Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha berakjuk a nagyit öregek...

Ha berakjuk a nagyit öregek otthonába, a nyugdíját megkapjuk?

Figyelt kérdés

Nagyika egyre elviselhetetlenebb, lásd, telesz.r mindent, ha épp menni kell, beleköp a kajába, éssatöbbi, csak hogy a gyengébbeket említsem.

Kicsit..hogy is mondjam, elmentek otthonról neki..

Plusz mindennapos gondozásra szorul,mert le van bénulva, amit általában édesanyám csinál meg, mert én nem sokat vagyok otthon (párommal lakom). De anyukám is fáradtan ér haza, és már kimerülőben vannak az energiái sajnos.

Az öregek otthonán gondolkoztam, de nem is tudom, hogy hogy megy ez. Ugye, kell valamennyi összeget havonta befizetni oda, lehet látogatni, meg minden? És a nyugdíj az ilyenkor hozzánk kerül, vagy mind az öregek otthonába? Mert ha mind az otthonba, akkor inkább nem adjuk be(nem kis összegről van szó.)

2013. ápr. 18. 17:04
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
25%

"Sok otthonban még belépti díjat is kell fizetni, főleg az elit helyeken. A várólisták is hosszúak, nyilván aki fizet, az mehet. "

Ez mér egy ideje nem igaz. 5-6 éve eltörölték, törvényileg tilos pénzt kérni belépésért.

Várólisták néhol vannak, néhol nincsenek, de pénzért nem lehet előrébb sorolódni, az tuti.

2013. ápr. 18. 19:02
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
jó, ez így azért már más. a kérdésed alapján az jött le h tojtok a nagyira, beraknátok vhova, pénzét meg lenyúlnátok.
2013. ápr. 18. 19:03
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyi baj van vele akkor csak idősotthonba tudjátok berakni... nem feltétlenül rossz mindegyik, bár nekem nem igazán volt szimpatikus egy sem. Mondjuk hozzáállás kérdése, sok idős ember imád ott lenni, mintha újra kollégista lenne...

Az én nagyim is idegesítő volt, igaz ő nem kakilt be csak nagyon ritkán, inkább a stílusa volt borzasztó, élete során több férjet elfogyasztott de mindet kiüldözte a világból, anyámnak is miatta nem lett normális családja mert nem hagyta élni, mi is lettünk de szerinte minek, 90 éves koráig anyám "kis sz@rosként" kezelte, mindenkit kioktatott, minden lépésünket tudni akarta, 80 évesen jött utánunk megnézni, hova megyünk, folyton telefonálgatott utánunk. Nekem előre megmondta, hogy k*rva leszek vagy utcaseprő, az exeimet minden sz@rdarabnak elmondta, a barátnőim utálta. Nyilván anyámmal is ugyanezt csinálta. De mégis csak a mamám volt, ha épp nem sértegetett akkor szerettem vele lenni, amikor idősotthonba ment -ő is akart menni mert utált otthon, velünk lenni - látogattam, vittem neki mindenfélét, itt meg természetesen az idősotthonra panaszkodott, hogy utál itt lenni. Jópárat kipróbált, haza is költözött de az se tetszett neki. Valamelyik tényleg nagyon nomád volt, valahol k*csögök voltak az ápolónők, valahol a kaja volt rossz, de pl. Pesten volt egy "tökéletes" ahol még barátnői is lettek, de onnan is eljött.

Ez egy elég fontos dolog, ha egy antiszoc ember, akkor közösségben biztos nem fogja jól érezni magát.

2013. ápr. 18. 19:04
 24/33 anonim ***** válasza:
54%

Ne haragudj, de félreérthető volt a kérdésed. Így kellett volna kezdeni, és én sem harapom le a fejed. Bocs.

Na, ha combnyaktörése volt, amiből idős ember nem tud kigyógyulni, akkor van a krónikus belgyógyászat. Magyarul: elfekvő. Nem tudom hol laksz, de kb. 20e.Ft-ért felveszik betegként az osztályra. (orvosnak ennyi, havonta.)

Öregek otthonába nem veszik fel, mert beteg. Ők időseket fogadnak be, nem betegeket. Nyugdíját pedig behordjátok a kórházba, mert ingyen nem foglalkoznak vele, pelenkát már az eü. nem tud biztosítani. Fizetni kell a mosdatásért, körömvágásért, mindenért. Nem látok más kiutat: krónikus belgyógyászat.

2013. ápr. 18. 19:09
 25/33 anonim ***** válasza:
17%
Elhiszem, hogy ez nektek fárasztó, hogy gondozni kell meg minden de azért abba érdemes lenne bele gondolnod, hogy ha esetleg majd te is ilyen leszel, segítségre szorulsz (nem papolás) és a gyerekeid nem akarnak majd segíteni a nyugdíjat meg szépen zsebre teszik na akkor mi lesz? Mit mondasz nekik? Oké küldjetek csak otthonba így jártam, ennyi? Aha na ennyit erről. Azt hiszem erre mondják, hogy gusztustalan.
2013. ápr. 18. 19:33
 26/33 anonim ***** válasza:
21%
Hogy rohadjál meg! A nagyi nem kell csak a pénze mi? Undorodom az ilyen embertől! Képes a saját anyját eladni! Ajánlom hogy a gyereked kövesse a példádat és ha bajod van kihasználja majd mikor nem kellesz dobjon el! Mert te ezt csinálod a nagyival! Aki felnevelt téged vagy a párodat! - nem tudom - Egyszerüen nem szégyelled ezt még leírni is? Remélem egyszsr nagyon ráleszsl szorúlva valaki segítségére és az odamegy és leköp!
2013. ápr. 18. 19:35
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Ez idoskori elbutulas,dementia.Oregek gondozasaval foglalkozom.Borzaszto,es ne keresd a cselekedeteiben az ertelmet.Otthonban van a helye,mert ez jobb nem lesz,es neki is jobb lesz,anyudnak foleg.nagy turelemmel lehet csak kezelni,de en oszinten mondom olyan eseteket ismerek hogy azt tanacsolom idosek otthona a megoldas.Ha van kerdesed irj

2013. ápr. 18. 20:03
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

"nagymamám kap 150.000 ft-ot," és állításod szerint ti sme szorultok a pénzre.

Miért is nem fogadtok fel napi 8 órában egy gondozót mellé?

2013. ápr. 18. 20:17
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is félreértettem először a szitut.

A helyetekben én is fogadnék fel szakképzett ápolót, aki megbízható!

2013. ápr. 18. 20:18
 30/33 anonim ***** válasza:
64%
A nagyanyád azért viselkedik így, mert öreg és beteg. Ahogy előttem is írták, jó eséllyel demencia vagy valami más hasonló agyi kórkép. Ahogy elnézem, tényleg az lenne neki a legjobb, ha keresnétek neki egy otthont. És mikor ilyeneket írsz róla azért jusson eszedbe, hogy akár TE is kerülhetsz majd ilyen állapotba.
2013. ápr. 18. 20:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!