyvekről pontos forrás megjelölést adjak! - De ha tudsz angolul, keres rá mert sok jó forrás van!
"Nagy-Britannia és Franciaország már korábban megállapodtak, hogy Lengyelországot nem hagyják Csehország sorsára jutni. 1939. szeptember 3-án ultimátumot küldtek Németországnak, amely a hadműveletek leállítását és a tárgyalások felvételét követelte. Mivel ez nem valósult meg, ezért Anglia és Franciaország is hadat üzent Németországnak."
Ez tény. De az "A furcsa háború". előzménye. Még akkor sem lőttek rájuk, mert békét akartak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!