Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Veszett-e el valakitek a...

Veszett-e el valakitek a háborúba?

Figyelt kérdés
Ha igen ki volt az? Van-e névleges sírja a temetőtökben?
2009. okt. 11. 10:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
11%
Melyikbe, szívem? 100 éves háború, kereszteshadjáratok, boszniai háború, izrael-palesztina, első vagy második világháború??
2009. okt. 11. 10:33
 2/31 anonim ***** válasza:
95%
Dédpapám az első világháborúban Olaszországban esett el.Nevet nem szeretnék írni.Még annyit hogy csak a helyi templom oldalán van megemlítve a neve a többi elesett hős mellett.
2009. okt. 11. 10:40
 3/31 anonim ***** válasza:
95%

Milyen háborúban?

Amiről biztosan tudok, hogy a nagyapám egyik bátyja eltűnt a második világháborúban. Nem lehet tudni, hogy meghalt-e, de 1944 óta senki nem hallott róla semmit.

2009. okt. 11. 10:46
 4/31 anonim válasza:
95%
Nekem is, mint az előző válaszolónak, a II. vh.-ban, nagyapám egyik testvére tűnt el. Nincs névleges sírja, errefelé ez nem volt szokás, egy közös síremlék van, a háború áldozatainak.
2009. okt. 11. 10:54
 5/31 anonim ***** válasza:
95%
Nagypapa Don kanyarban 1942 nyarán esett el a Korotojaki utcai harcokban.
2009. okt. 11. 11:57
 6/31 anonim ***** válasza:
95%
A dédnagypapám a II. világháborúban tűnt el, a 40es évek elején. Állítólag hadifogságba került, vagy munkatáborba, ez már sosem fog kiderülni. Dédnagymamám sokáig várta, amíg rájött, hogy már soha többet nem fogja látni...
2009. okt. 11. 11:57
 7/31 anonim ***** válasza:
94%
az én nagyapám túlélte dont, utána évekig hadifogoly táborban volt, aztán hazaszökött. iszonyú szerencsés volt.
2009. okt. 11. 12:21
 8/31 anonim ***** válasza:
93%
Az én nagyapám is volt hadifogságban, de végül ő is hazakerült, szintén egy a szerencsések közül :)
2009. okt. 11. 12:25
 9/31 anonim ***** válasza:
98%

A névszerinti nagyapám még a II. Vh. elején tűnt el. Nagyanyámnak lett egy élettársa, apámék már az ő gyermekei, de az akkori viszonyok miatt az eltűnt férj nevére anyakönyvezték őket! Így a család egyik fele vérrokonom, a másik fele csak névrokon! (Na jó, szegről-végről mégis rokonok, mert a nagyanyánk közös.)

Szóval a vérszerinti rokonoknak más a neve.

2009. okt. 11. 12:36
 10/31 anonim ***** válasza:
92%

10:46, 10:54... Nekem is a nagyapám egyik testvére tűnt el a 2. vh.ban. Nem lehet, hogy mindhárman unokatestvérek vagyunk? :)

Róla azóta megtudtam pár dolgot, elvileg már véget ért a háború, amikor még látták ismerősök a hazafelé indulók közt, de sajnos soha sem tért haza. Állítólag oroszok lőtték le :( Szomorú, hogy túlélve a háborút, így kellett az életének véget érnie.

Nagyon fess fiatalember volt, ahogy nagyanyáink mondanák. Síremlékről én magam nem tudok, viszont egy fényképe van nálam, amit olyan helyen tartok, hogy gyakran rátévedjen a szemem. Én ezzel emlékezem meg róla, sajnos nem ismerhettem, de akik ismerték, úgy mondják, jó ember volt. Mindenszentekkor mécsest gyújtok érte is.

2009. okt. 11. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!