Pályaválasztás, szülő?
Elmondhatod a szüleidnek,hogy legjobb esetben 6 év az orvosi elvégzése. Utána mehetsz rezidensnek, azt hiszem 3 év. És ha szeretnél specializálódni, akkor még 3-5 év szakorvosi képzés. Egyébként rengeteg pénzbe is kerülnek a könyvek. Itt 10-20-30...ezer forintos könyveket lehet megvásárolni. És sokan belebuknak olyanok az egyetem elvégzésébe, akik orvosok SZERETNÉNEK lenni. Kell azért valamilyen szintű elhivatottság is szerintem. Életed az nem sok lesz ezalatt, az is biztos, ebben is igazad van.
Oh igen, és nem fogsz sokat keresni addig, ameddig jó kis magánrendelésed nem lesz. Na az most kb innentől számítva kb 15 év múlva fog bekövetkezni, ha lesz befektetni való tőkéd.
Szerintem olyan pályára kellene menned, amit Te is szeretnél. Végül ez a Te életed. Elhiszem, hogy jót akarnak a szüleid, de talán még fontosabb lenne, ha Te is boldog lennél.
Igen, az úgy van elméletileg, hogy azt csinálok amit akarok 18 éves korom után, de végülis a továbbtanulásomat ők finanszírozzák, na meg van az az elmélet, hogy "Amíg ők tartanak el addig azért nem épp azt csinálok amit akarok." És már pedig az ők támogatásukra szorulok, mert ha dolgoznék sem tudnám fizetni az egyetemet(nincs államilag finanszírozott).
A gyógyszerészeten is gondolkodtam, de sajnos úgy érzem nem nekem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!