Veszett-e el valakitek a háborúba?
Milyen háborúban?
Amiről biztosan tudok, hogy a nagyapám egyik bátyja eltűnt a második világháborúban. Nem lehet tudni, hogy meghalt-e, de 1944 óta senki nem hallott róla semmit.
A névszerinti nagyapám még a II. Vh. elején tűnt el. Nagyanyámnak lett egy élettársa, apámék már az ő gyermekei, de az akkori viszonyok miatt az eltűnt férj nevére anyakönyvezték őket! Így a család egyik fele vérrokonom, a másik fele csak névrokon! (Na jó, szegről-végről mégis rokonok, mert a nagyanyánk közös.)
Szóval a vérszerinti rokonoknak más a neve.
10:46, 10:54... Nekem is a nagyapám egyik testvére tűnt el a 2. vh.ban. Nem lehet, hogy mindhárman unokatestvérek vagyunk? :)
Róla azóta megtudtam pár dolgot, elvileg már véget ért a háború, amikor még látták ismerősök a hazafelé indulók közt, de sajnos soha sem tért haza. Állítólag oroszok lőtték le :( Szomorú, hogy túlélve a háborút, így kellett az életének véget érnie.
Nagyon fess fiatalember volt, ahogy nagyanyáink mondanák. Síremlékről én magam nem tudok, viszont egy fényképe van nálam, amit olyan helyen tartok, hogy gyakran rátévedjen a szemem. Én ezzel emlékezem meg róla, sajnos nem ismerhettem, de akik ismerték, úgy mondják, jó ember volt. Mindenszentekkor mécsest gyújtok érte is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!