Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Utálom a családom mit tegyek?!?!

Utálom a családom mit tegyek?!?!

Figyelt kérdés

Sajnos a családommal nem jó a viszonyom.Egyetemet elvégeztem 3 évig szinte itthon sem laktam mivel diákmelóztam... Saját magamat tartottam fent . Most egyáltalán nem találok munkát elakarok költözni itthonról. A családunkban a testvérem a kedvenc aki alkoholista. A szüleimnek muszáj volt nekik hitelt felvennie mert különben öngyilkossággal fenyegetőzött .

Mindig őt védik, folyamatosan zaklat engem!

Nem tudom milyen lehetőségem lenne :( ...

2013. máj. 6. 12:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én írtam a 2. választ(azt hiszem)

Végsősoron gondolom, élni szeretnél, és nem ITT élni. Borsod amúgy sem az álmok hazája. Bizony annak is van ára, hogy a jövőben ott élhess, ahol szeretnél. De jól mondták előttem: ha kimész, ahhoz is kell pénz. És ha netán nem kapsz munkát kint se, akkor a s.ggére vertél pár százezer forint tartalékpénznek, szóval javaslom, alaposan gondold át. Kimenni is csak akkor van értelme, ha ésszel csinálod, és elővigyázatos vagy.

20L - nem egyszerű fiatalnak lenni Magyarországon, de totálisen megértelek azzal kapcsolatban, hogy itt akarsz élni. Csakhát az élet nem kívánságműsor, főleg, ha az ország sötétebb oldalára születik az ember.

2013. máj. 6. 12:53
 12/16 anonim ***** válasza:
42%

Én Dániával (Koppenhága és környéke) tudok példát hozni.

A lakhatás nagyon drága. Ha csak egy szobát bérelsz, az is kb 2500-4500 korona (1 korona = 40Ft). Az élelmiszerek drágák. Egy félkilós kenyér 17-20 korona. Az utazás, ha egy teljes havi bérletet veszel, 1000 korona. Kell egy telefon, mert el kell hogy érjenek valahogy a munkáltatók, számlás előfizetéssel kb 200 korona. Tehát ha úgy mész ki, hogy nem tudod meghúzni magad ismerősöknél, alsó hangon kell kb 7000 korona MINIMUM, és nem biztos, hogy rögtön találsz állást. Ha nem tudsz dánul, nem sok esélyed van jól fizető állásra, mehetsz salátaföldekre kapálni 80 korona órabérért, az havi 13e korona, ebből lejön a szállás, az utazás, az étkezés, a telefonod, kell ruhát venned időnként, internetet fizetsz, stb, marad a zsebedben kb 3ezer korona. Még egyszer sem mentél meginni egy sört valahol, vagy enni egy fransk hotdog-ot (isteni finom, 26 korona), nem voltál moziban, nem jöttél el a magyarok találkozójára, nem szakadt rád a SKAT (adóhivatal), stb stb. Szóval nem olyan könnyű ám külföldre menni, és jóval drágább, mint ahogy azt egyesek elképzelik.

2013. máj. 6. 13:41
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát persze. Csak itthon ugyanazt a salátát havi 63 ezer forintért kapálod.
2013. máj. 6. 13:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Külföldre én sem mennék, csak "legvégső esetben".

Szóval megértem az álláspontodat.

Viszont...

Nézz körbe, hol vannak ipari parkok, hol jobb az elhelyezkedési lehetőség, országszerte próbálj meg állást keresni.

Olyan nincs, hogy az egész országban nem találsz munkát, de most komolyan...

Pest, és a környező települések munka szempontjából sokkal jobbak. Egyértelmű, ha találsz munkát, akkor helyben ki is tudsz venni egy kis albérletet, és biztos találsz szükség esetén akár lakótársat is.

A barátod is keressen a környéken állást, ha együtt akartok maradni.

Más lehetőség nincs, hacsak nem kezdtek vállalkozásba, ami jövedelmez is. (Mondjuk nyittok egy trafikot és dohányt árultok. :/ )

Addig is próbálj meg nyáron alkalmi munkákat keresni, hátha... Ilyenkor gyakoribb a mezőgazdasági idénymunka is, gyerekfelügyelet (a te diplomáddal szinte egyértelmű lenne), és oda is jelentkezz, ahol épp nem keresnek embert.

Nekem is így sikerült viszonylag gyorsan állást találni.

Minden követ mozgass meg, keress fel régi ismerősöket, (facebook: erre pont jó), és kérd meg őket, hogy szóljanak, ha tudnak valamit.

Fejvadászcégek, munkaerőközvetítők: nem egy leányálom, de rajtuk keresztül elhelyezkedni még mindig jobb, mint nem dolgozni.

2013. máj. 6. 13:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket! Mai napon kaptam egy állást 3 hónapra majd lesz valahogy! addig is adom be a önéletrajzomat ide oda!
2013. máj. 6. 16:42
 16/16 anonim válasza:
hörcsögpapa szívesen örökbefogad
2013. máj. 23. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!