Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Tőletek milyen gyakran kérdezi...

Tőletek milyen gyakran kérdezik meg, hogy vagytok?

Figyelt kérdés

Családtagok, barátok, kollégák stb. Tényleg mindenki csak magával törődik? Nyilván olyan kapcsolatokra gondolok, akikkel nem minden nap találkozik az ember.

Én mindig megkérdezem, még azoktól, akiket nem kedvelek különösebben: "Na, és hogy vagy?". Egy-egy eseményen összefutunk kollégákkal, barátokkal, és csak néznek ki a fejükből, nekem ez annyira furcsa.

2013. ápr. 25. 15:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

jaaaaj, nagyon utálom ezt a kérdést, és ezzel együtt az erőltetett udvariaskodást.

ha valaki tényleg érdekel, akkor bővebben, konkrétan kérdezek. ha nem, akkor köszönök neki, és már ott sem vagyok. a szememben sokkal nagyobb bunkóság illemből megkérdezni ilyesmit, mintsem szóra sem méltatni valakit, aki egyáltalán nem érdekel.

ilyenkor az ember mond valamit, a másik hümmög kettőt, aztán jön a kínos csend.

akiket nem kedvelek, azokat elkerülöm, és az sem érdekel, ha emiatt megsértődik, elvégre én sem várom el, h ő kedveljen az erőltetett jópofizásomért. :)

2013. ápr. 25. 20:24
 12/17 anonim ***** válasza:
:-) ha egy nap 3x megyünk anyósékhoz,akkor 3x kérdezik meg... Már az agyamra megy! Ha épp sz.r kedvem van sem fogom ezt nekik kiteregetni!
2013. ápr. 25. 21:19
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem soha. Azt már gyakrabban, hogy miújság. Én sem szoktam megkérdezni senkitől, hogy hogy van. A "miújság" is csak formalitás, nem adok és nem kapok rá konkrét választ. El van intézve egy "semmivel", aztán folyik tovább a beszélgetést, vagy nem. Attól függ, érdeklődünk-e egymás iránt bármennyire is.
2013. ápr. 26. 01:30
 14/17 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekesek itt a vélemények, az enyémtől nagyban különböznek. Én pl. nem csak formalitásból kérdezem meg, hanem valamiféle beszélgetés-indítónak, mert TÉNYLEG ÉRDEKEL. Tény, hogy max 2-3 percem van egy emberre, vagy csak 1 perc, de érdekel, és egyszerűbb a "Hogy vagy" vagy "Miújság", mint a "Na és hgoy is van a lányodnak a férje aki stb stb.)

Aki szerint nagyobb udvariatlanság, mint közömbösen nem szólni a másikhoz, hááát... remélem, akad az enyémmel egyező vélemény is, miszerint jólesik, ha megkérdezik tőlünk, mi van velünk, és jól esik a környezetünknek is, ha érdeklődünk irántuk.

2013. ápr. 26. 12:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Megesett, hogy azt feleltem, hogy "főleg". És megesett, hogy nem vette észre az érdeklődő. Eyébkként zabos vagyokk a kérdésre. Az én fordításomban azt jelenti; "Figyelj, bameg, nekem nincs kedvem sokat beszélni, mesélj valamit, amíg kihűl a tüdőd, aztán valahogy csak beindul a beszélgetés."
2013. ápr. 27. 17:22
 16/17 anonim ***** válasza:
nagyon nem szeretem, kifejezetten kellemetlen, amikor ezt kérdezik tőlem, de az a gáz, hogy máshogy nem igazán lehet elkezdeni egy párbeszédet, pl egy ezerági, de mégis rokon mellett azért mégsem mehet el csak úgy az ember, a protokoll meg is kívánja, hogy "bájosan" cseveréssz egy olyan emberrel, rokonnal is akitől felfordul a gyomrod, illik kérdezni, késztetést is érez erre az meber, főleg ha ketten vagytok
2013. máj. 1. 16:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Akinek köze van az életemhez, az ismer annyira, hogy konkrétan rá tudjon kérdezni a dologra, és tényleg érdekli is.

Pl. Mi volt az allergiavizsgálaton? Tetszett a keresztlányodnak a szülinapi ajándék? Hogy sikerült a tesód vizsgája?

"Tény, hogy max 2-3 percem van egy emberre, vagy csak 1 perc"

Ennyi idő alatt meg semmit nem lehet megbeszélni. Elkezd mesélni valamit, te meg leállítod a mondat közepén, hogy bocs, ennyi időnk volt.

2013. máj. 1. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!